O P.Renet στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ε2

_91594_pela_renet_4500 Ο αναβάτης της Husqvarna Motorcycles’ Pela Renet ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2014 Enduro 2 στον προτελευταίο γύρο της σεζόν στην Ιταλία. Άφθονοι λόγοι εορτασμού για την Εργοστασιακή Ομάδα Bel-Ray Husqvarna στον έκτο και προτελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro της FIM στο Lumezzane, της Ιταλίας, καθώς ο Pela Renet διασφάλισε τον τίτλο Enduro 2.

Μπαίνοντας στον αγώνα με 34 βαθμός πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα, ο Renet ήταν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει στην Ιταλία. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τερματίσει μπροστά από τον Johnny Aubert, και ο αναβάτης της Husqvarna έκανε ακριβώς αυτό. Στο τέλος της Πρώτης Μέρας τερμάτισε στην δεύτερη θέση αποκτώντας το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την δεύτερη μέρα.

Με καταρρακτώδη βροχή και κάτω από δυσμενείς συνθήκες ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος για όλους. Η πίεση έπαψε να είναι έντονη όταν ο Aubert αποχώρησε από τον αγώνα νωρίς το πρωί. Πιέζοντας ο Renet και ακολουθώντας μια έξυπνη και καλά υπολογισμένη πολιτική οδήγησης τερμάτισε τρίτος πάνω στην FE 450 και βρέθηκε αγκαλιά με τον Παγκόσμιο Τίτλο Enduro 2.

_91592_pela_renet_4500

Για την Husqvarna η χαρά ολοκληρώθηκε όταν ο Thomas Oldrati εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο στην κατηγορία Enduro 1. Την πρώτη μέρα ο Ιταλός αναβάτης δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα αλλά την δεύτερη οδήγησε καλά και ανέβηκε στο βάθρο μπροστά στο κοινό της πατρίδας του.

Για τον Loic Larrieu το σαββατοκύριακο είχε σκαμπανεβάσματα. Την Πρώτη Μέρα χρεώθηκε με ποινή και τερμάτισε τέταρτος στην κατηγορία Enduro Junior. Στην προσπάθεια του να επανορθώσει την Δεύτερη Μέρα ο αναβάτης της Husqvarna οδήγησε πολύ σκληρά στο λασπωμένο τερέν και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Αδυνατώντας να επαναλάβει τα πολύ καλά αποτελέσματα της Σουηδίας ο Albin Elowson τερμάτισε τέταρτος και πέμπτος στο 125 Youth Cup.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro της FIM ολοκληρώνεται στην Γαλλία στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου.

Pela Renet: “Είναι φανταστικό το συναίσθημα  του να κερδίζεις τον τίτλο στην E2. Γνώριζα ότι μπορούσα να κατακτήσω το πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο και ήθελα πραγματικά να το κάνω πριν τον τελευταίο αγώνα στην Γαλλία. Για κάποιο λόγο δεν οδήγησα πολύ καλά. Ίσως  σκεφτόμουν τον τίτλο. Μπαίνοντας την Δεύτερη Μέρα ήξερα ότι πρέπει να νικήσω τον Johnny Aubert για να πετύχω τον στόχο μου. Δυστυχώς εγκατάλειψε στην πρώτη ειδική και αυτό μου επέτρεψε να χαλαρώσω λίγο. Παρόλα αυτά ήταν μια δύσκολη μέρα και η αναμονή ήταν μεγάλη. Ολοκληρώνοντας την πρώτη ειδική αισθάνθηκα τρομερή ανακούφιση. Αφού έχασα το περυσινό πρωτάθλημα είναι σπουδαίο για μένα ότι το πήρα πίσω. Αλλά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης ομαδικής προσπάθειας που έγινε από όλα τα παιδία της Husqvarna – δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη τους.”

_91594_pela_renet_4500

Thomas Oldrati: “Πάντα απολαμβάνω τα GP στο σπίτι μου οπότε το να καταλήξω στο βάθρο είναι φανταστικό. Η Πρώτη Μέρα ξεκίνησε καλά αλλά έκανα ένα λάθος που μου κόστισε σχεδόν 10 δευτερόλεπτα. Την Δεύτερη Μέρα ήθελα πραγματικά να βρεθώ στην πρώτη τριάδα αλλά στην δεύτερη ειδική έκανα ένα μεγάλο λάθος στο ανηφορικό κομμάτι και σκέφτηκα ότι όλα είχαν χαθεί. Στον τελευταίο γύρο τα έδωσα όλα και πάλεψα για να βρεθώ τελικά στην τρίτη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό.”

Loic Larrieu: “Η Πρώτη Μέρα ήταν περίεργη μέρα. Κόλλησα σε ένα από τα σημεία ελέγχου και χρεώθηκα με ποινή ενός λεπτού. Υπήρχαν μπροστά μου δύο αναβάτες της E2 κολλημένοι και έπρεπε να περιμένω πριν ανέβω τον λόφο. Ύστερα έπεσα ξανά και τερμάτισα τέταρτος. Την Δεύτερη Μέρα τερμάτισα τρίτος. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αλλά δεν είμαι χαρούμενος. Έκανα κάποια λάθη στην ειδική Cross ενώ στο Enduro Test δεν ήμουν αρκετά γρήγορος.”

Αποτελέσματα – Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro  – Έκτος Γύρος

Enduro 1

Day 1: 1. Nambotin; 2. Boissiere; 3. Remes;

4. Guerrero; 5. Thomas Oldrati (Husqvarna)…

Day 2: 1. Nambotin; 2. Guerrero; 3. Oldrati;

4. Tarroux; 5. Jaume Betriu (Husqvarna)…

Enduro 2

Day 1: 1. Salvini; 2. Pela Renet (Husqvarna);

3. Santolino; 4. Blazusiak; 5. Mena…

Day 2: 1. Salvini; 2. Santolino; 3. Renet;

4. Blazusiak; 5. Mena…

Enduro 3

Day 1: 1. Phillips; 2. Cervantes; 3. Leok;

4. Joly; 5. Albergoni… 13. Joakim Ljunggren (Husqvarna)…

Enduro Junior

Day 1: 1. Redondi; 2. McCanney; 3. Battig;

4. Loic Larrieu (Husqvarna); 5. Salsench…

Day 2: 1. McCanney; 2. Redondi; 3. Larrieu;

4. Jack Rowland (Husqvarna); 5. Conforti…

125 Youth Cup

Day 1: 1. Marchelli; 2. Soreca; 3. Bresolin;

4. Albin Elowson (Husqvarna); 5. Herrera…

Day 2: 1. Soreca; 2. Bresolin; 3.Herrera;

4. Marchelli; 5. Elowson…

Βαθμολογία Πρωταθλήματος (Μετά από 6 Γύρους)

Enduro 1

1. Nambotin 231pts; 2. Remes 177; 3. Guerrero 176… 7. Oldrati 107…

Enduro 2

1. Renet 218pts; 2. Salvini 168… 3. Aubert 162

Enduro 3

1. Phillips 194pts; 2. Cervantes 183; 3. Mathias Bellino (Husqvarna) 148… 13. Joakim Ljunggren (Husqvarna) 32…

Enduro Junior

1. McCanney 226pts; 2. Redondi 204; 3. Larrieu 182; 4. Jamie McCanney (Husqvarna) 96…

125 Youth Cup

1. Soreca 183; 2. Elowson 173; 3. Miroir 137…

Women’s Cup

1. Sanz 117pts; 2. Jane Daniels (Husqvarna) 105; 3. Gardiner 84…

Για τα πλήρη αποτελέσματα ΕΔΩ

 

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...