Τι έγινε πέρσι στην Μεγαλόπολη

IMG_2425(Ο αγώνας της Μεγαλόπολης φιλοξένησε πέρσι τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ 2013 όπου οι πρωτοπόροι και τελικά πρωταθλητές είχαν τον πρώτο λόγο, με τον συναγωνισμό όμως να είναι κοντά).

Στον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Μεγαλόπολη οι πρωτοπόροι  στις βαθμολογίες των δύο κύριων κατηγοριών χρειάστηκε να δουλέψουν σκληρά για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Στην ΜΧ1 ο  Παναγιώτης Κουζής είδε την περσινή απειλή στον συγκεκριμένο αγώνα του Δημήτρη Βαγγελάκου να αναβιώνει ενώ ο Δημήτρης Κοντολέτας στην ΜΧ2 κερδίζει όλο και πιο δύσκολα την αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος τον Μανώλη Κρητικό.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνέχισε την φετινή του πορεία με τον τρίτο αγώνα στην γνώριμη πίστα της Μεγαλόπολης, σε μια πίστα που εδώ και κοντά δεκαπέντε χρόνια είναι μια σημαντική συμβολή της ΔΕΗ στο άθλημα του motocross. Ο αγώνας συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία ενός επιτυχημένου αγώνα με την δυναμική των συμμετοχών να συνεχίζει  παρά τα οικονομικά προβλήματα να είναι σε υψηλά επίπεδα, με αρκετούς θεατές και σχετικά μια καλή οργάνωση. Υπήρχαν παράπονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου από πολλούς αγωνιζόμενους και όχι άδικα αφού τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σε πίστες για προπόνηση να γίνεται καλύτερη δουλειά από πρωταθληματικούς αγώνες. Συνολικά όμως ήταν ένας καλός αγώνας και οι οδηγοί παρά την κατάσταση της πίστας προσέφεραν θέαμα σε όλες τις κατηγορίες.

IMG_2487

Φέτος ο Παναγιώτης Κουζής ξεκίνησε και την καριέρα του στους αγώνες ταχύτητας αφιερώνοντας πολύ χρόνο εκεί, χωρίς όμως να χάσει την υπεροχή του στο motocross. Η Μεγαλόπολη ήταν ένα μεγάλο τεστ για αυτόν.

Κατηγορία ΜΧ1
Στον περσινό αγώνα ο Δημήτρης Βαγγελάκος είχε καταφέρει στην Μεγαλόπολη να σπάσει το αήττητο σε σκέλη του Παναγιώτη Κουζή  και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι θα μπορέσει να το καταφέρει και φέτος. Ο Κουζής όμως έδειχνε πλέον “ψιλιασμένος” και παρά το γεγονός ότι πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και έκανε σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους, δεν εφησυχάστηκε διατηρώντας δυνατό ρυθμό. Και καλά έκανε αφού ο Βαγγελάκος μετά από μέτρια εκκίνηση βρήκε τον δρόμο για την δεύτερη θέση περνώντας τον νικητή του προηγούμενου αγώνα  Μανώλη Σκύβαλο και τον Γιώργο Ηλιόπουλο ενώ στο τέλος του σκέλους κατάφερε με ένα εκπληκτικό τρόπο να πιάσει και να πιέσει τον Κουζή. Όλα κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο όταν ο Βαγγελάκος προσπάθησε να περάσει τον Κουζή όμως αυτός του έκλεισε την πόρτα καταφέρνοντας δύσκολα να πάρει το σκέλος. Ο Βαγγελάκος τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Ηλιόπουλο τρίτο. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ήταν ο Κουζής αυτός που οδήγησε το σκέλος από την εκκίνηση με τον Ηλιόπουλο πίσω του να τον ακολουθεί μέχρι τα μισά περίπου του αγώνα. Από εκεί και μετά ο Ηλιόπουλος κουράστηκε και άρχισε να μένει πίσω, πέφτοντας στα “δόντια” των Βαγγελάκου και Σκύβαλου. Ανεβάζοντας ρυθμό από τα μισά του σκέλους και μετά, ο Βαγγελάκος κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε αφού αυτήν την φορά δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον νικητή του σκέλους αλλά και του αγώνα Παναγιώτη Κουζή. Δεύτερος στο σύνολο ήταν ο Βαγγελάκος με τρίτο τον Σκύβαλο που έκανε μια δυναμική προσπέραση στον Ηλιόπουλο για την τρίτη θέση του δεύτερου σκέλους. Τέταρτος στον αγώνα ήταν ο Ηλιόπουλος με πέμπτο τον Δημήτρη Μπαξεβάνη(5-5) που κέρδισε την μάχη στο δεύτερο σκέλος από τον Γιώργο Γεωργούση(7-6).Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Μενέλαος Μάρτης(6-7) ενώ όμορφη ήταν η μάχη στο δεύτερο σκέλος των Γιάννη Ελένη και Νίκου  Καμπούρη.

IMG_2061

Ο Δημήτρης Κοντολέτας επικράτησε στην ΜΧ2 έχοντας όμως τον Μ.Κρητικό σε απόσταση βολής.

Κατηγορία ΜΧ2
Τους αγώνες της κατηγορίας επισκίασε ένα άσχημο γεγονός που συνέβη στην οικογένεια του δεύτερου στο περσινό πρωτάθλημα Παναγιώτη Παπίλα.  Στο πρώτο σκέλος ο Παπίλας στην πίεση του αγώνα βρέθηκε να μην ακολουθεί σε ένα άλμα την υπόδειξη της κίτρινης σημαίας προσκρούοντας στην μοτοσυκλέτα πεσμένου αναβάτη, τραυματίζοντας άσχημα το πόδι του. Στην συνέχεια ο πατέρας του μαζεύοντας τα πράγματα τους για να πάει να τον δει στο νοσοκομείο τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι του από έναν ιμάντα(χταπόδι). Και οι δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών όπου θα υποβληθούν σε εγχείρηση. Ευχόμαστε και στους δύο περαστικά και όλα να πάνε καλά. Στον αγώνα τώρα ο Δημήτρης Κοντολέτας οδήγησε και τα δύο σκέλη από την αρχή τους αγώνες έχοντας όμως πίσω του από κοντά τον Μανώλη Κρητικό. Στο πρώτο σκέλος ο Κρητικός είχε να αντιπαρέλθει την πίεση του άτυχου στην συνέχεια Παπίλα κάτι που τον εμπόδισε να επιτεθεί στον Κοντολέτα. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο νεαρός από τα Μελίσσια πίεσε και πέρασε τον Κοντολέτα για ένα μικρό διάστημα μέχρι να τον περάσει ξανά ο Κοντολέτας και να εδραιωθεί στην πρώτη θέση. Κοντολέτας και Κρητικός έκαναν το ένα δύο σε σκέλη και σύνολο ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Αρβανίτης(3-3) κερδίζοντας τον τέταρτο τελικά Γιάννη Τουρατζίδη(4-4)  δύσκολα στο πρώτο σκέλος και εύκολα στο δεύτερο. Πολύ καλή οδήγηση έκανε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς δίνοντας μάχες με τον Τουρατζίδη στο δεύτερο σκέλος καταλαμβάνοντας τελικά την πέμπτη θέση(5-5). Την εξάδα συμπλήρωσαν μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Ηλίας Καραγιάννης(6-6) ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο  Βασίλης Χρυσοχός(7-7).

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Την υπό-κατηγορία των δίχρονων κέρδισε ο συνήθης ύποπτος Νικολάς Φανουράκης με δεύτερο αυτήν την φορά τον Αλέξανδρο  Πρίμμο από την μακρινή Μυτιλήνη  ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ελευθέριος Καρυώτης.

IMG_2379

Ο νικητής της ΜΧ2Τ Νικόλας Φανουράκης.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ακόμα δύο σκέλη κατέκτησε ο Σταμάτης Δημολιάνης κερδίζοντας έτσι τον αγώνα στην κατηγορία αλλά το σημαντικότερο για αυτόν ήταν ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο βαθμολογικό προβάδισμα από τον διώκτη και περσινό πρωταθλητή Κυριάκο Κιουτσουκώστα. Ο Κιουτσουκώστας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αν και πίεσε στο δεύτερο σκέλος τον Νίκο Σωτηρόπουλο για την τρίτη θέση τερμάτισε τελικά στο σύνολο τέταρτος(3-4). Αντίθετα πολύ καλά τα πήγε ο Νίκος Κριμπούνης ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στην δεύτερη θέση όπως και ο Σωτηρόπουλος που με τερματισμούς 4-3 κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση του συνόλου. Πέμπτος ήταν ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος(9-5) με έκτο τον Βασίλη Αριστοτέλους(6-8).

IMG_2305

Ο Γιώργος Καπέλης πάει ολοταχώς για τον τίτλο στα Quad.

Κατηγορία Quad
Ένα δύσκολο και ένα εύκολο σκέλος είχε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργο Καπέλης στον δρόμο του για την κατάκτηση του αγώνα στην Μεγαλόπολη. Κερδίζοντας μετά από μικρή μάχη τον Γιώργο Χαραλάμπους στο πρώτο σκέλος και επικρατώντας άνετα στο δεύτερο σκέλος, ο Καπέλης συνεχίζει ακάθεκτος για την κατάκτηση του τίτλου. Τα προβλήματα του δεύτερου Χαραλάμπους και του τρίτου Κωνσταντίνου Ντούζου στο δεύτερο σκέλος έφεραν τον Αλέκο Κατσινέλη να παίρνει την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος ανεβαίνοντας έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τερματισμούς 6-2. Τρίτος στο σύνολο ήταν ο Γιώργο Χαραλάμπους(2-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 1-2/06/13 Λιτόχωρο.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...