O Νίκος Λυρίου αγωνίστηκε στην Σουηδία με το Big Balls MX Team

Το περασμένο σαββατοκύριακο ο Νίκος Λυρίου ταξίδεψε στην μακρινή Σουηδία στα κεντρικά της γνωστής ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα Big Balls MX, για να αγωνιστεί στο σουηδικό πρωτάθλημα Νέων.  Ο Έλληνας αθλητής ήταν γρήγορος αλλά αντιμετώπισε ατυχίες που δεν του επέτρεψαν να διακριθεί όπως θα δείτε παρακάτω στην αναφορά της ομάδας. 

Vissefjarda Junior Sm 3-4/5 – Race Report

Η ομάδα έφτασε στην πίστα το Σάββατο το πρωί. Τα paddocks ήταν γεμάτα φορτηγά και αθλητές.

Στις 8:00 περάσαμε τις μοτοσυκλέτες μας από τον τεχνικό έλεγχο όπου κυρίως ελέγχουν τον θόρυβο. Με την πρώτη μοτοσυκλέτα να σημειώνει 113,8 db και την δεύτερη 112,2 db περάσαμε οριακά και επιστρέψαμε στο φορτηγό της ομάδας για να ετοιμαστούμε για τις χρονομετρημένες δοκιμές που ξεκινούσαν στις 10:30.

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Νίκος είχε τον 2ο καλύτερο χρόνο οδηγώντας καλά και δείχνοντας άνετος πάνω στην μοτοσυκλέτα. Χρειάστηκε μερικές ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα τις οποίες ανέλαβε η ομάδα. Ήταν ικανοποιημένος και ετοιμάστηκε για τα χρονομετρημένα. Ξεκίνησε με καλούς χρόνους και κατάφερε να πετύχει τον 8ο χρόνο στην κατηγορία, αλλά έχει αρχίσει να νοιώθει λίγο κουρασμένος.

Επιστρέψαμε στο φορτηγό για να φάει και να ξεκουραστεί ο Νίκος και η ομάδα να προετοιμάσει την μοτοσυκλέτα για τον προκριματικό αγώνα. Στον αγώνα προκρίνονται οι 30 πρώτοι. Στην εκκίνηση ο Νίκος μπήκε πολύ γρήγορα στην πρώτη στροφή και είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να ξεκινήσει τελευταίος.  Κατάφερε να περάσει μερικές θέσεις αλλά είχε ακόμα μια πτώση στην οποία στράβωσε το μπροστινό δισκόφρενο και ο τροχός του συνεχώς φρέναρε.  Η ομάδα ήταν απογοητευμένη αλλά τα καλά νέα ήρθαν από την οργάνωση που επέτρεψαν στον Νίκο να προκριθεί χάρη στους καλούς του χρόνους στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

O Νικός Λυρίου στο σουηδικό πρωτάθλημα Νέων.

Την Κυριακή ο μετά από έναν καλό ύπνο και ένα δυνατό πρωινό, όλα είναι έτοιμα. Η μοτοσυκλέτα είναι σωστά προετοιμασμένη και ο Νίκος δείχνει λίγο κουρασμένος. Το πρώτο σκέλος ξεκίνησε και ο Νίκος βρίσκεται στην 14η θέση και ανεβαίνει θέσεις. Στο τέλος κουράζεται όμως και τελικά τερματίζει στην 24η φανερά απογοητευμένος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος δείχνει πιο αποφασισμένος, οδηγεί πιο γρήγορα και πιο καλά σε μια πίστα που έχει δυσκολέψει πολύ. Βρίσκετε στον 40 γύρο στην 15η θέση, δυστυχώς όμως αρχίζει να κόβει ρυθμό και τελικά τον περνάνε όλοι οι οδηγοί. Όταν επιστρέφει στην ομάδα βλέπουμε ότι είχε σκασμένο ελαστικό, με το οποίο αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά.

Παρά τα αποτελέσματα η ομάδα είχε ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο και κυρίως χωρίς τραυματισμούς.

Όποιος επιθυμεί να αγωνιστεί στην Σουηδία, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Γιάννη Δήμτσα(Jannis@Mobilmec.se) ή με το mxin.gr(papado71@yahoo.com).

Με τις καλύτερες ευχές μας από την Σουηδία και το Big Balls MX Team, Jannis , Daniel , Emil.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...