Τι έγινε το 2012 στην Κοζάνη

(Η πίστα της Κοζάνης δεν φιλοξένησε αγώνα του Παν.Πρωτ. ΜΧ το 2013. Είχε όμως πραγματοποιηθεί ο 4ος αγώνας του πρωταθλήματος το 2012. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει τότε και ας ετοιμαστούμε για τον αγώνα που έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο).Κάτω από έντονη ζέστη και καυτό ήλιο πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Κοζάνη. Τα καιρικά φαινόμενα και τον συναγωνισμό αντιμετώπισαν καλύτερα ο Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1 και ο Παναγιώτης Παπίλας στην ΜΧ2 σφραγίζοντας την επικράτηση της Honda στον αγώνα.

O αγώνας τις Κοζάνης τελικά πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες παρά την αναβολή που είχε γίνει δύο εβδομάδες πριν. Τότε τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις έντονες βροχοπτώσεις ανάγκασαν τους διοργανωτές να αναβάλουν τον αγώνα αφού η μορφολογία του εδάφους έκανε αδύνατη την πραγματοποίηση του ενώ τώρα, η αφόρητη ζέστη έβαλε σε δοκιμασία οργανωτές και οδηγούς για να φέρουν εις πέρας τον αγώνα.

Για την οργάνωση το πρόβλημα ήταν να αποτρέψει την σκόνη καταβρέχοντας συνέχεια την πίστα κάτι που ειδικά  το Σάββατο έφερε μεγάλες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Πέραν αυτού ο αγώνας κύλησε χωρίς προβλήματα και μάλιστα οι οργανωτές συνεργάστηκαν με τους οδηγούς επιτρέποντας αναγνωριστικό γύρο κάτι που το αναφέρουν οι κανονισμοί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί σε κανένα φετινό αγώνα μέχρι τώρα. Δυστυχώς η έντονη ζέστη αλλά και η αναβολή του αγώνα περιόρισε τους θεατές στους 700 και τις συμμετοχές στις 93.

Κατηγορία ΜΧ1
Δύο ακόμα σκέλη πρόσθεσε στην νικηφόρα καριέρα του ο Παναγιώτης Κουζής, κερδίζοντας κατά κράτος την κατηγορία στην Κοζάνη. Το ενδιαφέρον για τις πρώτες θέσεις κράτησε λίγο αφού ο Κουζής δεν είχε καλές εκκινήσεις και έπρεπε και στα δύο σκέλη να βρει το δρόμο του για την πρώτη θέση ενώ για τις πιο πίσω θέσεις υπήρχε έντονος συναγωνισμός και ανατροπές αποτελεσμάτων. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Ηλιόπουλος στρίμωξε τον Κουζή στην πρώτη στροφή και πήρε την εκκίνηση αλλά μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Κουζής είχε βρεθεί στην δεύτερη θέση από την πέμπτη όπου ξεκίνησε και στον επόμενο γύρο κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση. Μέχρι τα μισά του σκέλους ο Ηλιόπουλος κρατήθηκε πίσω από τον Κουζή όμως μετέπειτα έμεινε πιο πίσω τερματίζοντας δεύτερος. Για την τρίτη θέση και πάλι ο Μανώλης Σκύβαλος με τον Δημήτρη Βαγγελάκο κράτησαν σε αγωνία τους θεατές, με τον Σκύβαλο να οδηγεί στην τρίτη θέση και τον Βαγγελάκο να τον πλησιάζει προς το τέλος του αγώνα απειλητικά. Τελικά ο Σκύβαλος κράτησε την τρίτη θέση με τον Βαγγελάκο να τερματίζει τέταρτος ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο σκοπιανός Goce Tomovski ανεβαίνοντας πολλές θέσεις στην διάρκεια του αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Μενέλαος Μάρτης μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα.

Ο Π.Κουζής κοιτάει αφ’ υψηλού την βαθμολογία της ΜΧ1.

Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Σκύβαλος όμως πολύ γρήγορα τον πέρασε ο Ηλιόπουλος και λίγο μετά ο Κουζής. Όπως και στο πρώτο σκέλος η πρωτοπορία του Ηλιόπουλου κράτησε λίγους γύρους αφού ο Κουζής έκανε νωρίς την επίθεση του αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα και τελικά κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό του Κουζή στο δεύτερο σκέλος, ο Ηλιόπουλος τερμάτισε δεύτερος και σε αυτό το σκέλος αλλά και στο σύνολο της ημέρας. Και στο δεύτερο σκέλος ο Σκύβαλος κράτησε πίσω του τον Βαγγελάκο, ανεβαίνοντας ο κρητικός, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας τον οδηγό της Yamaha τέταρτο. Η πολύ καλή εκκίνηση του Βασίλη Σιαφαρίκα τον έφερε να τερματίζει εύκολα στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Tomovski.

Κατηγορία ΜΧ2
Σε μάχη δύο μονομάχων έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα για την κατηγορία με τους Δημήτρη Κοντολέτα και Παναγιώτη Παπίλα να έχουν από δύο νίκες στο ενεργητικό τους μετά και τον αγώνα της Κοζάνης. Βέβαια η βαθμολογική τους διαφορά δεν άλλαξε αφού ισοβάθμησαν στον αγώνα όμως η νίκη στο σκέλος δεν είναι πλέον για κανένα από τους δύο σίγουρη.  Στο πρώτο σκέλος ο Κοντολέτας πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του από νωρίς τον Παπίλα που δεν ξεκίνησε καλά. Ο Παπίλας κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο όμως ο Κοντολέτας διαχειρίστηκε πιο σωστά τον αγώνα, άνοιξε ξανά την διαφορά και κέρδισε το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Παπίλας με τρίτο τον Μανώλη Κρητικό που κρατήθηκε σε σταθερή απόσταση πίσω από τους δύο πρώτους μέχρι και τον τερματισμό. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιάννης Τουρατζίδης δίνοντας πολλές μάχες μετά την μέτρια εκκίνηση του ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κων/νος Τζιώρας μετά από ανηλεή  μάχη με τον βούλγαρο Kristian Angelov.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Π.Παπίλα, ισοφάρισε τον Δ.Κοντολέτα.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Παπίλα να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει το σκέλος με τον Κοντολέτα να βρίσκει γρήγορα τον δρόμο για την δεύτερη θέση και να εξαπολύει κυνηγητό. Όμως ο Παπίλας οδήγησε σταθερά στην πρώτη θέση και μάλιστα μετά τα μισά του σκέλους κατάφερε να ανοίξει την διαφορά του από τον δεύτερο, κερδίζοντας με την νίκη-αβαντάζ του δεύτερου σκέλους τον αγώνα. Ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος σε σκέλος και αγώνα με τρίτο τον Τουρατζίδη που είχε καλύτερη εκκίνηση σε αυτό το σκέλος και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η μάχη του πρώτου σκέλους μεταξύ του Τζιώρα και του Angelov συνεχίστηκε και στο δεύτερο με τον Angelov όμως να παίρνει σε αυτό το σκέλος την τέταρτη θέση αφήνοντας τον πρωτοεμφανιζόμενο φέτος  Τζιώρα πέμπτο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης που είχε προβλήματα με πτώσεις στο πρώτο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2-125
Η επικράτηση του Μανώλη Κρητικού στην κατηγορία ήταν για ακόμα μια φορά εύκολη μια και ο μικρός Μανώλης έχει βλέψεις περισσότερο για το βάθρο της ΜΧ2. Με τερματισμούς 3-7 πήρε την νίκη στην κατηγορία αφήνοντας πίσω του την μάχη των 85αριών του Ivan Petrov και του Ανέστη Ράδου που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες 85cc. O Petrov κατάφερε οριακά να πάρει την δέκατη θέση στο πρώτο σκέλος από τον ενδέκατο Ράδο ενώ στο δεύτερο σκέλος βρέθηκε πολύ κοντά πίσω στον Κρητικό τερματίζοντας όγδοος.  Κρητικός, Petrov και Ράδος ήταν η πρώτη τριάδα της κατηγορίας με την συμμετοχή όμως του Petrov να μην προσμετρά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Πολύ κοντά με τους νικητές της ΜΧ2 βρέθηκε στο πρώτο σκέλος ο νικητής της ΜΧ2-125 Μ.Κρητικός.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Μετά από τρεις αγώνες με διαφορετικό νικητή, ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας πέτυχε την δεύτερη του φετινή νίκη κερδίζοντας μετά από όμορφες μάχες και τα δύο σκέλη. Στο βραδινό πρώτο σκέλος(έγινε στις 20:00 μετά από καθυστέρηση για κατάβρεξη της πίστας) ο Κιουτσουκώστας περιόρισε τους Βασιλή Ράπτη και Βασίλη Χρυσοχοό δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα ενώ στο δεύτερο σκέλος αντάλλαξε την πρώτη θέση με τον Ράπτη μέχρι την τελική του επικράτηση. Ο Χρυσοχόος συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα τερματίζοντας λίγο πιο πίσω.

Κατηγορία Junior
H απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Γιώργου Γαβρίλη στο πρώτο σκέλος έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Καρατζιά να πάρει άνετα το πρώτο σκέλος αφήνοντας τους Δημήτρη Τουρατζίδη και Βασίλη Γρηγοριάδη, δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Γαβρίλης πήρε την νίκη από τον δεύτερο Καρατζιά και τον τρίτο Τουρατζίδη. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Καρατζιά, Τουρατζίδη και Γρηγοριάδη, πρώτος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Κατηγορία Mini
Ίσως ένα από τα καλύτερα σκέλη της χρονιάς εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας με τους Γρηγόρη Κραμβουσάνο και Άγγελο Βογιατζή να ανταλλάσσουν την πρώτη θέση αρκετές φορές και να τερματίζουν πολύ κοντά, με τελικό νικητή τον Βογιατζή. Στο δεύτερο σκέλος ο Βογιατζής οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό παρά τις απειλητικές διαθέσεις του δεύτερου Κραμβουσάνου. Από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση είχαν οι Σαράντης Μαλακάκης και Ανδρέας Ανδρέου με τον Μαλακάκη να ανεβαίνει στη τρίτο σκαλί του βάθρου με το καλύτερο του αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος.

Α.Τριανταφύλλου

Κατηγορία Quad
Οι καλές εκκινήσεις και η δυνατή οδήγηση του Αριστείδη Τριανταφύλλου τον έφεραν νικητή και στα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε δεύτερος ο Γιώργος Χαραλάμπους με τρίτο τον Αλέκο Κατσινέλη ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Νάσος Λάμπρου μετά από κακή εκκίνηση και αρκετές προσπεράσεις κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση αφήνοντας τον  Χαραλάμπους τρίτο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...