Red Bull X Fighters – Κυριαρχία ξανά για τον Sherwood στην Osaka

P-20140525-00149_HiRes JPEG 24bit RGB NewsΜπροστά στα αρχαία τείχη του πιο διάσημου κάστρου της Ιαπωνίας, περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν να παρακολουθούν τον αγώνα του Red Bull X-Fighters της Osaka, γεμίζοντας εικόνες από μία επική μάχη ταλέντων. Σαν μία νέα γενιά πολεμιστών Σαμουράι, οι αναβάτες πραγματοποίησαν εκπληκτικά άλματα σε μία πίστα που εξαντλούσε ό,τι καλύτερο διέθεταν στο ρεπερτόριο των τρικ τους. Ο Levi Sherwood  από τη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε στην ψηλότερη θέση του βάθρου, για δεύτερη φορά φέτος.

 

Osaka (Ιαπωνία) – Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης στάσης για το Red Bull X-Fighters World Tour 2014, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood είναι ο άνθρωπος που όλοι πλέον πρέπει να κυνηγήσουν, καθώς ο σπουδαιότερος θεσμός στην σκηνή του παγκόσμιου freestyle motocross μπαίνει στην κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο. Ο 22χρονος αναβάτης από το Palmerston North είναι ασταμάτητος μέχρι τώρα καθώς κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Πόλη του Μεξικού, και μετά κυριάρχησε στη μάχη του κάστρου της Osaka, με περάσματα που ήταν σχεδόν τέλεια. Ο Remi Bizouard από την Γαλλία πήρε τις τιμές της δεύτερης θέσης, με τον Ισπανό Dany Torres τρίτο.

P-20140525-00126_HiRes JPEG 24bit RGB

Οι θεατές, μεταξύ των οποίων τυμπανιστές taiko, αλλά και φανς με κοστούμια σε στιλ manga, βρέθηκαν πιο κοντά στην δράση από κάθε άλλο γύρο του θεσμού. Ο τοπικός ήρωας Taka Higashino, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2013 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, έφτασε μέχρι την όγδοη θέση, αφού αναγκάστηκε να μείνει εκτός των προκριματικών λόγω τραυματισμού.

Ένας χαμογελαστός Sherwood, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι γνωστό για τον λόγο ότι καταφέρνει να τελειοποιεί το παραδοσιακό στιλ των αναβατών FMX, δήλωσε: «Μου αρέσει να πιέζω περισσότερο στο κομμάτι της οδήγησης freestyle – στο FMX πρέπει και να οδηγείς μοτοσικλέτα και να κάνεις τα τρικ. Εκεί που θέλω πραγματικά να δω το FMX να πηγαίνει, είναι στο να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο το επίπεδο της οδήγησης, μαζί με τον σχεδιασμό των διαδρομών”. Επίσης πρόσθεσε: “Είμαι ενθουσιασμένος αυτή την στιγμή. Μπορείς καθαρά να δεις την αγάπη του κόσμου για το freestyle εδώ στην Ιαπωνία”.

37133207

Ο Γάλλος Thomas Pagès δεν αισθάνθηκε άνετα στην πίστα και αποφάσισε να μην αγωνιστεί, πιστεύοντας ότι λόγω του δικού του οδηγικού στιλ και του επιπέδου δυσκολίας της διαδρομής, ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο ενός τραυματισμού.

Οι αναβάτες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς για την κατάκτηση του τίτλου στις 27 Ιουνίου, όταν ο θεσμός θα επιστρέψει στην γνωστή αρένα ταυρομαχιών Las Ventas της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

Τελικά Αποτελέσματα, Osaka:

1. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία)

2. Remi Bizouard (Γαλλία)

3. Dany Torres (Ισπανία)

4. Rob Adelberg (Αυστραλία)

5. Mat Rebeaud (Ελβετία)

6. Wes Agee (ΗΠΑ)

7. David Rinaldo (Γαλλία)

8. Taka Higashino (Ιαπωνία)

9. Thomas Pagès (Γαλλία)

10. Libor Podmol (Τσεχία)

11. Kota Kugimura (Ιαπωνία)

12. Daisuke Suzuki (Ιαπωνία)

 

P-20140525-00149_HiRes JPEG 24bit RGB News

 

ΒαθμολογίαRed Bull X-Fighters World Tour 2014:

1. Sherwood 100 βαθμοί

2. Bizouard 80

3. Sheehan 80

4. Torres 65

5. Adelberg 55

https://www.youtube.com/watch?v=F_URAeJr7TA&feature=em-uploademail 

 

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...