Red Bull X Fighters – Ο J.Sheehan με διπλό backflip κερδίζει στο Μόναχο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Red Bull X Fighters ο αγώνας έγινε πάνω σε μια πλωτή πίστα όπου ο Josh Sheehan κέρδισε τον τελικό και πλησίασε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Levi Sherwood. Το διπλό backflip του Sheehan και η πρωτότυπη πίστα κέρδισαν τις εντυπώσεις προσφέροντας μοναδικές εικόνες. 

 

H Red Bull επέλεξε έναν μοναδικό χώρο για να πραγματοποιήσει τον πέμπτο αγώνα του φετινού Red Bull X Fighters. Χρησιμοποιώντας τους εκπληκτικούς χώρους του Ολυμπιακού σταδίου του Μονάχου που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, δημιούργησε μια πλωτή πίστα στην λίμνη που βρίσκετε ακριβώς δίπλα από το στάδιο για αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση . Η αμφιθεατρική θέση της λίμνης και το μοναδικό background του σταδίου μαζί με τον χαρακτήρα της διοργάνωσης του Red Bull X Fighters, προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα που απόλαυσαν περίπου 18.000 γερμανοί φίλαθλοι.

IMG_5417

Στο αγωνιστικό κομμάτι η πρωτότυπη διαδρομή προσέφερε νέες προκλήσεις στους αναβάτες καθώς έπρεπε να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη σειρά αλμάτων με ελάχιστες εναλλακτικές επιλογές και χωρίς να μπορούν να γυρίσουν πίσω. Στους δύο περίπου γύρους που κατάφερναν να κάνουν στο χρονικό περιθώριο που τους είχε δοθεί, έπρεπε να είναι δημιουργικοί στις φιγούρες που θα επέλεγαν,  εκτελώντας το πρόγραμμα τους χωρίς λάθη αφού δεν υπήρχε χρόνος και πίστα για να διορθώσουν την βαθμολογία τους.

IMG_5746

Καλύτερα προετοιμασμένος για αυτόν τον αγώνα έδειξε να είναι ο Josh Sheehan. Ο αυστραλός χρησιμοποίησε στο πρόγραμμα του τις περισσότερες από τις ελάχιστες εναλλακτικές επιλογές της πίστας και με κορυφαία στιγμή το διπλό backflip κατάφερε να πάρει τον τελικό κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα. Ο ίδιος δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω αυτή την νίκη σε αυτή την ιδιαίτερη πίστα. Ήξερα ότι στον χρόνο που μας ήταν διαθέσιμος έπρεπε να κάνω μια δυνατή φιγούρα. Επέλεξα την σωστή ράμπα και το έκανα νωρίς στο πρόγραμμα μου για να το βγάλω από το μυαλό μου. Δεν ήθελα να το κάνω τελευταίο γιατί θα μου αποσπούσε την αυτοσυγκέντρωση από το υπόλοιπο πρόγραμμα μου. Μετά από αυτή την νίκη μπορώ να ελπίζω και στο πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα, αλλά δεν νομίζω να δοκιμάσω ξανά το διπλό bacflip  στην Pretoria“.

IMG_5557

Josh Sheehan

Την έκπληξη στον αγώνα έκανε ο Taka Higashino. Παραμένοντας πιστός στο πρόγραμμα του και εκτελώντας άψογα τις φιγούρες του κατάφερε χωρίς εξάρσεις να αποκλείσει τον Dany Torres και τον Luc Ackermann για να βρεθεί στον τελικό. Από τον ιάπωνα έλειπε η μεγάλη φιγούρα για να μπορέσει να χτυπήσει το διπλό backflip του Sheehan στον τελικό. Ο ίδιος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και αστειεύτηκε έντονα με το γεγονός ότι στην προπόνηση η μοτοσυκλέτα ήταν η μοναδική που έπεσε στο νερό μετά από λάθος του στα φρένα “Δεν κατάφερα να σταματήσω μετά από ένα άλμα και εγκατέλειψα την μοτοσυκλέτα μου για να μην πέσω στο νερό. Το λάθος ξεκίνησε πριν το άλμα που δεν ρύθμισα σωστά το σταμπιλιζτερ του τιμονιού, αντί να το βάλω μια θέση πίσω το έβαλα μια θέση μπροστά. Το κακό είναι ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ήταν η δική μου και όχι της οργάνωσης που έχουμε συνήθως αλλά είμαι τυχερός που ο μηχανικός που έχουμε εδώ έκανε εξαιρετική δουλειά και κατάφερα να έχω μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα για τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να είμαι εδώ στο βάθρο. Προσπαθώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς των άλλων οδηγών αλλά το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος για την δεύτερη θέση. Είναι ένα όνειρο”.

IMG_5459

Taka Higashino

Επίσης έκπληξη ήταν η τρίτη θέση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Levi Sherwood, που κινήθηκε σε θολά νερά πάνω από την Ολυμπιακή λίμνη του Μονάχου. Φανερά αντίθετος με την επιλογή της πίστας,  ο Sherwood ήθελε περισσότερο χρόνο και περισσότερες επιλογές σε ράμπες για να πιάσει την απόδοση του. Αυτό φάνηκε και στο πρόγραμμα του αφού αποκλείστηκε από τον Sheehan χάνοντας πόντους και στον τομέα της ενέργειας που έβγαζε μέσα στην πίστα. ” Σήμερα ο αγώνας ήταν περίεργος, δεν είχαμε πολλές επιλογές και ένοιωθα αρκετά περιορισμένος. Δήλωσα την απογοήτευση μου στους διοργανωτές κάτι που νομίζω μου βγήκε και στον αγώνα”.

IMG_5567

Levi Sherwood

Ακόμα μια έκπληξη ήταν η τέταρτη θέση του γερμανού Luc Ackermann. Με την βοήθεια του γερμανικού κοινού και με την μικρή ανοχή των κριτών λόγω έδρας, πέρασε στα προημιτελικά αφήνοντας εκτός τους Adam Jones, Brody Wilson και Remi Bizouard. Στα προημιτελικά συνάντησε τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Thomas Pages που όμως δεν του βγήκε η νέα του φιγούρα το bike flip με αποτέλεσμα να έχει πτώση και να μην μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια του λόγω προβλήματος στην μοτοσυκλέτα. Έτσι ο Ackermann πέρασε στα ημιτελικά χάνοντας από τον Higashino και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μετά τον μικρό τελικό με τον Sherwood. Ο γερμανός έγινε ο πρώτος 16χρονος στην ιστορία του  Red Bull X Fighters που τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Η νίκη του J.Sheehan τον έφερε μόλις πέντε βαθμούς πίσω από τον Sherwood και στον τελευταίο αγώνα αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του φετινού Red Bull X Fighters.

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Μονάχου
1. Josh Sheehan (AUS)
2. Taka Higashino (JPN)
3. Levi Sherwood (NZL)
4. Luc Ackermann (GER)
5. Thomas Pagès (FRA)
6. Dany Torres (ESP)
7. Rob Adelberg (AUS)
8. Clinton Moore (AUS)
9. Adam Jones (USA)
10. Remi Bizouard (FRA)
11. Brody Wilson (USA)

Βαθμολογία

RANK RIDER MEX JPN ESP GER RSA OVERALL
1
Levi Sherwood NZL
100 100 65* 65 265
2
Josh Sheehan AUS
80 0* 80 100 260
3
Thomas Pagès FRA
45 20* 100 45 190
4
Dany Torres ESP
65 65 55 35* 185
5
Taka Higashino JPN
0* 25 45 80 150
6
Rob Adelberg AUS
35 55 20* 30 120
7
Remi Bizouard FRA
15 80 10* 15 110
8
Adam Jones USA
55 0* 0 20 75
9
Mat Rebeaud SUI
0* 45 25 0 70
10
Maikel Melero ESP
25 0* 35 0 60

IMG_5426

 

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...