Ανδρέας Ανδρέου και Φώτης Κόλλιας Πρωταθλητές Mini-Junior 2014

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mini & Junior 2014 ολοκληρώθηκε τελικά στην Πτολεμαΐδα μετά από αναγκαστικές αλλαγές ημερομηνίας αλλά και τοποθεσίας λόγω αρνητικών εξελίξεων. Ο Φώτης Κόλλιας πήρε τον πρώτο του τίτλο στην Junior ενώ ο Ανδρέας Ανδρέου είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πρωταθλητής της κατηγορίας Mini. 

Και φέτος δεν έλειψαν τα προβλήματα με τον νέο τρόπο διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Mini Junior. Μετά τις έντονες αντιρρήσεις των γονέων την περσινή περίοδο ήρθαν να προστεθούν και οι αντιστάσεις των σωματείων που αναλαμβάνουν την διεξαγωγή του αγώνα. Η λέσχη ΑΜΛΕ Χαλκίδας που είχε αναλάβει αρχικά τον αγώνα επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους με συγκεκριμένο συγγενικό μέλος αθλητή για να μην τον πραγματοποιήσει δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά. Τα ερωτηματικά συνεχίστηκαν όταν τον αγώνα ανέλαβε τελικά η ΑΜΟΕ στην πίστα της Πτολεμαΐδας, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί αφού η λογική του ενός πρωταθληματικού αγώνα Mini-Junior της ΑΜΟΤΟΕ, ήταν να γίνεται εναλλάξ κάθε χρόνο στην βόρειο και νότιο Ελλάδα(πέρσι είχε γίνει στο Λιτόχωρο). Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα των σωματείων που δεν θέλουν να αναλάβουν την συγκεκριμένη διοργάνωση. Είναι και οι αθλητές που δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και θέλουν να επιστρέψει στην παλιά του μορφή μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των υπολοίπων κατηγοριών. Κάτω από όλο αυτό το σκηνικό ο φετινός αγώνας συγκέντρωσε για δεύτερη χρονιά 19 συμμετοχές(μηδέν θεατές) και με όλο το παρασκήνιο που δημιουργήθηκε(θα εξαιρέσουμε την καλή οργάνωση από την ΑΜΟΕ) ο αγώνας είναι αρνητική εξέλιξη για τις μικρές κατηγορίες.  Για εμάς, η καλύτερη πρόταση για να λυθεί αυτή η αρνητική κατάσταση είναι η πρόταση που είχε κάνει πριν από καιρό ο ΑΣΟΑΜ, για τέσσερις αγώνες, δύο στην βόρειο Ελλάδα και δύο στην νότιο από εκεί που θα περνάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ1/ΜΧ2/ΟΡΕΝ, με τους αγώνες των Mini και Junior να ολοκληρώνονται το Σάββατο ώστε να μπορούν όσοι επιθυμούν να γυρίσουν την Κυριακή για να ετοιμαστούν για το σχολείο τους. Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση στο θέμα των μικρών κατηγοριών την επόμενη χρονιά γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως η βάση και το μέλλον του αθλήματος.

Ο πρωταθλητής Junior 2014 Φώτης Κόλλιας

Κατηγορία Junior
Συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις από το πρωτάθλημα νοτίου Ελλάδος ο Φώτης Κόλλιας επικράτησε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας κερδίζοντας άξια τον πρώτο του τίτλο. Με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση ο Άγγελος Βογιατζής πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με τρίτο τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο(4-3). Άτυχος ήταν ο Σαράντης Μαλακάκης, μετά την καλή του εμφάνιση στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Μια πτώση με τραυματισμό τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει στο δεύτερο. Επίσης άτυχος ήταν και ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Τουρατζίδης που τραυματίστηκε σε προπόνηση λίγο πριν τον αγώνα και δεν συμμετείχε.

Αποτελέσματα κατηγορίας Junior
A Σκέλος – Β Σκέλος Σύνολο

 

Ο πρωταθλητής Mini 2014 Νίκος Ανδρέου.

Κατηγορία Mini
Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε για αυτήν την κατηγορία πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα αφού ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέας Ανδρέου θα αναμετριόταν με τον Αντώνη Σάγμαλη που έχει διαπρέψει φέτος στο πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης. Και στα δύο σκέλη όμως ο Ανδρέου έδειξε πιο έτοιμος για αυτόν τον αγώνα κερδίζοντας σχετικά άνετα τον δεύτερο του τίτλο στην μικρή κατηγορία. Με δύο δεύτερες θέσεις και σημειώνοντας τους ταχύτερους γύρους και στα δύο σκέλη ο Σάγμαλης πήρε την δεύτερη θέση. Έντονη μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ του Τάσου Αλειφερόπουλου και του Δημήτρη Καλαθά. Οι δύο αθλητές μοιράστηκαν την τρίτη και την τέταρτη θέση στα δύο σκέλη με τον Αλειφερόπουλο όμως να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος γεγονός που του έδωσε την τρίτη θέση στο βάθρο.

Αποτελέσματα κατηγορίας Mini
A Σκέλος – Β Σκέλος Σύνολο

Φωτογραφίες: Αρχείο mxin.gr

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...