AMA MX – Πρώτη νίκη για τον C.Pourcel, μείωσε κι άλλο ο R.Dungey(video)

Η πίστα της Uandilla γιόρτασε τα 45 χρόνια λειτουργίας της με την διοργάνωση του δέκατου γύρου του ΑΜΑ Motocross 2014. Μετά από όμορφους αγώνες ο Ryan Dungey έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα στην μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας τον αγώνα και συλλέγοντας σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα. Στην μικρή κατηγορία ήταν η σειρά του Christophe Pourcel να στεφτεί νικητής μετά τις καλές του εμφανίσεις από την αρχή της χρονιάς. 

Κατηγορία 450cc
Η αντεπίθεση του Ryan Dungey στους τελευταίους αγώνες για την κατάκτηση του τίτλου συνεχίστηκε και στην Unadilla, καταφέρνοντας να μαζέψει την διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ken Roczen στους επτά βαθμούς. Ο Dungey πίεσε από το πρώτο σκέλος κερδίζοντας την πρωτοπορία του αγώνα από τους Phil Nicoleti και Justin Brayton που είχαν πάρει την εκκίνηση. Σύντομα βρέθηκε να τον ακολουθεί ο Roczen και λίγο πιο πίσω ο Eli Tomac που μάλιστα κατάφεραν να πιάσουν και να πιέσουν τον Dungey. Στην συνέχεια όμως δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον δυνατό ρυθμό του πρωτοπόρου και έτσι ο Dungey πήρε το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Roczen και τρίτο τον Tomac. Στο δεύτερο σκέλος οι Trey Canard και Tomac έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση μέχρι και τα μισά του σκέλους όταν ο Tomac έμεινε τελικά από δυνάμεις.

O R.Dungey #5 είναι σε απόσταση βολής για τον φετινό τίτλο. Αναμένεται όμως αντίδραση από τον K.Roczen #94.

Τον Canard όμως από εκεί και μετά ανέλαβε να πιέσει ο Dungey που είχε περάσει στην δεύτερη θέση, όμως και αυτός δεν κατάφερε να στερήσει την πρώτη φετινή νίκη σε σκέλος του Trey Canard. Νικητής του αγώνα με τερματισμούς 1-2 ήταν ο Dungey που στους επόμενους δύο αγώνες πρέπει να καλύψει διαφορά επτά βαθμών για να πάρει τον τίτλο. Η νίκη στο δεύτερο σκέλος έφερε τον Canard(4-1) στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και η καλή απόδοση επίσης στο δεύτερο σκέλος του Tomac(3-3) τον έφερε να κερδίζει τον Roczen στην ισοβαθμία και να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου. Οι καλές εκκινήσεις του Justin Brayton(6-7) και η σταθερή του απόδοση τον έβαλαν στην πέμπτη θέση της ημέρας ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Andrew Short((5-8) όταν μετά από πτώση στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους κατάφερε από τελευταίος να τερματίσει όγδοος και έτσι να πάρει την έκτη θέση του συνόλου.

Αποτελέσματα Unadilla, 450cc
1. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (1-2)
2. Trey Canard, Shawnee, Okla., Honda (4-1)
3. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (3-3)
4. Ken Roczen, Germany, KTM (2-4)
5. Justin Brayton, Fort Dodge, Iowa, Yamaha (6-7)
6. Andrew Short, Colorado Springs, Colo., KTM (5-8)
7. Weston Peick, Wildomar, Calif., Suzuki (10-5)
8. Phil Nicoletti, Bethel, N.Y., Yamaha (7-9)
9. Brett Metcalfe, Australia, Kawasaki (12-6)
10. Fredrik Noren, Sweden, Honda (8-10)

Κατηγορία 250cc
Αν ήταν ο Christophe Pourcel να κερδίσει έναν φετινό αγώνα θα ήταν η Unadilla. Η τεχνικές στροφές με τις ανάποδες κλήσεις, τα πολλά λούκια που σχηματίζονται και η δυσκολία της πίστας έχουν χαρακτηρίσει την Unadilla σαν ευρωπαϊκή πίστα και δεν είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν πολλοί οδηγοί από το παγκόσμιο έχουν κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο C.Pourcel όπως είχε κάνει επτά φορές μέσα στην χρονιά, πήρε και τις δύο εκκινήσεις αλλά αυτήν την φορά κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μέχρι και το τέλος του αγώνα, αντέχοντας στο πρώτο σκέλος την ασφυκτική πίεση του Marvin Musquin για την πρώτη θέση και αφήνοντας στο δεύτερο σκέλος τον Jeremy Martin να πάρει την πρώτη θέση κάτι όμως που διασφάλιζε στον γάλλο την νίκη στον αγώνα.  Νικητής από τον αγώνα έφυγε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeremy Martin αφού είδε τον ομόσταυλο του και διώκτη του στην βαθμολογία να Cooper Webb να έχει δύο πτώσεις στα αντίστοιχα σκέλη και μια εγκατάλειψη. Ο Martin(3-1) βρέθηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου στην Unadilla και ίσως στον επόμενο αγώνα στεφτεί πρωταθλητής.

Το αμερικανικό σχέδιο της Yamaha με πολλές μικρές δορυφορικές ομάδες δείχνει να δουλεύει. Μετά τους J.Martin και C.Webb ο C.Pourcel φέρνει νίκη στην εταιρία.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο τρίτος του συνόλου Musquin ειδικά στο πρώτο σκέλος, κερδίζοντας πολλές μάχες και τερματίζοντας στην δεύτερη θέση κάτι που όμως τον κούρασε και τον περιόρισε στην πέμπτη θέση στο δεύτερο σκέλος. Αθόρυβα και ουσιαστικά ο Justin Bogle(5-3) πήρε την τέταρτη θέση ενώ αντίθετα ο Blake Baggett(6-4) έπρεπε να δώσει πολλές μάχες για να πάρει την πέμπτη θέση. Ο Baggett μετά την εγκατάλειψη του Webb ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις έκανε ο Dean Wilson(4-6), μπορεί να μην απείλησε ή να μην κέρδισε πολλές μάχες όμως ακολούθησε τον ρυθμό των πρωτοπόρων για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Αποτελέσματα Unadilla, 250cc
1. Christophe Pourcel, France, Yamaha (1-2)
2. Jeremy Martin, Millville, Minn., Yamaha (3-1)
3. Marvin Musquin, France, KTM (2-5)
4. Justin Bogle, Cushing, Okla., Honda (5-3)
5. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (6-4)
6. Dean Wilson, Scotland, Kawasaki (4-6)
7. Joey Savatgy, Thomasville, Ga., KTM (9-9)
8. Chris Alldredge, Powell Butte, Ore., Kawasaki (13-8)
9. Alex Martin, Millville, Minn., Yamaha (12-10)
10. Shane McElrath, Canton, N.C., Honda (10-13)

Βαθμολογίες

450cc
1. Ken Roczen 447
2. Ryan Dungey 440
3. Trey Canard 373
4. Brett Metcalfe 280
5. Eli Tomac 252
6. Andrew Short 247
7. Weston Peick 244
8. James Stewart 226
9. Josh Grant 218
10. Fredrik Noren,  159
250cc
1. Jeremy Martin 422
2. Blake Baggett 356
3. Cooper Webb 348
4. Marvin Musquin 329
5. Christophe Pourcel 321
6. Justin Bogle 310
7. Jason Anderson 243
8. Cole Seely 225
9. Jessy Nelson , 200
10. Dean Wilson 176

Επόμενος αγώνας 16/8/14 Indiana IN.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...