ΑΜΑ ΜΧ – Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Glen Helen(video)

Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος ΑΜΑ Motocross στο Geln Helen τα είχε όλα. Μάχες, δράμα, ένταση, θέαμα και το κυριότερο εκπλήξεις με τον Jeremy Martin στα 250 να φεύγει από την Καλιφόρνια με δύο νίκες. Αν και οι εκπλήξεις δεν έλειψαν και από τα 450 ωστόσο τα φαβορί επικράτησαν με τον Ryan Dungey να παίρνει την νίκη. 

450cc
Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από το πρώτο σκέλος της ημέρας με τον Josh Grant να στρίβει πρώτος στην Talavega την διάσημη πρώτη στροφή του Glen Helen και με τον ομόσταυλό του Phil Nicoletti να προστατεύει τα νώτα του για ένα προβάδισμα τριών δευτερολέπτων από τον πρώτο γύρο. Σύντομα όμως τα φαβορί του αγώνα πήραν μπροστά και οι Ken Roczen και Ryan Dungey πέρασαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα ενώ οι Justin Barcia, James Stewart και Trey Canard  έκαναν την είσοδο τους στην πρώτη εξάδα. Ο Roczen στο τέλος του αγώνα κατάφερε να πιάσει τον Grant και να τον απειλήσει λίγο πριν το άλμα του τερματισμού. Όμως ο Grant κράτησε την θέση του και κέρδισε το σκέλος σε μια πίστα που βρίσκεται 20 λεπτά μακρυά από το σπίτι του.  Η δεύτερη θέση πήγε στον Roczen με τον Dungey που είχε και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, να τερματίσει άνετα τρίτος.

Ο R.Dungey κέρδισε έξυπνα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Στο δεύτερο σκέλος ο Grant δεν είχε καλή εκκίνηση με του οδηγούς της Red Bull KTM να βρίσκονται και πάλι μπροστά διεκδικώντας την πρώτη θέση. Roczen και Dungey οδήγησαν τον αγώνα και τα πράγματα άλλαξαν μόνο στο τέλος όταν ο Dungey επιτέθηκε με επιτυχία στον ομόσταυλο του κερδίζοντας το σκέλος και τον αγώνα. Ο απόλυτος δεύτερος της ημέρας ήταν ο Roczen(2-2) πετυχαίνοντας την δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα της καριέρας του στα 450cc. Στην τρίτη θέση του σκέλους τερμάτισε ο Trey Canard οδηγώντας σε αυτή την θέση σχεδόν από την αρχή ένα αποτέλεσμα που του χάρισε την τρίτη θέση στο βάθρο μετά και την έβδομη θέση που τερμάτισε στο πρώτο σκέλος.Ο αντικαταστάτης του Ryan Villopoto στην Monster Energy Kawasaki Brett Metcalfe(4-5) εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις και εγκαταλείψεις αρκετών οδηγών στο πρώτο σκέλος και με μια σταθερή απόδοση στο δεύτερο τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση. Παρά το κακό του δεύτερο σκέλος ο Grant κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα με τερματισμούς 1-15. Την εξάδα συμπλήρωσε ο James Stewart(6-6) μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος καιμια δυνατή μάχη με τον Metcalfe στο δεύτερο. Αξίζει να αναφέρουμε την ατυχία του Justin Barcia που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από κομμένη αλυσίδα στο πρώτο σκέλος ενώ βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα, το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο σκέλος αντιμετώπισε και ο Anrew Short. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος του Weston Peick που πλέον είναι με την ημίεργοστασιακή ομάδα RCH Suzuki.

Αποτελέσματα Glen Helen, 450cc
1.Ryan Dungey 3-1
2.Ken Roczen 2-2
3.Trey Canard 7-3
4.Brett Metcalfe 4-5
5.Josh Grant 1-15
6.James Stewart 6-6
7.Malcolm Stewart 8-8
8.Jake Weimer 10-7
9.Weston Peick 5-13
10.Chad Reed 9-10

O Jeremy Martin αναστάτωσε τον κόσμο του motocross κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα στο Glen Helen.

250cc
Οι δυνατές εκπλήξεις ήρθαν στην μικρή κατηγορία με όλα τα φαβορί να μένουν πίσω και οι πιτσιρικάδες να βγαίνουν μπροστά και μάλιστα να κερδίζουν. Ασυγκράτητος και στα δύο σκέλη ήταν ο Jeremy Martin, έφυγε από την εκκίνηση μπροστά και οδήγησε στην πρώτη θέση όλους τους γύρους της κατηγορίας για να πάρει την πρώτη νίκη της επαγγελματικής καριέρας του στο AMA Motocross. Εντυπωσιακός ήταν και ο Cooper Webb(2-2) με την δεύτερη θέση όπου κατέλαβε. Ειδικά στο πρώτο σκέλος κατάφερε από την ενδέκατη θέση να τερματίσει στην δεύτερη ενώ στο δεύτερο επικράτησε δυνατών ονομάτων της κατηγορίας. Από τα φαβορί διεσώθει ο Cole Seely(4-4) που με σταθερή οδήγηση και χωρίς υπερβολές κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση. Η κακή εκκίνηση του Blake Baggett(8-3) στο πρώτο σκέλος τον έβαλε σε περιπέτειες όμως και αυτός ήταν ένα από τα φαβορί που κατατροπώθηκαν από τους πιτσιρικάδες.  Η τέταρτη θέση στο σύνολο είναι μια καλή παρηγοριά για το πρωτάθλημα που όπως φαίνεται θα είναι μακρύ για την κατηγορία. Η επιστροφή του Christophe Pourcel στο πρωτάθλημα μετά από απουσία δύο ετών μπορούμε να πούμε ότι ήταν επιτυχημένη. Ο γάλλος πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και άντεξε στην ένταση του αγώνα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του συνόλου με τερματισμούς 7-5. Ιδιαίτερα μαχητικός ήταν ο Justin Bogle και στα δύο σκέλη όμως έπρεπε να ανακάμψει από κακές εκκινήσεις τερματίζοντας στο πρώτο σκέλος από την 11η θέση στην πέμπτη κα στο δεύτερο σκέλος από την 29η στην ένατη για την έκτη θέση του συνόλου. Τέλος να αναφέρουμε την ατυχία του Jason Anderson στο δεύτερο σκέλος που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει σε ένα αγώνα που και αυτός υπέφερε από τις κακές του εκκινήσεις.

Αποτελέσματα Glen Helen, 250cc
1.Jeremy Martin 1-1
2.Cooper Webb 2-2
3.Cole Seely 4-4
4.Blake Baggett 8-3
5.Christophe Pourcel 7-5
6.Justin Bogle 5-9
7.Matt Bisceglia 11-7
8.Marvin Musquin 10-8
9.Jessy Nelson 15-6
10.Jason Anderson 3-3

Βαθμολογίες

450cc
1.Ryan Dungey45
2.Ken Roczen44
3.Trey Canard34
4.Brett Metcalfe34
5.Josh Grant31
6.James Stewart30
7.Malcolm Stewart26
8.Jake Weimer25
9.Weston Peick24
10.Chad Reed23
250cc
1.Jeremy Martin50
2.Cooper Webb44
3.Cole Seely36
4.Blake Baggett33
5.Christophe Pourcel 30
6.Justin Bogle28
7.Matt Bisceglia24
8.Marvin Musquin24
9.Jessy Nelson21
10.Jason Anderson20

Επόμενος αγώνας 31/05/14 Hangtown CA.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...