MXGP – Όγδοος τίτλος για τον Α.Cairoli(video)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά την καλοκαιρινή διακοπή συνεχίστηκε στην Βραζιλία και την πίστα του Goias για τον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος. Την νίκη στην ΜΧGP μπορεί να κατέκτησε ο Max Nagl όμως στον  αγώνα απασχόλησε περισσότερο η κατάκτηση του όγδοου τίτλου του Antonio Cairoli. Στην ΜΧ2 ο Ramain Fεbvre έφερε την νίκη στην Husqvarna μετά από πάρα πολλά χρόνια. 

Επιστροφή στις νίκες για τον M.Nagl από το 2010.

Κατηγορία ΜΧGP
Δεν ήταν μόνο η Husqvarna που είχε να πάρει πολλά χρόνια αγώνα στην ΜΧ2 αλλά και η Honda στην μεγάλη κατηγορία. Ο Nagl κυριάρχησε στον αγώνα φεύγοντας μπροστά μετά τις εκκινήσεις και οδηγώντας όλους τους γύρους και των δύο σκελών. Η διπλή νίκη ήταν καθοριστικής σημασίας για τον γερμανό αφού αναζητεί ομάδα για την νέα χρονιά. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Gautier Paulin(4-2) οδηγώντας κοντά στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Antonio Cairoli(5-3) αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με τα μάτια του από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ανέβει στο βάθρο και να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Καλό αγώνα έκανε ο Steven Frossard(2-7) και ίσως βάση της απόδοσης του να είναι άδικη η τέταρτη θέση που τερμάτισε αλλά μια πτώση στο δεύτερο σκέλος του στέρισε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Tommy Searle(7-4) ανεβάζοντας σταδιακά ρυθμούς κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ έκτος τερμάτισε ο Kevin Strijbos(3-9) όπου και αυτός ίσως να είχε ένα καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν είχε πτώση στο δεύτερο σκέλος. Να αναφέρουμε ότι ο δεύτερος της βαθμολογίας Jeremy vanHorebeek αντιμετώπιζε ένα τραυματισμό στον αγκώνα και δεν μπόρεσε να αποδώσει στον αγώνα.

Αποτελέσματα Goias, MXGP
1. Maximilian Nagl (GER, HON), 50
2. Gautier Paulin (FRA, KAW), 40
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 36
4. Steven Frossard (FRA, KAW), 36
5. Tommy Searle (GBR, KAW), 32
6. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 32
7. Davide Guarneri (ITA, TM), 25
8. Milko Potisek (FRA, YAM), 24
9. David Philippaerts (ITA, YAM), 24
10. Matiss Karro (LAT, KTM), 20

Πρώτη νίκη για τον Romain Febvre στην ΜΧ2 και επιστροφή της Husqvarna στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κατηγορία ΜΧ2
Πλησιάζοντας σε αυτόν τον αγώνα φούντωναν τα σενάρια που ήθελαν τον  πρωτοπόρο της βαθμολογίας  Jeffrey Herlings να συμμετέχει στον αγώνα. Όμως την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε ότι δεν είναι έτοιμος να επανέλθει από τον τραυματισμό του και τώρα θα πρέπει να συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα του Μεξικό για να κρατήσει 23 βαθμούς διαφοράς και να πάρει τον τίτλο. Απουσία λοιπόν του Herlings στην Βραζιλία είχαμε και πάλι ρεσιτάλ διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Μάχες, κόντρες, πτώσεις και τραυματισμοί έφερναν τα πάνω κάτω στον αγώνα με τον Romain Febvre(1-3) να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της καριέρας του και ανεβάζοντας την Husqvarna στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Αρκετά ανεβασμένος σε αυτόν τον αγώνα ο Dylan Ferrandis(2-2) κέρδισε πολλές μάχες και στα δύο σκέλη και ίσως αν είχε καλύτερες εκκινήσεις να είχε πάρει τον αγώνα. από την δεύτερη θέση που τελικά κατέλαβε. Η μέτρια εκκίνηση και μια πτώση καθυστέρησε στο πρώτο σκέλος αρκετά τον Τιm Gajser(7-1) όμως στο δεύτερο σκέλος ο οδηγός της Honda κατάφερε να τερματίσει άνετα πρώτος για την τρίτη θέση του συνόλου. Κακές εκκινήσεις και για τον δεύτερο της βαθμολογίας Jordi Tixier(5-4), παρά τον συντηρητικό αγώνα του κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στο σύνολό και να πλησιάσει στους 23 βαθμούς τον Helrings στην βαθμολογία. Στα θύματα των πολλών πτώσεων και ο Valentin Guillod(4-6) πέφτοντας στο δεύτερο σκέλος από την δεύτερη θέση στην έκτη για την πέμπτη θέση του συνόλου. Την εξάδα έκλεισε ο Arnaud Tonus(3-8) επιστρέφοντας από τον τραυματισμό που είχε στα μέσα του καλοκαιριού.

Αποτελέσματα Goias, MX2
1. Romain Febvre (FRA, HUS), 45
2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 44
3. Tim Gajser (SLO, HON), 39
4. Jordi Tixier (FRA, KTM), 34
5. Valentin Guillod (SUI, KTM), 33
6. Arnaud Tonus (SUI, KAW), 33
7. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 27
8. Christophe Charlier (FRA, YAM), 27
9. Julien Lieber (BEL, KTM), 25
10. Max Anstie (GBR, YAM), 21

MXGP
1. Antonio Cairoli 705
2. Jeremy Van Horebeek 596
3. Kevin Strijbos 530
4. Clement Desalle 484
5. Steven Frossard 392
6. Shaun Simpson 382
7. Maximilian Nagl 357
8. Gautier Paulin 315
9. Davide Guarneri  270
10. David Philippaerts  258
MX2
1. Jeffrey Herlings  594
2. Jordi Tixier  571
3. Romain Febvre 534
4. Dylan Ferrandis  511
5. Tim Gajser  487
6. Arnaud Tonus  422
7. Valentin Guillod 412
8. Aleksandr Tonkov 384
9. Jose Butron  345
10. Jeremy Seewer  328

Επόμενος αγώνας 14/09/14 Loen. Μεξικό.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...