O R.Febvre κερδίζει για την Husqvarna στην Βραζιλία

92995_Febvre_16_GPBrazil_2014_X6B2695_3888_O Γάλλος Romain Febvre και η Εργοστασιακή Ομάδα Wilvo Nestaan Husqvarna εξασφάλισαν την πρώτη θέση γενικής στην κατηγορία MX2 ανεβαίνοντας στο βάθρο στον προ-τελευταίο αγώνα του 2014 MXGP στο Trindade της Βραζιλίας.

Μπαίνοντας στον 16ο γύρο των προκριματικών με συμπτώματα γρίπης ο Febvre, κατέκτησε την πρώτη θέση στην MX2 το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου. Νοιώθοντας άνετα στην δύσκολη με τα πολλά και μεγάλα άλματα πίστα, ο αναβάτης της Husqvarna μπήκε δυνατά στον αγώνα την Κυριακή και πολύ σύντομα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Παρόλη την πίεση στα κλειστά κομμάτια, ο Γάλλος παρέμεινε ψύχραιμος εξασφαλίζοντας τη νίκη στο πρώτο σκέλος του αγώνα. Έχοντας στο μυαλό του την κατάκτηση της γενικής, ο Febvre έκανε προσεκτική εκκίνηση στον δεύτερο σκέλος γιατί η πίστα γλιστρούσε αρκετά. Οδηγώντας σταθερά και μεθοδικά ανέβηκε στην τρίτη από την έβδομη θέση εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση γενικής.

Για τον teammate του Febvre, Aleksandr Tonkov το Σαββατοκύριακο έκρυβε εκπλήξεις. Η τρίτη θέση στα προκριματικά του Σαββάτου έδειξε ότι είχε καλό ρυθμό, αλλά τα πολλά μικρά λάθη που έκανε στον αγώνα του κόστισαν θέσεις. Ενώ τερμάτισε ένατος στο πρώτο σκέλος, στο δεύτερο σκέλος ο Ρώσος αναβάτης τερμάτισε 12ος.

Η δυναμική επιστροφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα MXGP του Εργοστασιακού αναβάτη της Red Bull IceOne Husqvarna, Dean Ferris έληξε άδοξα στο δεύτερο σκέλος. Η έκτη θέση στα προκριματικά του Σαββάτου απέδειξε την σταθερή απόδοση του

Αυστραλού που μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα στο πρώτο σκέλος τερμάτισε στην έκτη θέση. Με  μόνη σκέψη την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο μπήκε στο δεύτερο σκέλος και βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα, όμως η πορεία του Ferris στον αγώνα τερματίστηκε μετά από μια σοβαρή πτώση. Ο Ferri έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και έσπασε τον δεξιό μηρό.

92995_Febvre_16_GPBrazil_2014_X6B2695_3888_

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 της FIM  Motocross World Championship ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου με τον 17ο γύρο στο Μεξικό.

Romain Febvre: “Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή για μένα. Κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα και κατέκτησα την πρώτη θέση γενικής – είναι φανταστικό. Ήμουν άρρωστος και ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα είμαι σε τόσο καλή κατάσταση. Στην διάρκεια του αγώνα ανέπνεα με δυσκολία, ακόμα είμαι άρρωστος – ήταν πραγματικό πολύ δύσκολο. Το πρώτο σκέλος ήταν καταπληκτικό  από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό που πήρα τη νίκη. Ίσως ο εκνευρισμός στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, ίσως η ασθένεια που με ταλαιπωρούσε δεν μου επέτρεψαν να ξεκινήσω γρήγορα. Έπρεπε να οδηγήσω προσεκτικά στο τέλος του αγώνα, αλλά όταν τερμάτισα τρίτος αισθάνθηκα καταπληκτικά γνωρίζοντας ότι είμαι πρώτος γενικής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Husqvarna, την ομάδα Wilvo Nestaan και την οικογένεια μου που βοήθησαν στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού αποτελέσματος.”

Antti Pyrhönen (Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing Team Manager): “Είναι ένα πολύ λυπηρό τέλος για την αγωνιστική μας σεζόν. Ο Dean έπεσε και έσπασε τον δεξιό μηρό του στο δεύτερο σκέλος και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Θα σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του Dean μετά την επέμβαση.”

Αποτελέσματα – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2014, Γύρος 16 Πολιτεία Goias

MX2 Γενική

  1. Febvre [Husqvarna] (1-3) 45pts; 2. Ferrandis (2-2) 44; 3. Gajser (7-1) 39… 12. Tonkov [Husqvarna] (9-12) 21…

MXGP Γενική

  1. Nagl (1-1) 50pts; 2. Paulin (4-2) 40; 3. Cairoli (5-3) 36… 11. Ferris [Husqvarna] (6-DNF) 19…

Βαθμολογία – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2014

MX2

  1. Herlings 594pts; 2. Tixier 571; 3. Romain Febvre (Husqvarna) 534… 8. Aleksandr Tonkov (Husqvarna) 384…

MXGP

1. Cairoli 705pts; 2. Van Horebeek 596; 3. Strijbos 530; … 17. Tyla Rattray (Husqvarna) 149; 22. Todd Waters (Husqvarna) 107… 24. Dean Ferris (Husqvarna) 101…

 

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...