ΕΜΧ300 – Πρώτος νικητής στην ιστορία ο S.Bernardini(video)

Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της νεοσύστατης δίχρονης κατηγορίας EMX300 είναι γεγονός, ξεκινώντας την χρονιά στο Sεvlievo της Βουλγαρίας. Εκεί ο Samuele Bernardini κατάφερε να πάρει άνετα και τα δύο σκέλη και έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα στην κατηγορία. 

Αντικαθιστώντας την κατηγορία ΜΧ3, η Youthstream παρουσίασε τον Σεπτέμβριο την νέα κατηγορία του ευρωαπαϊκού πρωταθλήματος ΜΧ300, με κύριο προσανατολισμό του οικονομικοτερος για τους αναβάτες αγώνες και την προβολή μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στον πρόσφατο αγώνα του MXGP στο Sevlievo, η κατηγορία ξεκίνησε το πρωτάθλημα της και θα ολοκληρωθεί μέτα από επτά αγώνες καταλήγοντας στις 3 Αυγούστου στο Βέλγιο σε πίστα που αναμένεται να ανακοινωθεί.

 

Στον αγώνα τώρα ο Samuele Bernardini  δεν είχε πρόβλημα να ξεκινήσει από την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη και να πάρει δύο άνετες νίκες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του ιταλός Marcus Maddii(3-2) ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο λετονός Toms Macuks(2-4). Τέλος να αναφέρουμε ότι η κατηγορία δεν είχε την απήχηση που αναμενόταν, με μόλις 12 συμμετοχές και μόνο τρεις εταιρίες να συμμετέχουν(ΚΤΜ, Yamaha και TM).

Αποτελέσματα Sevlievo και βαθμολογία, ΕΜΧ300
1 Bernardini, S. 50
2 Maddii, Marco 42
3 Macuks, Toms 40
4 Szvoboda, B. 38
5 Szoke, Mark 31
6 Watel, S. 28
7 Gregory, Lewis 27
8 Cencioni, M. 27
9 Arana, Txomin 26
10 Rannikko, Rene 23
11 Lepan, J. 20
12 Vanleeuw, M. 18

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στην Talavera de la Reina της Ισπανίας.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...