Παγκόσμιο Πρωτάθλημα enduro 2014, Καλαμπάκα – Ανατροπές και εκπλήξεις

Οι επικές μάχες σε όλες τις κατηγορίες χαρακτήρισαν τo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Καλαμπάκα. Κάτω από τα διάσημα μοναστήρια των Μετεώρων οι κορυφαίοι οδηγοί του enduro  έδωσαν σκληρές μάχες και στο τέλος των δύο ημερών είχαμε εκπλήξεις με νέους και διαφορετικούς νικητές σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια η Καλαμπάκα φιλοξένησε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος enduro, μετά από μια διακοπή δύο ετών και συνεχίζοντας το GP της Ελλάδας από την περσινή διοργάνωση στην Καστοριά.  Με στόχο ο αγώνας της Καλαμπάκας να πάρει ξανά τον τίτλο της καλύτερης διοργάνωσης του πρωταθλήματος, αυτή την φορά το σωματείο-λέσχη της ΜΑΣΚ μαζί με την Ομοσπονδία της ΑΜΟΤΟΕ κατέβαλαν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Η πόλη της Καλαμπάκας ντύθηκε ξανά στα χρώματα του Παγκοσμίου enduro και ήταν αρκετοί οι θεατές που απόλαυσαν τις μάχες των καλύτερων οδηγών enduro στον κόσμο. Φυσικά δεν έλειψαν και οι ελληνικές συμμετοχές με πολλούς αθλητές του πανελληνίου πρωταθλήματος να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να συλλέξουν εμπειρίες, σε έναν δυνατό αγώνα.

Πρώτη Ημέρα
Οι Ivan Cervantes και Christophe Nambotin  παρέμειναν αήττητοι στην Ε3 και Ε1 αντίστοιχα, με τον Pela Rennet να κερδίζει την Ε2 μετά από τιτανομαχία τεσσάρων οδηγών. Στην Junior ο ιταλός Giacomo Redondi ένοιωθε σαν το σπίτι του στην μεσογειακή ζέστη και σκόνη κερδίζοντας την κατηγορία με τον Davide Soreca να φεύγει νικητής από την Youth 125.

Πέμπτη φετινή νίκη για τον I.Cervantes την πρώτη μέρα στην Καλαμπάκα.

O Ivan Cervantes παρέμεινε αήττητος στην E3 πετυχαίνοντας την πέμπτη φετινή του νίκη. Αν και στον πρώτο γύρο βρέθηκε στην πέμπτη θέση ωστόσο στους επόμενος γύρους κατάφερε να βρει γρήγορο ρυθμό και να κερδίσει την κατηγορία. Ο νικητής της super test της Παρασκευής Mathias Belino ξεκίνησε αργά και αυτός αλλά απέφυγε τα λάθη και πήρε την δεύτερη θέση.  Τα λάθη δεν απέφυγε και ο Matthew Phillips, παρά το γεγονός ότι οδήγησε τον αγώνα στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο είχε μια πτώση στην extreme πέφτοντας στην τρίτη θέση. Κερδίζοντας τις τρεις από τις 13 ειδικές ο Lous Correia τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Jeremy Jolly που έφερε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα.

Παρέμεινε αήττητος ο Nambo την πρώτη ημέρα στην Ε1.

Για ακόμα μια φορά η νίκη στην Ε1 ήταν του Christophe Nambotin. Ο γάλλος βρήκε την τεχνική extreme ειδική και την enduro test στα μέτρα του, έκανε εύκολα διαφορά και παρέμεινε αήττητος φέτος. Για την δεύτερη θέση έγινε μάχη μεταξύ των Jeremy Tarroux και Eero Remes η οποία κρίθηκε στην τελευταία ειδική με τον Tarroux να παίρνει την δεύτερη θέση(για πρώτη φορά φέτος). Ο Remes στο τέλος του αγώνα μπήκε χωρίς ελαστικό στο park ferme με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή, χαρίζοντας την τρίτη θέση τον Anthony Boissiere. Με σταθερό ρυθμό ο Cristobal Guerrero πήρε την τέταρτη θέση με τον Jaume Betriu πέμπτο.

Ο P.Rennet κέρδισε την μάχη της Ε2.

Πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη ο Pela Rennet επικράτησε στην Ε2. Η νίκη δεν ήρθε εύκολα αφού έπρεπε να δώσει σκληρή μάχη με τους Johny Aubert και Alex Salvni, ξεκινώντας από την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο και απατώντας στο τέλος στην επίθεση του Antoine Meo. O Meo πλήρωσε τα λάθη του σε αντίθεση με τον αλάνθαστο Rennet και συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση αφού κατάφερε να περάσει τους Aubert και Salvini. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο Salvni, πάλεψε και αυτός για την πρώτη θέση αλλά έμεινε τρίτος στο τέλος. O Johnny Aubert οδήγησε τον αγώνα στον πρώτο γύρο όμως και αυτός πλήρωσε τα λάθη του πέφτοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας.

G.Redondi

Το νικηφόρο σερί του Danny McCanney τελείωσε στην Καλαμπάκα με τον Giacomo Redondi να κερδίζει την πρώτη ημέρα στην Junior. Μπαίνοντας στο τελευταίο γύρο με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς, ο McCanney είχε μια πτώση ενώ αντίθετα ο Redondi έκανε το καλύτερο του πέρασμα κερδίζοντας την πρώτη του νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο McCanney με τρίτο τον Loic Larrieu.

O Davede Sereca δεν δυσκολεύτικε στην Youth 125 να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη αφήνοντας τον Nicolas Pellegrinelli πήρε την δεύτερη θέση από τον Benjamin Herrera.

Το βραβείο του καλύτερου Έλληνα κέρδισε ο Γιάννης Τρίγκας ανάμεσα σε 14 ελληνικές συμμετοχές που μοιράστηκαν σε όλες τις κατηγορίες.

Δεύτερη Ημέρα
Στις τρεις κύριες κατηγορίες οι νικητές άλλαξαν την δεύτερη ημέρα με τον Eero Remes να φέρνει την πρώτη νίκη στην ιστορία της ΤΜ στην Ε1, τον Antoine Meo να κερδίζει την Ε2 και τον Matthew Phillps να επικρατεί στην Ε3. Στην Junior και πάλι ο Rεdondi είχε τον πρώτο λόγο ενώ στην Youth o Sereca κέρδισε ξανά.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Matt Phillps κερδίζοντας την E3.

Αφήνοντας τις ατυχίες της πρώτης ημέρας πίσω του ο Matt Phillips μπήκε αποφασισμένος να πετύχει την πρώτη του νίκη στην Ε3. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Junior του 2013 οδήγησε τον αγώνα από την πρώτη ειδική πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη νίκη της καριέρας του. Χάνοντας για πρώτη φορά φέτος ο Ivan Cervantes τερμάτισε δεύτερος αλλά με σημαντική διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας από τον Phillips. Την μάχη της τρίτης θέσης κέρδισε ο Mathias Belino από τον τέταρτο Matti Seistola. Ακόμα μια τέταρτη θέση πέτυχε ο Luis Correia αφήνοντας πέμπτο τον Aigar leok.

Ο Remes έφερε την πρώτη νίκη της ΤΜ στην Ε1.

Μετά από το λάθος της πρώτης ημέρας ο Eero Remes ήταν ασταμάτητος από την αρχή του αγώνα μέχρι και το τέλος, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις ειδικές της Ε1. Άντεξε στις επιθέσεις του Christophe Nambotin στα μέσα του αγώνα και έφερε την πρώτη νίκη της ΤΜ στην κατηγορία. Ο Nambotin δεν ξεκίνησε καλά αλλά σύντομα κατάφερε να ξεπεράσει τον Cristobal Guerrero που άρχισε να κουράζεται από την ζέστη. Ο Nambotin μετά τον Cervantes έχασε και αυτός το αήττητο του και τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Guerrero τρίτο. Ο Jeremy Tarroux στις τελευταίες ειδικές βρέθηκε κοντά στην τρίτη θέση και τερμάτισε μόλις 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Guerrero.

Δυνατά στον αγώνα της Ε2 μπήκε ο Alex Salvini οδηγώντας τον αγώνα στον πρώτο γύρο όμως έσπασε την κλείδα του σε μια πτώση στον επόμενο γύρο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Από εκεί και μετά ο Antoine Meo δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρωτοπορία και την νίκη. Ο νικητής της πρώτης ημέρας Pela Rennet κέρδισε την μάχη της δεύτερης θέσης από τον τρίτο Jοhnny Aubert.Στην πρώτη του χρονιά στο enduro o mx’er Johnathan Barragan πέτυχε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τον πέμπτο Oriol Mena.

Ασταμάτητος στην Junior o Redondi και την δεύτερη μέρα κερδίζοντας άνετα τον αγώνα από τον δεύτερο Larrieu που έκλεψε την δεύτερη θέση μετά το λάθος του τρίτου τελικά McCaney.

Και στην Youth 125 είχαμε τον ίδιο νικητή με την πρώτη ημέρα με τον Soreca α επικρατεί άνετα ξανά του Pellegrinelli ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Albin Elowson.

Την Κυριακή καλύτερος Έλληνας αναδείχτηκε ο Βασίλης Σιαφαρίκας στους 13 αθλητές μας που πήραν εκκίνηση την δεύτερη ημέρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα από τις δύο ημέρες.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...