AMA MX – Πρώτη νίκη για τον Ken Roczen(video)

Την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία πραγματοποίησε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Ken Roczen, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος AMA Motocross στο Hangtown. Στην κατηγορία των 250cc ο Jeremy Martin συνέχισε να εντυπωσιάζει παραμένοντας αήττητος. 

Κατηγορία 450cc
Στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία ο Ken Roczen έχει πραγματοποιήσει ένα δυνατό ξεκίνημα χάνοντας οριακά την πρώτη θέση του βάθρου στο Glen Helen και κερδίζοντας άνετα το Hangtown. Ο γερμανός στο πρώτο σκέλος πέρασε γρήγορα τον ομόσταυλο του Ryan Dungey που είχε πάρει την εκκίνηση και κρατώντας δυνατό ρυθμό κατάφερε να κερδίσει το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησε λίγο έξω από την πρώτη εξάδα και φτάνοντας στην τρίτη θέση περίμενε να καταλαγιάσει η μάχη των Bret Metcalfe και Justin Barcia, για να κάνει την επίθεση του στον τέταρτο γύρο και να οδηγήσει από εκεί και μετά για την νίκη, σε σκέλος και σύνολο. Πίσω του και στα δύο σκέλη κατάφερε να τερματίσει ο Dungey ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Trey Canard να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα μετά από καλό πρώτο σκέλος και ένα δύσκολο δεύτερο ξεκινώντας από πολύ πίσω. Σταθερό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον James Stewart, παρά το στραβοπατημα του στο πρώτο σκέλος που τον έβγαλε από την τρίτη θέση, ανέκαμψε  στο δεύτερο πραγματοποιώντας τις προσπεράσεις που χρειαζόντουσαν για να τερματίσει τρίτος, για την τέταρτη θέση του συνόλου. Αφήνοντας την άτυχη στιγμή του προηγούμενου αγώνα πίσω του, ο Justin Barcia μπήκε δυνατά στο Hangtown και προσπάθησε για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση που τελικά τερμάτισε.  Εντυπωσιακός για ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Weston Peick, παρά τις κακές του εκκινήσεις κατάφερε και στα δύο σκέλη να πλησιάσει την πρώτη εξάδα τερματίζοντας στο τέλος της ημέρας στην έκτη θέση.

Μια εικόνα που προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια όσο αφορά τον Ken Roczen.

Αποτελέσματα Hangtown, 450cc
1. Ken Roczen (KTM) 1-1
2. Ryan Dungey (KTM) 2-2
3. Trey Canard (Hon) 3-4
4. James Stewart (Suz) 5-3
5. Justin Barcia (Hon) 4-5
6. Weston Peick (Suz) 8-6
7. Jake Weimer (Kaw) 7-8
8. Brett Metcalfe (Kaw) 6-9
9. Malcolm Stewart (Hon) 10-7
10. Chad Reed (Kaw) 11-12

Η υπόθεση νίκες και γιατί όχι και τίτλος στα 250cc είναι υπόθεση της Star Yamaha.

Κατηγορία 250cc
Τι μπορεί να πει κανείς για τον Jeremy Martin που έχει πέσει σαν κομήτης από το πουθενά στην μικρή κατηγορία κερδίζοντας όλα τα σκέλη στους δύο πρώτους αγώνες. Σίγουρα το ταλέντο ήταν εκεί αλλά κανένας δεν θα έβαζε τα λεφτά του πάνω του για την νίκη στους πρώτους αγώνες και πολύ περισσότερο με αυτόν τον τρόπο. Για ακόμα έναν αγώνα λοιπόν ο νεαρός από την Μινεσότα σοκάρισε τον κόσμο του motocross κάνοντας λίγο πολύ αυτό που έκανε και στο Glen Helen. Μπήκε από νωρίς μπροστά και στα δύο σκέλη κερδίζοντας τον αγώνα με χαρακτηριστικό τρόπο. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο ομόσταυλος του Cooper Webb που και αυτός έκανε δυνατό ξεκίνημα στο Glen Helen και επικράτησε τον Justin Bogle στο πρώτο σκέλος και τον Christophe Pourcel στο δεύτερο για την δεύτερη θέση. Ο C.Pourcel  ανέβασε ρυθμούς στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος. Ανέκαμψε από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και κρατήθηκε μπροστά στο δεύτερο καταλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την τρίτη θέση στο βάθρο. Παρά τις σχετικά καλές εκκινήσεις του Justin Hill δεν μπόρεσε να φτάσει στο βάθρο καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του συνόλου με πέμπτο τον νεαρό Jessy Nelson και έκτο τον Jason Anderson που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τις εκκινήσεις του.

Αποτελέσματα Hangtown, 450cc
1. Jeremy Martin (Yam) 1-1
2. Cooper Webb (Yam) 2-2
3. Christophe Pourcel (Yam) 8-3
4. Justin Hill (Kaw) 4-6
5. Jessy Nelson (Hon) 7-5
6. Jason Anderson (KTM) 10-4
7. Marvin Musquin (KTM) 9-7
8. Zach Bell (Hon) 5-12
9. Matt Bisceglia (Hon) 13-8
10. Justin Bogle (Hon) 3-35

Βαθμολογίες

450cc
1. Ken Roczen 94
2. Ryan Dungey .89
3. Trey Canard 72
4. James Stewart 66
5. Brett Metcalfe 61
6. Justin Barcia 52
7. Weston Peick 52
8. Jake Weimer .52
9. Malcolm Stewart 51
10. Josh Grant 43
 250cc
. Jeremy Martin 100
2. Cooper Webb 88
3. Christophe Pourcel 63
4. Jessy Nelson 51
5. Marvin Musquin 50
6. Jason Anderson .49
7. Justin Bogle 48
8. Blake Baggett 48
9. Matt Bisceglia 45
10. Justin Hill 43

Επόμενος αγώνας 07/06/14 Thunder Valley CO.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...