MXGP – Φρενίτιδα J.Herlings στην Φιλανδία(video)

Σε ανεξέλεγκτη κατάσταση βρέθηκε ο Jeffrey Herlings στον 13ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Σουηδία, πετυχαίνοντας ασύλληπτους χρόνους και ρίχνοντας γύρο μέχρι και την όγδοη θέση. Φυσικά ήταν ο νικητής του GP της ΜΧ2 μαζί με τον Antonio Cairoli που επικράτησε και στα δύο σκέλη της ΜΧGP. 

Κατηγορία MXGP
Στην δύσκολη και αμμώδης πίστα της Ηyvinkaa ο Antonio Cairoli πήρε δύο καλές εκκινήσεις και από εκεί και μετά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για να κερδίσει και τα δύο σκέλη, κατακτώντας έτσι το φιλανδικό GP. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε στο δεύτερο σκέλος ο Jeremy vanHorebeek. O βέλγος τερμάτισε άνετα δεύτερος στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο σκέλος ενώ βρισκόταν και πάλι άνετα στην δεύτερη θέση αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του τον ανάγκασε να περάσει από τα pits. Έτσι ο δρόμος άνοιξε για τον Steven Frossard να πάρει την τρίτη του δεύτερη θέση μέσα στην χρονιά, κάτι που τελικά δεν ήρθε εύκολα. Κερδίζοντας την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος μετά από μάχη με τον Max Nagl ο Frossard βρέθηκε για λίγο στην δεύτερη θέση του δεύτερου σκέλους μετά το πρόβλημα του vanHoerebeek.

Ο A.Cairoli πήρε στην Φιλανδία την ένατη φετινή του νίκη και την 71η της καριέρας του.

Ο γάλλος λίγο μετά έκανε και αυτός ένα λάθος πέφτοντας στην πέμπτη θέση και χρειάστηκε να δώσει σκληρές μάχες με τους Shaun Simpson, Max Nagl και Dean Ferris για να τερματίσει τελικά στην δεύτερη θέση. Φοβερό αγώνα έκανε ο Kevin Strijbos για να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Μετά από ένα σταθερό πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, ο βέλγος στο δεύτερο βρέθηκε σχεδόν τελευταίος μετά την πτώση της πρώτης στροφής του αγώνα. Παρόλα αυτά κατάφερε να ανέβει θέσεις και να κερδίσει στον τελευταίο γύρο την τέταρτη θέση που τον έφερε στο βάθρο. Τέταρτος στο GP ήταν ο  vanHorebeek(2-10) τερματίζοντας τελικά το δεύτερο σκέλος ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Max Νagl(4-7) δίνοντας πολλές μάχες για μια θέση στο βάθρο χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Dean Ferris(7-5) για την έκτη θέση του συνόλου όπως και ο Shaun Simpson(12-3) που θα μπορούσε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στο σύνολο της ημέρας αν δεν είχε πιαστεί σε μια άσχημη σύγκρουση στο πρώτο σκέλος.

Αποτελέσματα Hyvinkaa, ΜΧGP
1. Antonio Cairoli (ITA), KTM, 50
2. Steven Frossard (FRA), Kawasaki, 42
3. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki, 34
4. Jeremy Van Horebeek (BEL), Yamaha, 33
5. Maximilian Nagl (GER), Honda, 32
6. Dean Ferris (AUS), Husqvarna, 30
7. Shaun Simpson (GBR), KTM, 29
8. David Philippaerts (ITA), Yamaha, 24
9. Rui Goncalves (POR), Yamaha, 23
10. Matiss Karro (LAT), KTM, 21

Ποιος θα τον σταματήσει;

Κατηγορία ΜΧ2
Επίδειξη δύναμης έκανε ο Jeffrey Herlings στον αγώνα της Φιλανδίας. Όχι μόνο πέτυχε ταχύτερους γύρους και ολοκλήρωσε τα σκέλη γρηγορότερα από την MXGP, αλλά έριξε στο δεύτερο σκέλος γύρο μέχρι και την όγδοη θέση τερματίζοντας 1:17.102 μπροστά από την δεύτερη θέση. Η διπλή νίκη του στην Φιλανδία τον έφερε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου όπου αναμένεται στον επόμενο αγώνα στην Τσεχία, να στεφτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής στην κατηγορία. Το αποτέλεσμα της δεύτερη θέσης κρίθηκε από μια απόφαση των αγωνοδικών στο πρώτο σκέλος όταν τιμώρησαν με ποινή δέκα θέσεων τους Dylan Ferrandis και Jose Butron για προσπέραση σε καθεστώς κίτρινης σημαίας ενώ τερμάτισαν στο σκέλος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Έτσι ο Tim Gajser(3-3) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας στην ισοβαθμία τον τρίτο στον αγώνα Jordi Tixier(2-4). Ο Ferrandis(12-2) μετά την ποινή του αλλά και έναν εκπληκτικό αγώνα βρέθηκε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον μαχητικό Christophe Charlier(10-4) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Romain Fabvre(5-9).

Αποτελέσματα Hyvinkaa, ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings (NED), KTM, 50
2. Tim Gajser (SLO), Honda, 40
3. Jordi Tixier (FRA), KTM, 40
4. Dylan Ferrandis (FRA), Kawasaki, 31
5. Christophe Charlier (FRA), Yamaha, 29
6. Romain Febvre (FRA), Husqvarna, 28
7. Julien Lieber (BEL), Suzuki, 27
8. Valentin Guillod (SUI), KTM, 26
9. Jose Butron (ESP), KTM, 24
10. Aleksandr Tonkov (RUS), Husqvarna, 24

Βαθμολογίες

 MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA), KTM, 577
2. Jeremy Van Horebeek (BEL), Yamaha, 515
3. Clement Desalle (BEL), Suzuki, 470
4. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki, 424
5. Steven Frossard (FRA), Kawasaki, 307
6. Shaun Simpson (GBR), KTM, 296
7. Maximilian Nagl (GER), Honda, 269
8. David Philippaerts (ITA), Yamaha, 234
9. Davide Guarneri (ITA), TM, 218
10. Gautier Paulin (FRA), Kawasaki, 205
MX2
1. Jeffrey Herlings (NED), KTM, 594
2. Jordi Tixier (FRA), KTM, 449
3. Romain Febvre (FRA), Husqvarna, 416
4. Dylan Ferrandis (FRA), Kawasaki, 403
5. Tim Gajser (SLO), Honda, 390
6. Arnaud Tonus (SUI), Kawasaki, 389
7. Valentin Guillod (SUI), KTM, 314
8. Aleksandr Tonkov (RUS), Husqvarna, 308
9. Jose Butron (ESP), KTM, 289
10. Jeremy Seewer (SUI), Suzuki, 257

Επόμενος αγώνας 27/07/14 Loket Τσεχία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...