Συνέντευξη Gautier Paulin

10435416_10154280485565433_5213667955694547152_nΈνας από τους διασημότερους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross είναι ο γάλλος Gautier Paulin που αγωνίζεται στην κατηγορία MXGP. Έχοντας άφθονο χρόνο αναρρώνοντας από τον πρόσφατο τραυματισμό του, μας έδωσε την χαρά μέσω του Monster Energy να μας πει δύο λόγια στην συνέντευξη που ακολουθεί.  

Είσαι αρκετά δημοφιλής στο ελληνικό ΜΧ και έχεις αρκετούς οπαδούς κυρίως χάρη στο στυλ οδήγησης σου. Είναι κάτι που δίνεις μεγάλη βαρύτητα όταν οδηγείς;
Καταρχήν μου αρέσει πολύ να οδηγώ  μοτοσυκλέτα. Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα και να περνάω πολλές ώρες στις πίστες. Από την αρχή που ξεκίνησα πάνω σε δύο τροχούς , πρώτα με BMX και μετέπειτα με την μοτοσυκλέτα μου άρεσαν τα άλματα. Τα άλματα ήταν η αιτία που ξεκίνησα το BMX και συνέχισα με το motocross. Για αυτό ίσως έχω ένα άνετο στυλ στα άλματα που αρέσει στον κόσμο. Τώρα μου αρέσουν και οι στροφές και προσέχω το στυλ μου να είναι άνετο και να μην πηγαίνω πάνω από τα όρια. Προσπαθώ να είμαι δημιουργικός μέσα στην πίστα και να εκτελώ με ακρίβεια τις στροφές και τα εμπόδια. Μου αρέσουν τα “rhythm sections”(συνεχόμενοι συνδυασμοί εμποδίων) και οι σφιχτές στροφές. Είμαι ψηλός και κάπως βαρύς σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οπότε θέλω η μοτοσυκλέτα μου να έχει πολύ δύναμη.

Αντιμετωπίζεις ένα τραυματισμό από το GP του Valkenswaard, πως είσαι τώρα και πότε αναμένεται να επιστρέψεις;
Έκανα μια επέμβαση στον δεξιό μου ώμο και στο αριστερό μου χέρι. Αυτή την στιγμή πηγαίνει πολύ καλά. Είναι νωρίς να μιλάμε για επιστροφή στους αγώνες, ο ώμος μου βρίσκεται στην έκτη εβδομάδα αποθεραπείας και συνολικά χρειάζεται τρεις μήνες. Πάμε όμως πολύ καλά, έχω τους καλύτερους ανθρώπους δίπλα μου από γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και την ομάδα, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα να δούμε πως πάμε ώστε να προγραμματίσουμε και να ανακοινώσουμε την επιστροφή μου στους αγώνες.

To εκπληκτικό του στυλ οδήγησης, τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας.

To εκπληκτικό του στυλ οδήγησης, τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας.

Όταν επιστρέψεις υπάρχει κάποιο GP που έχεις βάλει στόχο να κερδίσεις;
Όλα(γέλια),  δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο GP που θέλω να κερδίσω. Κοιτάω πάντα να κερδίσω όσα περισσότερα GP μπορώ. Στόχος είναι πάντα το πρωτάθλημα, τώρα είναι αδύνατον να γίνει αυτό αλλά σίγουρα θέλω να κερδίσω κι άλλους αγώνες φέτος.

Από την αρχή της χρονιάς ήσουν η μεγαλύτερη απειλή για τον Antonio Cairoli στο πρωτάθλημα της MXGP κατηγορίας. Φαίνεται ότι στις κακές του μέρες καταφέρνει να επιβιώνει καλύτερα από οι αντίπαλοι του στις δικές τους κακές μέρες. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του;
Νομίζω πως ναι. Είναι ένας πολύ καλός αναβάτης και είναι δυνατός σε όλα τα σημεία. Είναι δυνατός σε όλες τις πίστες.

Ποιον τομέα πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις για να πάρεις τον τίτλο στην κατηγορία;
Θα ήθελα λίγο περισσότερη τύχη. Δεν πιστεύω ότι υστερώ σε κάποιον άλλο τομέα, ταχύτητα, αντοχή, τεχνική. Στην Ιταλία κέρδισα το πρώτο σκέλος και οδηγούσα το δεύτερο μέχρι που έσβησε ο κινητήρας μου. Αυτό δεν έχει συμβεί σε κανέναν άλλο αναβάτη, συνέβη όμως σε έμενα. Στην Ταϊλάνδη είχαμε πρόβλημα με τα καύσιμα όπως και οι άλλες ομάδες αλλά σε εμάς το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Στο Valkenswaard, τραυματίστηκα με τις γνωστές συνέπειες.

10435416_10154280485565433_5213667955694547152_n

Μετά τον τραυματισμό του στο Valkenswaard, ο Paulin παρακολουθεί ως θεατής τους αγώνες μέχρι να πάρει το ΟΚ από τους γιατρούς του να οδηγήσει.

Στο τέλος της χρονιάς έχουμε το Motocross των Εθνών. Πάντα πας καλά εκεί, πιστεύεις ότι η Γαλλία θα το πάρει φέτος;
Δεν θέλω να πω τίποτα για το Εθνών. Κάθε χρόνο μας λένε ότι έχουμε ελπίδες να το κερδίσουμε, ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και πρέπει να το κερδίσουμε. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές κοντά αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Θα δούμε τι θα γίνει.

Υπάρχουν οι φήμες ότι θα πας στην Αμερική την επόμενη χρονιά, είναι αλήθεια;
Είναι και για εμένα μια έκπληξη και κάπως τρελή ιδέα να πάω στην Αμερική. Μου αρέσει η ζωή στην Ευρώπη και να τρέχω στα GP. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι πραγματικά εκπληκτικά να τρέχεις εδώ. Στην Αμερική είναι διαφορετικά τα πράγματα, και εκεί είναι αναπτυγμένο το motocross αλλά διαφορετικά. Έχω μια πρόταση να πάω, αλλά προς το παρόν δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω την επόμενη χρονιά. Ο λόγος που σκέπτομαι να πάω στην Αμερική είναι το Supercross, αν ήταν μόνο για το motocross δεν θα ήταν λογικό να φύγω από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός ότι το MXGP αναπτύσσεται, πολλοί οδηγοί του παγκοσμίου φεύγουν για την Αμερική. Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό;
Στους αγώνες motocross νομίζω ότι στο MXGP τα πράγματα είναι καλύτερα. Οι πίστες είναι πάρα πολύ καλές, η Youthstream κάνει εξαιρετική δουλεία και οι μοτοσυκλέτες που διαθέτουν οι ομάδες είναι μοναδικές. Όσο αφορά εμένα, το supercross είναι αυτό που με κάνει να κοιτάω την Αμερική και φυσικά το καινούργιο και διαφορετικό που υπάρχει εκεί. Μου αρέσει πολύ το supercross και νομίζω ότι αρέσει και σε άλλους οδηγούς που τελικά επιλέγουν να αγωνιστούν εκεί.

10341833_10154176120775433_6351593443208166895_n

Φωτογραφία από το GP της πατρίδας του στο Ernee.

Έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα ή σχεδιάζεις να την επισκεφτείς στο μέλλον;
Όχι δεν μου έχει τύχει να επισκεφτώ την Ελλάδα. Πολλοί φίλοι μου μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια ή ακόμα και αρκετοί εδώ στα paddocks που περνάνε από την Ελλάδα για να πάνε σε κάποιο GP, μου έχουν πει ότι πάντα σταματάνε να κάνουν ένα μπάνιο στην θάλασσα και για τα φανταστικά τοπία δίπλα από την εθνική οδό. Έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια και σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα επισκεφτώ την Ελλάδα.

Σύντομο βιογραφικό – GAUTIER PAULIN 

Ημ/νια Γέννησης:  26/03/1990
Τόπος: Γαλλία, Draguignan
Ύψος: 1.85
Βάρος: 81
Χόμπι: BMX/Τέννις/Minibike
Προσωνύμια: GP21, Big G
Ομάδα: Monster Energy Kawasaki Racing Team
Αριθμός συμμετοχής: 21
Πρώτος αγώνας: 2006, GP της Β.Ιρλανδίας, Desert Martin, MX2
Παγκόσμιοι Τίτλοι:
Νίκες σε GP: 9, 1(MXGP), 5(MX1), 3(MX2)
Πρώτη νίκη σε GP: 2009, GP της Ιταλίας, Faenza, MX2
Τελευταία νίκη σε GP: 2014, GP του Κατάρ, Losail, MXGP
Θέση στο πρωτάθλημα το 2013:  5ος στην MX1(Kawasaki Racing Team)

Άλλες διακρίσεις

Χρονιά Μοτοσ/τα Ομάδα Διοργάνωση Αποτ.
2013 KAWASAKI FRANCE/KAWASAKI RACING TEAM FIM MOTOCROSS OF NATIONS 5
2012 KAWASAKI KAWASAKI RACING TEAM FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX1 3
2012 KAWASAKI FRANCE/KAWASAKI RACING TEAM FIM MOTOCROSS OF NATIONS 6
2011 YAMAHA MONSTER ENERGY YAMAHA FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX2 4
2011 YAMAHA MONSTER ENERGY YAMAHA FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX1 24
2011 YAMAHA FRANCE/MONSTER ENERGY YAMAHA FIM MOTOCROSS OF NATIONS 2
2010 YAMAHA MONSTER ENERGY YAMAHA FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX2 10
2010 YAMAHA FRANCE / YAMAHA MONSTER ENERGY MOTOCROSS FIM MOTOCROSS OF NATIONS 7
2009 KAWASAKI KAWASAKI BUD RACING PSM FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX2 3
2009 KAWASAKI FRANCE/KAWASAKI BUD RACING PSM FIM MOTOCROSS OF NATIONS 2
2008 KAWASAKI MOLSON KAWASAKI FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX2 21
2007 HONDA MARTIN RACING FIM MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP MX2 28
2007 HONDA MARTIN HONDA JUNIOR UEM MOTOCROSS EUROPEAN CHAMPIONSHIP EMX2 1
4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...