1ος Αγώνας Πρωταθλήματος Αν.Ευρώπης, Troyan Βουλγαρίας – Με ελληνικές συμμετοχές

SAGMALIS EKKΤο περασμένο σαββατοκύριακο ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης στο Troyan της Βουλγαρίας τελικά,  αφού αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος πρώτος αγώνας στο Γευγελή των Σκοπίων. Παρόν και ελληνικές συμμετοχές με τον Γιώργο Αρβανίτη στην ΜΧ2 αλλά και στα 65cc/85cc με το  MOTOCROSS SCHOOL ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗΣ που μας έδωσε τις σχετικές πληροφορίες και τις φωτογραφίες.

MOTOCROSS SCHOOL ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗΣ

Το  Motocross School Μερεμετσάκης στο Troyan.

Το Σάββατο λόγω βροχής υπήρχε πολύ λάσπη και δυσκόλεψε αρκετά τους οδηγούς στο σκέλος για την πρόκριση. Η μεγάλη έκπληξη την Κυριακή στα 65cc  άκουγε στο όνομα Αντώνης Σάγμαλης  καθώς  μετά από την εκκίνηση πετάχτηκε μπροστά και οδήγησε τον αγώνα για 2 γύρους  μέχρι να υποκύψει στην πίεση του Ιgor Cuharciuc 133 και  Adam Kovacs 38 οι  οποίοι είναι οδηγοί που τρέχουν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τελικός  απολογισμός ήταν 5ος – 4ος η επιτυχία του είναι μεγάλη διότι πέρυσι στην ίδια διοργάνωση τερμάτισε στην δεκάδα…πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Δημήτρης Καλαθάς ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην  δεκάδα.

Βαθμολογια 65cc
1 Cuharciuc
2 Kovac
3 Timus
4 Sagmalis
5 Ivanov

VOGIATZIS 1

Άγγελος Βογιατζής

Στην κατηγορία 85cc υπήρχε πολύ έντονος συναγωνισμός σε όλες τις θέσεις με τον Hakan Halmi 26 να κερδίζει άνετα και τα δυο σκέλη με  δεύτερο τον Momchil Ivanov 131 και τρίτο τον Alex Dimitrov 36 Ο Καριώτης Γιώργος 134 και ο Βογιατζής Άγγελος 111 μετά από σκληρή μάχη  κατέκτησαν την 10η και 11η θέση αντίστοιχα παρόλο που έτρεχαν προερχόμενοι  από τραυματισμούς.

Βαθμολογια 85cc
1 Halmi
2 Ivanov
3 Dimitrov

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Κροατία 18/5 και το MOTOCROSS SCHOOL ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗΣ  θα είναι εκεί καθώς οι οδηγοί του συμμετέχουν  σε όλο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη βαθμολογούμενη 8αδα στην τελική βαθμολογία, που αυτό τους στέλνει αυτόματα στον τελικό Ευρώπης που θα διεξαχθεί στην Φιλανδία αρχές Ιουνίου.

(mxin.gr)Στον αγώνα συμμετείχε και ο Γιώργος Αρβανίτης που νωρίτερα μέσα στον μήνα είχε κερδίσει την ΜΧ2 στον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Γιαννιτσά. Με δύο δεύτερες θέσεις πίσω από τον Michael Ivanov o Σερραίος αθλητής μας κατέκτησε την δεύτερη θέση στο σύνολο της ΜΧ2.

Για να μην υπάρχει σύγχυση με τον αγώνα που έγινε στις Σέρρες νωρίτερα μέσα στην σεζόν, το πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης που προσμετρά στην κατάταξη για πρόκριση στον τελικό της Φιλανδίας για τις κατηγορίες 65cc/85cc, ξεκίνησε επίσημα στην Βουλγαρία. Δείτε όλους τους αγώνες πρόκριση ΕΔΩ.

Γιώργος Αρβανίτης

Α.Βογιατζής #111.

Α.Βογιατζής #111.

Α.Σάγμαλης

Α.Σάγμαλης

Καλαθάς

Δ.Καλαθάς

Γ.Καριώτης

Γ.Καριώτης #134

SAGMALIS EKK

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...