Συνέντευξη Levi Sherwood

Στην πρόσφατη εξόρμηση μας στον κόσμο του Freestyle Motocross και τον αγώνα του Red Bull X Fighters στο Μόναχο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρωταθλητή του 2012 και πρωτοπόρο της φετινής βαθμολογίας Levi Sherwood όπου άκρως επαγγελματικά και με καλή διάθεση μας απάντησε μετά τον αγώνα, στις ερωτήσεις της συνέντευξης που ακολουθεί. 

Λίγα λόγια για τον Levi Sherwood
Κατάγεται από την Νέα Ζηλανδία και έγινε γνωστός στο παγκόσμιο Freestyle το 2007 συμμετέχοντας στο Crusty Demons. O Levi εντυπωσίασε το 2009 στο Μεξικό όταν κέρδισε τον αγώνα στην πρώτη του συμμετοχή στο Red Bull X Fighters συμμετέχοντας μάλιστα σαν wild card. Το 2010 και 2011 αντιμετώπισε άσχημους τραυματισμούς για να επιστρέψει δυνατός το 2012 και να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα Red Bull X Fighters. Το 2013 ήταν μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το φετινό Red Bull X Fighters το οποίο οδηγεί στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας κερδίσει τους αγώνες του Μεξικό και της Ιαπωνίας.

Ας πούμε λίγα πράγματα για να σε γνωρίσουν οι αναγνώστες μας. Πως ξεκίνησες το Freestyle Motocross;
Ξεκίνησα το 2002 σε ηλικία 11 ετών Ο πατέρας μου ήταν αγωνιζόμενος στο Speed Way και έτσι η οικογένεια ήταν μέσα στις μοτοσυκλέτες. Στην αρχή κάναμε motocross με τον αδερφό μου αλλά δεν ήμουν κάτι το ξεχωριστό. Για το επίπεδο της Νέας Ζηλανδίας ήμουν ΟΚ αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Παράλληλα με τον αδερφό μου φτιάξαμε στο μαγαζί του πατέρα μας μια ράμπα και αρχίσαμε να κάνουμε άλματα. Μετά την φέραμε σπίτι μας για να μπορούμε να κάνουμε περισσότερη ώρα. Κάπως έτσι ξεκίνησα. Κάναμε και λίγο BMX αλλά και εκεί δεν τα πήγαινα καλά και σύντομα σταμάτησα.

Κάνεις ακόμα motocross;
Ναι, κάνω ακόμα γιατί με ευχαριστεί αλλά δεν κάνω αγώνες.

IMG_5749

Υπήρχαν και άλλοι οδηγοί που σε παρότρυναν να κάνεις Freestyle στην Νέα Ζηλανδία;
Όχι, όταν ξεκίνησα με τον αδερφό μου δεν είχαμε κάποιον να δούμε ή να κάνουμε παρέα προπόνηση. Προσπαθούσαμε να κάνουμε ότι βλέπαμε από τα video’s στον internet.

Ποια είναι η αγαπημένη σου φιγούρα;
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη, μου αρέσει γενικά να βγάζω νέες και δύσκολες φιγούρες.

Μια και είμαστε στις φιγούρες, υπάρχουν και άλλες εναλλαγές του backflip, σε είδαμε να κάνεις το cordoba backflip one hand seat grab;
Δεν ξέρω, το 2007 όταν έκανα το πρώτο μου backflip το θεώρησα αρκετά εύκολο. Δεν μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα με backflip αλλά δυστυχώς πρέπει γιατί αρέσει στον κόσμο. Έκανα μια παραλλαγή του cordoba backflip στο πρόγραμμα μου για να ανεβάσω το σκορ μου, όμως τελικά δεν τα κατάφερα.

IMG_5567

Για πρώτη φορά έγινε αγώνας FMX σε πλωτή πίστα. Πόσο δύσκολο ήταν να αγωνίζεσαι σε μια τέτοια πίστα;
Η δυσκολία ήταν ότι έπρεπε να έχεις στο μυαλό σου να μην πέσεις μέσα στο νερό. Από εκεί και πέρα απλά εκτελούσες το πρόγραμμα σου όπως σε κάθε άλλο αγώνα.

Σε είδαμε στα προκριματικά να εκτελείς  γρήγορα το πρόγραμμα σου και μετά από δύο γύρους να κοιτάζεις πίσω. Σκέφτηκες να γυρίσεις πίσω να κάνεις ξανά κάποιο άλμα και πως θα το έκανες αυτό αφού πρακτικά ήταν αδύνατον;
Η οργάνωση μας έδωσε 90 δευτερόλεπτα να κάνουμε το πρόγραμμα μας αλλά μόλις δύο γύρους μέσα στην πίστα. Με κάποιο τρόπο ήθελα να δείξω ότι αυτό δεν ήταν σωστό, υπήρχε χρόνος και για ακόμα ένα γύρο, το είχαμε συζητήσει το πρωί αλλά δεν έγινε κάτι οπότε θεώρησα σωστό να το δείξω μέσα στην πίστα.

Ποιος αγώνας σου άρεσε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;
Σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα τα έχω πάει καλά και νομίζω ότι στην Ιαπωνία μου άρεσε περισσότερο. Είμαστε καλοί φίλοι με τον Taka Higashino και ίσως αυτό να παίζει κάποιο ρόλο.

Σήμερα είδαμε ένα μοναδικό event εδώ στο Μόναχο και κάπως ξαφνιάζομαι που δεν το επέλεξες ως το καλύτερο. έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν κέρδισες εδώ ή ήταν τόσο καλύτερο το event στην Ιαπωνία;
Όχι δεν θα το έλεγα. Όλοι αγώνες που έχουμε κάνει φέτος είναι ξεχωριστοί και φυσικά εδώ για τους θεατές ήταν πολύ καλά. Στο αγωνιστικό κομμάτι όμως εγώ δεν το ευχαριστήθηκα. Ένοιωθα πολύ περιορισμένος γιατί η διαδρομή ήταν μια και έπρεπε να χτυπάς τις ράμπες με μια και συγκεκριμένη σειρά, επίσης δεν υπήρχε και άφθονος χρόνος οπότε δεν μπόρεσα να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό. Στην Ιαπωνία τα πράγματα ήταν διαφορετικά, η πίστα μου έδινε πολλές επιλογές.

IMG_5746

Στους δύο τελευταίους αγώνες έχεις χάσει έδαφος στην βαθμολογία, πιστεύεις ότι έχει ανέβει ο συναγωνισμός;
Ο συναγωνισμός είναι πάντα υψηλός και πάντα πρέπει να δίνες το 100% για να κερδίσεις. Είναι κρίμα που δεν πέρασα στον τελικό σήμερα. Εκτέλεσα ένα πολύ καλό πρόγραμμα και είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν τα κατάφερα. Βέβαια και ο Sheehan ήταν πολύ καλός και θα έπρεπε να συναντηθούμε στον τελικό. Τα πράγματα όμως τελείωσαν έτσι και αυτό δεν αλλάζει.

Σήμερα είδαμε το διπλό backflip να κάνει την διαφορά, στον τελευταίο αγώνα στην Pretoria θα δοκιμάσεις κάτι καινούργιο ή εξίσου δύσκολο για να πάρεις την νίκη και το πρωτάθλημα;
Κανείς δεν ξέρει.Έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι τότε, ακόμα δεν ξέρω πως θα προσεγγίσω τον αγώνα. Δύσκολα κάποιος θα επιχηρήσει το διπλό backflip στην Pretoria λόγω του υψόμετρου που επηρεάζει την απόδοση της μοτοσυκλέτας. Προς το παρόν θέλω να πάω στην Νέα Ζηλανδία στο σπίτι μου, να πάω για ψάρεμα και να περάσω καλά. Στην Pretoria θα προσπαθήσω να ευχαριστηθώ τον αγώνα και σίγουρα θέλω να κερδίσω και να πάρω τον τίτλο.

Σύντομο Βιογραφικό

Ημερομηνία γέννησης: 22 Οκτωβρίου 1991
Τόπος: Palmerston North, Νέα Ζηλανδία
Κορυφαίες Διακρίσεις:
2007 Demon Gravity Games Big Air Νικητής στην Νέα Ζηλανδία
2008 Πρωτάθλημα Αυστραλίας FMX Δεύτερη θέση
2009 Transworld FMX Βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου
2009  Red Bull X Fighters Νικητής στο Μεξικό
2009 Red Bull X Fighters Δεύτερη θέση στο Λονδίνο
2010 Red Bull X Fighters Νικητής της Μόσχας
2010 Red Bull X Fighters Νικητής στο Λονδίνο
2010 X Games Ασημένιο μετάλλιο στο FMX
2011 Laureus World Action Βραβείο καλύτερου αθλητή της χρονιάς
2011 Red Bull X Fighters Δεύτερη θέση στο Σίδνεϊ
2012 Red Bull X Fighters Νικητής στο Ντουμπάι
2012 X Games Ασημένιο μετάλλιο στο FMX
2012 Red Bull X Fighters Νικητής στην Μαδρίτη
2012 Red Bull X Fighters Νικητής στο Σίδνεϊ
2012 Red Bull X Fighters Πρωταθλητής

Προσωπικά ενδιαφέροντα – Χόμπι: RC Cars, Κολύμβηση, γκολφ, χωμάτινες μοτοσυκλέτες, ψάρεμα.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...