2ος Αγώνας Πρωταθλήματος Ν.Ελλάδος, Χαλκίδα – Σε τροπικό κλίμα

Οι τροπικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος στην Χαλκίδα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να περιοριστεί η σκόνη που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της. Στην MX Expert ο τοπικός Παναγιώτης Παπίλας κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη ενώ μετά από όμορφους αγώνες  ο Κώστας Καράκης κέρδισε την ΜΧ1, ο Βαλάντης Λαγούδης την ΜΧ2, ο Φώτης Κόλλιας την Junior και ο Ανδρέας Ανδρέου την Mini. 

IMG_4519

Ανεβασμένος εμφανίστηκε ο Π.Παπίλας στην Χαλκίδα.

Κατηγορία ΜΧ-Expert
Σε αυτήν την κατηγορία έβρεξε και στα δύο σκέλη με το δεύτερο σκέλος να ολοκληρώνεται κάτω από καταρρακτώδης βροχή.  Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Παναγίωτη Παπίλα να φύγει μπροστά και στα δύο σκέλη και να τα κατακτήσει άνετα κερδίζοντας έτσι και τον αγώνα. Πίσω του και τις δύο φορές βρέθηκε ο Μανώλης Κρητικός, λίγο δύσκολα στο πρώτο σκέλος μετά την εκκίνηση και πιο εύκολα στο δεύτερο σκέλος όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να τον απειλήσει. Η δεύτερη θέση πήγε στον Κρητικό με τον Βαγγελάκο να φέρνει δύο τρίτες θέσεις για την τρίτη θέση του συνόλου. Η τέταρτη θέση κρίθηκε ανάμεσα σε endur-άδες μετά από μάχες που τελικά κέρδισε ο Μιχάλης Ντουζένης και τις δύο φορές αφήνοντας τον Γιώργο Μανωλίδη στην πέμτπη θέση και τον Ηλία Κυριλή στην έκτη.

Αποτελέσματα ΜΧ-Expert
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_4712

Ο Κ.Καράκης πήρε μια δύσκολη νίκη στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο αγώνας της Χαλκίδας γνώρισε δύο πρωταγωνιστές σε αυτήν την κατηγορία. Τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κώστα Καράκη και τον επανεμφανιζόμενο από τα παλιά Κυριάκο Κόττη. Ο Κόττης, πάλεψε στο πρώτο σκέλος και κέρδισε την πρωτοπορία από τον Καράκη, όμως έπρεπε μετά την πτώση του να περάσει ξανά τον Κρητικό αναβάτη για να κερδίσει το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Καράκης εμφανίστηκε πιο δυνατός κρατώντας την πρωτοπορία στο τέλος από τον Κόττη που τερμάτισε δεύτερος. Με αποτελέσματα 2-1 ο Καράκης πήρε τον αγώνα από τον δεύτερο Κότηη(1-2). Ένας άλλος επαεμφανιζόμενος από τα παλιά στις μικρές κατηγορίες ο Αλέξανδρος Βρακάς μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και με  τερματισμούς 4-3 κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στην κατηγορία. Επίσης καλό αγώνα έκανε και ο Λάμπρος Κουρής(8-4)για την τέταρτη θέση του συνόλου ενώ ο Νίκος Σωτηρόπουλος(7-5) ταλαιπωρήθηκε με κακές εκκίνησης τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση μπροστά από τον Αλέκο Καρανάση(5-5). Εδώ να αναφέρουμε τον υψηλό αριθμό συμμετοχών για την κατηγορία που έφτασε τις 34.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_3953

Κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες και τερμάτισε με σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο σκέλος ο Β.Λαγούδης για την νίκη του στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό είχαμε σε αυτήν την κατηγορία με τον Βαλάντη Λαγούδη να φεύγει νικητής κερδίζοντας μάλιστα και τα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Λαγούδης έπρεπε να αντιμετωπίσει την αντίσταση του Σαράντη Κουφού, που είχε τελικά μια πτώση στους πρώτους γύρους και μετέπειτα την καταδίωξη από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Βασίλη Χρυσοχό. Στο δεύτερο σκέλος ο Χρυσοχός κατάφερε να περάσει τον Λαγούδη που είχε πάρει την εκκίνηση όμως λίγο μετά είχε μια άσχημη πτώση που τον έθεσε εκτός αγώνα. Πολύ καλό αγώνα ίσως τον καλύτερο του, έκανε ο Νίκος Ξένος οδηγώντας πολύ καλά και και στα δύο σκέλη πετυχαίνοντας δύο τρίτες θέσεις για την δεύτερη θέση του συνόλου. Οι σταθεροί τερματισμοί στην πρώτη εξάδα του Νίκου Ψημμένου(4-6) τον έφεραν στο τρίτο σκαλί του βάθρου  αφήνοντας τέταρτο τον Γιώργο Παναγιώτου(8-4), τον Λάμπρο Θέο(6-5) να παίρνει την πέμπτη θέση και τον Σαράντη Κουφό(0-2) την έκτη.

Αποτελέσματα ΜΧ2
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_5106

Ο Φ.Κόλλιας ήταν ο απόλυτος νικητής της Junior,

Κατηγορία Junior
Με μόλις τέσσερις συμμετοχές ξεκίνησε η κατηγορία τον αγώνα της στην Χαλκίδα με τον Φώτη Κόλλια να κυριαρχεί και στα δύο σκέλη και φυσικά στον αγώνα. Για την δεύτερη θέση ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος(2-0) βρέθηκε πολύ κοντά μετά το πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο μια πτώση με εγκατάλειψη έβαλε τέλος στις ελπίδες του για βάθρο. Εκεί στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Παναγιώτης Αλετράς(4-2) με τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο(3-3) να συμπληρώνει το βάθρο.

Αποτελέσματα Junior
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_5178

Αήττητος ο Α.Ανδρέου φέτος. Θα κλιθεί σε δύο εβδομάδες να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Χαλκίδα.

Κατηγορία Μini
Αντίθετα με την κατηγορία Junior η Mini έπιασε τις εννέα συμμετοχές με τον περσινό πανελλήνιο πρωταθλητή  Ανδρέα Ανδρέου να επικρατεί για ακόμα μια χρονιά άνετα στην κατηγορία. Για την δεύτερη θέση οδήγησε πολύ καλά ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος τερματίζοντας πίσω από τον Ανδρέου στο πρώτο σκέλος και κάνοντας το ίδιο στο δεύτερο μέχρι τον τρίτο γύρο που μια πτώση τον καθυστέρησε αρκετά ρίχνοντας τον στην τρίτη θέση του συνόλου. Με σταθερό ρυθμό ο Τάσος Αλειφερόπουλος(3-2) ήταν εκεί να εκμεταλλευτεί του λάθος του Ευαγγελόπουλου για να ανέβει στην δεύτερη θέση του βάθρου. Ενδιαφέρον προκάλεσαν οι μάχες του τέταρτου Μιχάλη Σαραντούδη(5-3) και της πέμπτης Τζονάκι Λάμπρου(4-5) ενώ ιδιαίτερα μαχητικός ήταν και ο έκτος Νίκος Κανελλόπουλος(6-6).

Αποτελέσματα Μini
Α Σκέλος – Β Σκέλος  Σύνολο

Επόμενος αγώνας  31/08/14 Ολυμπία.

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος – Πάνος Γιαλιτάκης

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...