AMA MX – Διπλή νίκη για την ΚΤΜ με R.Dungey και M.Musquin

Ο ένατος γύρος του AMA Motocross στην Washougal είχε νικητές τους οδηγούς της πορτοκαλί εταιρίας. Ο Ryan Dungey κέρδισε και τα δύο σκέλη της μεγάλης κατηγορίας πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ενώ στα 250cc ο Marvin Musquin ήταν εξίσου καταιγιστικός κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα επικρατώντας και στα δύο σκέλη. 

Κατηγορία 450cc
Σε άλλο επίπεδο ήταν στην Washougal o Ryan Dungey. Σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο από τα δοκιμαστικά, ο οδηγός της Red Bull KTM είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη καταφέρνοντας να πάρει την πρωτοπορία νωρίς και να μην απειληθεί από κανέναν μέχρι και την καρό σημαία. Ο Dungey με αυτόν τον τρόπο κέρδισε τον τρίτο του φετινό αγώνα και μείωσε σημαντικά την διαφορά του στην βαθμολογία από τον Ken Roczen. Ο μόνος που κατάφερε να κινηθεί στους ρυθμούς του Dungey και μάλιστα να πετύχει και ταχύτερους γύρους στον αγώνα ήταν ο Eli Tomac, όμως ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Spring Creek δεν είχε καλές εκκινήσεις και ανέβαζε απόδοση στο τέλος του σκέλους κάτι που τον περιόρισε στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη, για την δεύτερη θέση του συνόλου.

Μετά από αυτήν την εμφάνιση ο R.Dungey έχει κάθε λόγο να ελπίζει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Αντίθετα ο Ken Roczen είχε καλές εκκινήσεις αλλά και πάλι δεν είχε την αντοχή να κρατηθεί μπροστά μέχρι το τέλος του αγώνα και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε πάνω από ένα λεπτό διαφοράς, πίσω από τον νικητή Dungey. Οι δύο τρίτες θέσεις στα σκέλη για την τρίτη θέση του συνόλου στέρησαν από τον Roczen δέκα ολόκληρους βαθμούς από το προβάδισμα του στην βαθμολογία και με τρεις αγώνες να απομένουν, το φινάλε του πρωταθλήματος θα είναι συναρπαστικό. Οι καλές του εκκινήσεις και οι δύσκολες συνθήκες της πίστας έφεραν τον Brett Metcalfe(5-4) στην τέταρτη θέση της ημέρας κερδίζοντας τις μάχες και στα δύο σκέλη από τον Andrew Short(6-5) που κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση. Ακόμα μια καλή εμφάνιση για τον Weston Peick(7-6) τερματίζοντας στην έκτη θέση ενώ να αναφέρουμε ότι μια πτώση του Trey Canard(4-11) στον δεύτερο γύρο του δεύτερου σκέλους τον περιόρισε στην έβδομη θέση. Επίσης ο James Stewart δεν συμμετείχε λόγω κάποιας αδιαθεσίας του από τον προηγούμενο αγώνα

Αποτελέσματα Washougal, 450cc
1. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (1-1)
2. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (2-2)
3. Ken Roczen, Germany, KTM (3-3)
4. Brett Metcalfe, Australia, Kawasaki (5-4)
5. Andrew Short, Colorado Springs, Colo., KTM (6-5)
6. Weston Peick, Wildomar, Calif., Suzuki (7-6)
7. Trey Canard, Shawnee, Okla., Honda (4-11)
8. Fredrik Noren, Sweden, Honda (9-7)
9. Justin Brayton, Fort Dodge, Iowa, Yamaha (8-8)
10. Christian Craig, Plymouth, Minn., Honda (10-12)

Κατηγορία 250cc
Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και μια από τις καλύτερες τις καριέρας του πραγματοποίησε ο Marvn Musquin στην Washougal. O γάλλος ξεκινώντας και στα δύο σκέλη με μέτριες εκκινήσεις κατάφερε στο πρώτο σκέλος να περάσει σχετικά νωρίς στην πρώτη θέση προσπερνώντας τον Jeremy Martin ενώ στο δεύτερο σκέλος χρειάστηκε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Justin Bogle για να πάρει την νίκη.  Η νίκες στα δύο σκέλη έφεραν τον Musquin αγκαλιά με την πρώτη του φετινή νίκη και τον ανέβασαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλες μάχες έγιναν για την δεύτερη θέση η οποία τελικά κατέληξε στον Blake Baggett. O αναβάτης της Pro Circuit Kawasaki ανέβασε ρυθμό στο τέλος του πρώτου σκέλους όμως στην προσπάθεια του να περάσει τον Christophe Pourcel για την δεύτερη θέση. είχε μια πτώση που τον έριξε στην πέμπτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος έκανε το ίδιο χωρίς όμως αυτή την φορά να έχει κάποια πτώση.

Οι τραυματισμοί του M.Musquin τα τελευταία χρόνια του έχουν στερήσει νίκες, όχι όμως στην Washougal.

Σε δύσκολη μέρα βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeremy Martin. Και αυτός είχε πτώση στο πρώτο σκέλος αμέσως μετά την προσπέραση του Musquin, χάνοντας στην συνέχεια αρκετές μάχες, κράτησε όμως την ψυχραιμία του και με δύο τέταρτες θέσεις περιόρισε την ζημιά στην βαθμολογία και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο δεύτερος της βαθμολογίας Cooper Webb(3-5), προσπάθησε να μαζέψει βαθμούς από τον Martin όμως και πάλι τον πρόδωσαν οι κακές του εκκινήσεις. Στο τέλος της ημέρας βρέθηκε να ισοβαθμεί με τον στην κατάταξη του αγώνα με τον Martin, καταλαμβάνοντας όμως την τέταρτη θέση και τώρα ελπίζει μόνο σε ατυχίες του πρωτοπόρου καθώς οι 43 βαθμοί είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν.

Αποτελέσματα Washougal, 250cc
1. Marvin Musquin, France, KTM (1-1)
2. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (5-2)
3. Jeremy Martin, Millville, Minn., Yamaha (4-4)
4. Cooper Webb, Morehead City, N.C., Yamaha (3-5)
5. Justin Bogle, Cushing, Okla., Honda (7-3)
6. Joey Savatgy, Thomasville, Ga., KTM (6-7)
7. Dean Wilson, Scotland, Kawasaki (8-6)
8. Christophe Pourcel, France, Yamaha (2-15)
9. Cole Seely, Newbury Park, Calif., Honda (9-9)
10. Jessy Nelson, Paso Robles, Calif., Honda (11-10)

Βαθμολογίες

450cc
1. Ken Roczen 407
2. Ryan Dungey 393
3. Trey Canard 330
4. Brett Metcalfe 256
5. James Stewart 226
6. Josh Grant 218
7. Andrew Short 218
8. Weston Peick 217
9. Eli Tomac 212
10. Chad Reed 156
250cc
1. Jeremy Martin 377
2. Cooper Webb 334
3. Blake Baggett 323
4. Marvin Musquin 291
5. Justin Bogle 274
6. Christophe Pourcel 274
7. Jason Anderson 236
8. Cole Seely 212
9. Jessy Nelson 185
10. Alex Martin 156

Επόμενος αγώνας 09/08/14 Unadilla NY.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...