5ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωτ. ΜΧ 2014, Πύργος – Νέα δεδομένα!

Ο 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2014 έφερε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα κυρίως από την πολύ καλή δουλειά που έγινε στην ολοκαίνουργια πίστα του Πύργου που φιλοξένησε τον αγώνα. Όμως και αγωνιστικά ο Παναγιώτης Κουζής “ζορίστηκε” να κερδίσει στην ΜΧ1 νοιώθοντας την πίεση του Δημήτρη Κοντολέτα στο πρώτο σκέλος ενώ στην ΜΧ2 ο Μανώλης Κρητικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία ανακατεύοντας την τράπουλα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. 

IMG_9599

Το όραμα του τοπικού σωματείου ΔΙΑΘΛΗΣΗ μαζί με την αγάπη και το μεράκι του Κώστα Παναγιωτόπουλου, έφεραν μια καινούργια πίστα στον ελλαδικό χώρο που μπορούμε να πούμε ότι είναι διεθνούς επιπέδου. Με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος αρχικά για την πίστα του Άργους, η ΑΜΟΤΟΕ αναγκάστηκε να αλλάξει την τοποθεσία για λόγους που επισήμως δεν είναι γνωστοί, παίρνοντας το ρίσκο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας σε μια καινούργια και αδοκίμαστη πίστα. Όπως αποδείχτηκε, άξιζε το ρίσκο αφού τόσο οι άνθρωποι της ΔΙΑΘΛΗΣΗ όσο και ο ιδιοκτήτης και δημιουργός της πίστας κ.Παναγιωτόπουλος κατάφεραν μέσα λίγες μέρες να φτιάξουν μια πίστα αντάξια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.  Όμορφη σχεδίαση, καταπληκτικό τερέν με αμμόχωμα, πολύ καλή οργάνωση με αρκετούς θεατές και 70 περίπου συμμετέχοντες αποτέλεσαν την εικόνα του αγώνα.

IMG_8423

 

Κατηγορία ΜΧ1
Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα θα περίμενε κανείς η αγωνιστική ετοιμότητα των διεκδικητών της πρώτης θέσης να είναι κάπως μειωμένη. Αντιθέτως οι Παναγιώτης Κουζής και Δημήτρης Κοντολέτας έδειξαν ότι έχουν ανεβάσει ρυθμούς και διεκδίκησαν την πρώτη θέση με μένος ειδικά στο πρώτο σκέλος. Ο Κοντολέτας είχε πετύχει τον πρώτο χρόνο την προηγούμενη ημέρα και εκμεταλλεύτηκε την pole position στο έπακρο, επιλέγοντας την καλύτερη θέση στην μπάρα κάτι που τον έφερε να στρίβει πρώτος μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Ο Κουζής στριμόχτηκε με τον Γιώργο Ηλιόπουλο χάνοντας μερικές θέσεις όμως γρήγορα βρήκε τον δρόμο για την δεύτερη θέση πίσω από τον Κοντολέτα και λίγο αργότερα πήρε και την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά ο Κουζής προσπάθησε να ανοίξει την διαφορά του από τον Κοντολέτα όμως ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 έμεινε κοντά πίσω του. Ο ρυθμός των δύο πρώτων ήταν τέτοιος που στο τέλος του αγώνα κατάφεραν να ρίξουν γύρο μέχρι και την τέταρτη θέση.

IMG_8664

Ακόμα πιο κοντά στον φετινό τίτλο της ΜΧ1 βρέθηκε μετά την νίκη του στον Πύργο ο Π.Κουζής.

Νικητής του σκέλους ήταν ο Κουζής με τον Κοντολέτα να τερματίζει πολύ κοντά πίσω του στην δεύτερη θέση. Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Γιώργου Ηλιόπουλου, Δημήτρη Βαγγελάκου αλλά και του επενεμφανιζόμενους στους αγώνες Κυριάκου Κόττη. Τρίτος τερμάτισε ο Ηλιόπουλος με τον Βαγγελάκο τέταρτο  και τον Κόττη να εγκαταλείπει τελικά με σκασμένο ελαστικό. Στο δεύτερο σκέλος ο Βαγγελάκος πήρε την εκκίνηση αλλά σύντομα τον πέρασαν οι Κουζής και Κοντολέτας σε ένα σκέλος που έδειχνε ότι θα έπαιρνε την ίδια τροπή με το πρώτο. Όμως η πίστα είχε δυσκολέψει αρκετά και ο Κουζής κατάφερε να επιβληθεί άνετα του Κοντολέτα που έδειχνε να είναι κουρασμένος από την προσπάθεια του πρώτου σκέλους. Ο Κουζής με διπλή νίκη πήρε τον αγώνα αλλά η εμφάνιση στο πρώτο σκέλος του δεύτερου τελικά Κοντολέτα, άφησε υποσχέσεις για περισσότερες μάχες στους επόμενους αγώνες. Οι δύο τρίτες θέσεις έφεραν τρίτο στον σύνολο τον Ηλιόπουλο με τον Βαγγελάκο(4-4) να ακολουθεί στην τέταρτη θέση και τον Μανώλη Σκύβαλο(5-5) στην πέμπτη. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Goce Tomovski(7-8) από τα Σκόπια.

Κατηγορία ΜΧ2
Σκληρή και δύσκολή προετοιμασία έκαναν οι πρωταγωνιστές αυτής της κατηγορίας αφού οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας βρέθηκαν να αγωνίζονται το καλοκαίρι εκτός συνόρων. Οι Γιάννης Τουρατζίδης και Μανώλης Κρητικός επέλεξαν την κεντρική Ευρώπη ενώ ο Γιώργος Αρβανίτης τα Βαλκάνια, επιλογές που έφεραν όπως θα δείτε παρακάτω μικτά αποτελέσματα. Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας έγινε υπό ελαφριά βροχή που σε συνδυασμό με την κατάβρεξη της πίστας έφερε συνθήκες λάσπης στον αγώνα. Ο Αρβανίτης, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος έχοντας πίσω του τον Κρητικό να τον πιέζει. Ο Σερραίος αθλητής που αγωνιζόταν με τραυματισμένη κλείδα, έκανε το λάθος και έχασε την πρώτη θέση από τον Κρητικό που βρέθηκε να οδηγεί με διαφορά το σκέλος. Ο Τουρατζίδης που δεν είχε καλή εκκίνηση και δεν απέφυγε κι αυτός τα λάθη, αναγκάστηκε να πετάξει νωρίς τα γυαλιά του κάτι που όμως δεν τον εμπόδισε να περάσει στην δεύτερη θέση και μάλιστα να πλησιάσει τον Κρητικό στο τέλος του σκέλους. Η πίεση του Τουρατζίδη στους τελευταίους γύρους έφερε αποτέλεσμα όταν ο Κρητικός έκανε ένα λάθος σε ντουμπλάρισμα με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση. Τα λάθη δεν απέφυγαν και οι υπόλοιποι αναβάτες με τον Αβρανίτη να πέφτει και να καθυστερεί πολύ χάνοντας την τρίτη θέση από τον Παναγιώτη Παπίλα αλλά και την τέταρτη από τον Αλέξανδρο Γεωργαντά.

IMG_8140

H πρώτη νίκη του Μ.Κρητικού στην ΜΧ2 είναι γεγονός και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στην χρονιά.

Χαμός έγινε μετά την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους με τους Νίκο Λυρίου, Κρητικό , Γεργαντά, Γιάννη Μόσιο, Παπίλα, Αρβανίτη και Τουρατζίδη να φτιάχνουν ένα τρενάκι ο ένας πίσω από τον άλλο. Στους πρώτους γύρους ο Αρβανίτης είχε μια πτώση ενώ ο Κρητικός κατάφερε να βρεθεί μπροστά και να ανοίξει την διαφορά του από τους υπόλοιπους. Το τρενάκι των τεσσάρων οδηγών συνέχισε να μάχεται για την δεύτερη θέση μέχρι και τα μισά του αγώνα όπου οι Παπίλας και Τουρατζίδης ξεχώρισαν από αυτήν την μάχη. Ο Κρητικός(2-1) αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία,  ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας ότι η καλοκαιρινή προετοιμασία του έπιασε τόπο. Την μάχη της δεύτερη θέση κέρδισε στο δεύτερο σκέλος ο Παπίλας(3-2) όμως ο Τουρατζίδης(1-3) ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού είχε καλύτερα αποτελέσματα. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο τέταρτος του αγώνα Γεωργαντάς(4-4) ειδικά στο δεύτερο σκέλος που κράτησε για αρκετή ώρα την δεύτερη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Αρβανίτης(5-5) που όπως αναφέραμε αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Μόσιος(7-6).

IMG_7150

Ο Σ.Λυρίου πήρε ακόμα μια νίκη στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Παρά τα μηχανικά προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν στο πρώτο σκέλος ο Σταμάτης Λυρίου(2-1) άλλαξε μοτοσυκλέτα  και με τετράχρονο αέρα(από το αγαπημένο του δίχρονο που οδηγεί) κέρδισε το δεύτερο σκέλος που του έδωσε και την νίκη στον αγώνα. Η επικράτηση του Σταμάτη Δημολιάνη(1-2) στο πρώτο σκέλος ήταν άνετη όμως στο δεύτερο σκέλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Λυρίου, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του συνόλου. Κοντά στο να αδράξει την ευκαιρία της δεύτερη θέσης βρέθηκε στο πρώτο σκέλος ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος(3-4) όμως ακόμα και με προβλήματα ο Λυρίου έδειξε πως είναι δύσκολος αντίπαλος. Συμπλήρωσε το βάθρο με τους Νίκο Σωτηρόπουλο(5-3), Φίλιππο Γιακουμάκη(4-5) και Γιώργο Μπούσδα(7-6) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

IMG_9669

Κατηγορία QUAD
Η τεχνική πίστα του Πύργου αποτέλεσε δύσκολη άσκηση για τις τετράροδες μοτοσυκλέτες. Είναι γεγονός ότι όταν ανεβαίνει η τεχνική δυσκολία μιας πίστας τα QUAD δυσκολεύονται στις προσπεράσεις. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Καπέλης δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κερδίζοντας άνετα τα δύο σκέλη της κατηγορίας κατακτώντας ακόμα έναν φετινό αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις έδωσαν απροβλημάτιστο αγώνα και στον Σπύρο Μπιρλή(2-2) που πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα ενώ  για την τρίτη θέση είχαμε μάχη στο πρώτο σκέλος μεταξύ του Απόστολου Τριανταφύλλου και του Κώσταντίνου Ντούζου. Τελικά επικράτησε ο Ντούζος(3-3)  και στα δύο σκέλη ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου και αφήνοντας τέταρτο τον Τριανταφύλλου(4-4) πέμπτο τον Αλέκο Κατσινέλη(5-5) και έκτο τον Ζαχαρία Χριστόπουλο(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 20-21/09/14 Πτολεμαΐδα.

 

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...