4ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2014, Κοζάνη – Επιστροφή στις νίκες

Ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2014 στην Κοζάνη έφερε ξανά στην πρώτη θέση τον Παναγιώτη Κουζή στην ΜΧ1 μετά το στραβοπάτημα του στην Μεγαλόπολη και τον Γιάννη Τουρατζίδη να επιστρέφει στις νίκες μετά την Χαλκίδα. Πρώτη φετινή νίκη για τον περσινό πρωταθλητή της ΟΡΕΝ Σταμάτη Δημολιάνη που και αυτός επέστρεψε στις νίκες ενώ στα Quad ο Γιώργος Καπέλης επικράτησε για ακόμα μια φορά. 

IMG_2769

Εκτός από τους νικητές επιστροφή είχαμε και του πρωταθλήματος στην πίστα των Πετρανών Κοζάνης, όπου το τοπικό σωματείο ΟΔΙΚΟ ανέλαβε να φέρει ει πέρας τον τέταρτο αγώνα του θεσμού. Παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις του καιρού ταλαιπώρησαν τους διοργανωτές που περίμεναν βροχή πριν τους αγώνες της Κυριακής ωστόσο η προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου ήταν καλή και ευνόησε τις μάχες και το θέαμα. Επίσης είχε γίνει καλή δουλειά στην επέκταση των paddocks, στην διαφήμιση του αγώνα αλλά και στην υποδοχή των θεατών, με μια τεράστια καντίνα που διέθετε τέντες και χώρο εστίασης αλλά και πολλές χημικές τουαλέτες. Έχοντας βελτιωθεί σημαντικά η πίστα από τα προηγούμενα χρόνια, είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα βελτιωθεί και το σύστημα υδροδότησης της πίστας ειδικά στον χώρο των πλυντηρίων. Κάτω από αυτό το σκηνικό αλλά και τον καιρό που βοήθησε να γίνουν καλοί αγώνες αρκετοί θεατές απόλαυσαν τους δυστυχώς μόλις 65 αγωνιζόμενους να δίνουν όμορφες μάχες και δυνατό θέαμα. Τέλος να αναφέρουμε ότι ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Δημήτρη Παπαδόπουλου πρώην Προέδρου Πετρανών.

IMG_3041

 

Κατηγορία ΜΧ1
Αποφασισμένος να μην επαναληφθεί το στραβοπάτημα του στην Μεγαλόπολη,  ο Παναγιώτης Κουζής έσπασε τα χρονόμετρα στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και έδειχνε αποφασισμένος  για την νίκη την Κυριακή. Ωστόσο ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Δημήτρης Κοντολέτας είχε ακόμα την γλυκιά γεύση της νίκης και μπήκε δυνατά στο πρώτο σκέλος στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση. Πίσω του βρέθηκε ο Κουζής και οι δυο τους άρχισαν να διεκδικούν την πρώτη θέση. Λίγο πιο πίσω ο σκοπιανός Christian Iliovski είχε ξεκαθαρίσει την υπόθεση τρίτη θέση και κυνηγούσε τους πρωτοπόρους. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Κουζής βρήκε τον χώρο που χρειαζόταν και πέρασε εσωτερικά σε μια στροφή τον Κοντολέτα που προσπάθησε να του κλείσει την γραμμή. Από εκεί και μετά ο Κουζής άνοιξε τον ρυθμό κερδίζοντας σχετικά άνετα το σκέλος αφού ο Κοντολέτας τερμάτισε πέντε δευτερόλεπτα πίσω του, στην μικρότερη διαφορά που έχει τερματίσει ο οδηγός από την Ζαχάρω πίσω από τον Κουζή.

IMG_2777

Π.Κουζής

Σε αυτό σίγουρα βοήθησε και ο Iliovski που κατάφερε να πλησιάσει τον Κοντολέτα στα τρία δευτερόλεπτα στο τέλος του σκέλους.  Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής πήρε την εκκίνηση κάτι που όπως δήλωσε μετά το χρειαζόταν γιατί είχε ταλαιπωρηθεί πολύ πίσω από τον Κοντολέτα στο πρώτο σκέλος από το χώμα που πετούσε η μοτοσυκλέτα του. Από εκεί και μετά κατάφερε να απομακρυνθεί γρήγορα από τον Κοντολέτα που βρέθηκε να δίνει σκληρή μάχη με τον Iliovski για την δεύτερη θέση. Με τον Κουζή να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού πετυχαίνοντας την τρίτη φετινή του νίκη και τον Iliovski να κερδίζει την μάχη από τον Κοντολέτα, το βάθρο για την κατηγορία βρήκε τον Κουζή(1-1) στο πρώτο σκαλί τον Iliovski(3-2) στο δεύτερο και τον Κοντολέτα(2-3) στο τρίτο.

IMG_2800

Δ.Κοντολέτας #92 και C.Iliovski #90.

Με δύο τέταρτες θέσεις ο Γιώργος Ηλιόπουλος πήρε την τέταρτη θέση στο σύνολο με τον Νίκο Λυρίου(5-5) να κάνει μια δυνατή επανεμφάνιση στην κατηγορία με δύο πέμπτες θέσεις για την πέμπτη θέση του συνόλου. Αντιμετωπίζοντας ακόμα έναν τραυματισμό φέτος, ο Δημήτρης Βαγγελάκος(6-6) προσπάθησε να μαζέψει βαθμούς καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Άτυχος και στα δύο σκέλη του αγώνα ο Δημήτρης Μπαξεβάνης, μια σπασμένη αλυσίδα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο είχε μια άσχημη πτώση εγκαταλείποντας τον αγώνα με σπασμένο πόδι. Ευχόμαστε στον συμπαθή Καβαλιώτη αθλητή περαστικά. Κλείνοντας για την κατηγορία να αναφέρουμε ότι στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Μανώλης Σκύβαλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της κατηγορίας συνεχίστηκε εξίσου συναρπαστικά και στην Κοζάνη. Η επικράτηση του Γιώργου Αρβανίτη στους τελευταίους δύο αγώνες σταμάτησε από τον νικητή του πρώτου αγώνα Γιάννη Τουρατζίδη που με τον γνωστό αλάνθαστο τρόπο του κατάφερε να επικρατήσει δίκαια και στα δύο σκέλη. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αρβανίτης προσπάθησε και στην Κοζάνη να φύγει νικητής, στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδηγώντας τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Μια πτώση του όμως, έφερε μπροστά τον Τουρατζίδη που ακολουθούσε από την δεύτερη θέση. Ο Αρβανίτης έπρεπε να περάσει τους Παναγιώτη Παπίλα και Μανώλη Κρητικό που μάχονταν για την δεύτερη θέση και όταν το κατάφερε κυνήγησε τον Τουρατζίδη που όμως έλεγχε άριστα τον αγώνα. Το σκέλος κέρδισε ο Τουρατζίδης με τον Αρβανίτη δεύτερο και τον Κρητικό τρίτο που κέρδισε την μάχη από τον τέταρτο Παπίλα.

IMG_2636

Γ.Τουρατζίδης

Στο δεύτερο σκέλος ο Τουρατζίδης έφυγε μπροστά στην αρχή και με τους Γιάννη Μόσιο και Αλέξανδρο Γεωργαντά να τον ακολουθούν ενώ κακή εκκίνηση είχαν οι Αρβανίτης, Κρητικός και Παπίλας. Ο Αρβανίτης είχε ξανά μια πτώση αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον δρόμο του για την δεύτερη θέση και κυνήγησε εκ νέου τον Τουρατζίδη μέχρι να τον χτυπήσει ακόμα μια ατυχία. Στον όγδοο γύρο η μοτοσυκλέτα του έμεινε πιθανότατα από ηλεκτρικό πρόβλημα τελειώνοντας την προσπάθεια του εκεί, και βάζοντας τον σε περιπέτειες για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Αντίθετα ο Τουρατζίδης ανταμοίφθηκε για την σταθερότητα του αλλά και την μαχητικότατα του με ακόμα μια διπλή νίκη στην κατηγορία και την πρωτοπορία στην βαθμολογία.  Στην δεύτερη θέση του σκέλους αλλά και του αγώνα βρέθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας(4-2) που δούλεψε σκληρά για αυτήν την θέση αφού όπως μας δήλωσε δεν κατάφερε ποτέ να νοιώσει άνετα στην πίστα της Κοζάνης. Ο Παπίλας και σε αυτό το σκέλος έδωσε μάχη με τον Κρητικό(3-3) που όμως στο τέλος αρκέστηκε στην τρίτη θέση του σκέλους που τον έφερε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για την κατηγορία. Όμορφες μάχες είχαν και στα δύο σκέλη οι Μοσιος και Γεωργαντάς με τον Μόσιο(5-4) όμως να παίρνει την τέταρτη θέση του συνόλου αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον Γεργαντά(6-5) και έκτο τον Αρβανίτη(2-0).

IMG_2616

Η στιγμή της μηχανικής βλάβης του Γ.Αρβανίτη.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Στην δίχρονη υποκατηγορία της ΜΧ2 ο Φραγκίσκος Ζούνης(1-1) είχε και πάλι τον πρώτο λόγο κερδίζοντας τον αγώνα και αφήνοντας πίσω του τον δεύτερο Γιώργο Ευμορφιάδη(3-2) και τον τρίτο Νίκο Δερμερδεσλή(2-3).

IMG_1971

Φ.Ζούνης

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο περσινός πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης χρειάστηκε να περιμένει τρεις αγώνες μέχρι να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Αν και είχε κερδίσει σκέλη ωστόσο η παρουσία του έμπειρου και πάντα γρήγορου Σταμάτη Λυρίου(κυρίως)  τον άφηνε στην δεύτερη θέση. Στην Κοζάνη αυτό άλλαξε και ο Δημολιάνης κατάφερε στο δεύτερο σκέλος μετά την πτώση του Λυρίου, να κρατηθεί μπροστά και να πάρει την νίκη σε σκέλος και σύνολο. Ο Λυρίου κέρδισε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας και δεν κατάφερε να διορθώσει το λάθος του στο δεύτερο, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του συνόλου.

IMG_2488

Πρώτη φετινή νίκη για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΟΡΕΝ Σ.Δημολιάνη.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Κριμπούνης(4-3) κερδίζοντας και στα δύο σκέλη την μάχη του με τον τέταρτο Κων/νο Παπαδόπουλο(5-4). Άτυχος στο δεύτερο σκέλος ο Φίλιππος Γιακουμάκης(3-8) που είχε πτώση και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πολύ καλή του εμφάνιση στο πρώτο σκέλος καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο επανεμφανιζόμενος στους αγώνες Γιώργος Τηλιόπουλος(7-5).

IMG_3073

Ακόμα μια διπλή νίκη για τον Γ.Καπέλη.

Κατηγορία Quad
To κάτι παραπάνω έδειξε ότι διαθέτει ο Γιώργος Καπέλης από τον κύριο αντίπαλο του φέτος Σπύρο Μπιρλή. Επικρατώντας της μικρής τους μάχης στο πρώτο σκέλο και κερδίζοντας πιο εύκολα το δεύτερο ο Καπέλης έφυγε νικητής από την Κοζάνη. Με δύο δεύτερες θέσεις ο Μπιρλής ήταν ο δεύτερος του αγώνα με τον Χαρίλαο Μαυρίδη(5-3) να βρίσκει τον δρόμο για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Οι δύο τέταρτες θέσεις του Απόστολου Τριανταφύλλου τον έφεραν στην τέταρτη θέση με πέμπτο τον Κων/νο Ντούζο(8-3) και έκτο τον Ζαχαρία Χριστόπουλο(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 6-7/09/14 Άργος.

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος, Πάνος Γιαλιτάκης

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...