O J.Tixier και M.Phillips είναι οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ΚΤΜ

93210_matt_phillips__christophe_nambotin_2762Δύο συγκλονιστικοί τελικοί εξασφάλισαν δύο ακόμα Παγκόσμιους Τίτλους στην KTM για την φετινή σεζόν. Την Κυριακή ο Αυστραλός Εργοστασιακός Αναβάτης της KTM Matthew Phillips κατέκτησε τον τίτλο στην E3 στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro στην Γαλλία. Λίγο αργότερα ο Jordi Tixier κατέκτησε το πρωτάθλημα στην MX2 με ελάχιστη διαφορά από τον τραυματία teammate του Jeffrey Herlings. Και για τους δύο αναβάτες αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Jordi Tixier 2014 MX2 Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Η Εργοστασιακή Ομάδα Red Bull KTM πήγε στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross με δύο αναβάτες στις θέσεις 1-2 της MX2. Οι εργοστασιακοί αναβάτες Jordi Tixier από την Γαλλία και ο τραυματίας Ολλανδός Jeffrey Herlings τερμάτισαν με μόνο τέσσερεις βαθμούς διαφορά στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην πίστα Leon στο Μεξικό πάνω στις KTM 250 SX-F μοτοσυκλέτες τους.

Ο τίτλος στην MX2 έρχεται να ολοκληρώσει τις επιτυχίες της  Αυστριακής μάρκας μετά την κατάκτηση του τίτλου από τον Ιταλό αναβάτη της Red Bull KTM Tony Cairoli που κέρδισε τον τίτλο MXGP με μια μοτοσυκλέτα KTM 350 SX-F το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Βραζιλία.

93261_Cairoli_Tixier_team_MXGP_2014_R17_RX_6982_2456

Tixier: “Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Μετά την πτώση μου στον πρώτο γύρο του δεύτερου σκέλους πίστευα ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και προσπάθησα να τα δώσω όλα. Στην συνέχεια, όταν πέρασα την γραμμή του τερματισμού σκέφτηκα, ‘τα κατάφερα’ και είναι πραγματικά πολύ ωραία νίκη. Ήμουν πολύ γρήγορος στην πίστα, τους έπιασα σχεδόν όλους και οδήγησα επιθετικά.”

Herlings: “Για μένα ήταν σαν να οδηγούσα με ένα πόδι. Κάθε φορά που κατέβαζα το πόδι μου ή όταν περνούσα πάνω από τα σαμαράκια ο πόνος ήταν φοβερός. Στο πρώτο σκέλος ήμουν λίγο πιο ήρεμος και σκέφτηκα ότι όλα έχουν τελειώσει, αλλά στο δεύτερο σκέλος αγωνίστηκα σαν πολεμιστής. Προφανώς δεν τα κατάφερα, αλλά έτσι είναι η ζωή και θα προσπαθήσω να διεκδικήσω τον τίτλο μου του χρόνου.” Ο Herlings έγινε μόλις 20 ετών την προηγούμενη εβδομάδα και είναι ήδη δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2.

Η σεζόν κλείνει με το Motocross των Εθνών στις 28 Σεπτεμβρίου στο Kegums της Λετονίας.

Matthew Phillips Παγκόσμιος Πρωταθλητής E3 2014

Η KTM απόλαυσε μια ακόμα επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στην Γαλλία αυτό το σαββατοκύριακο σε έναν συγκλονιστικό αγώνα στην πίστα Brioude με δύο Εργοστασιακούς αναβάτες της να μάχονται για τον τίτλο στην E3 οδηγώντας μοτοσυκλέτες KTM 300 EXC Ο Αυστραλός Matthew Phillips κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα, με μόλις εννέα βαθμούς διαφορά, από την ομάδα του βετεράνου Ισπανού Ivan Cervantes. Και οι δύο αναβάτες βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης λόγω τραυματισμών.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM Christophe Nambotin έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο στην E1 με μια μοτοσυκλέτα KTM 250 EXC-F στον τελευταίο γύρο της Ιταλίας.

93210_matt_phillips__christophe_nambotin_2762

Phillips: “Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μένα μετά τον τραυματισμό στο πόδι μου, αλλά το ότι στέφθηκα Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro 3 είναι εκπληκτικό. Ήξερα ότι αν κατάφερνα να ξεκινήσω στον αγώνα της Γαλλίας μπορούσα να πάω για τον τίτλο, το οποίο και έκανα.

Κέρδισα την κατηγορία E3 την πρώτη μέρα και ήταν ίσως η καλύτερη απόδοση μου στο πρωτάθλημα. Φαντάζομαι ότι η νίκη με απάλλαξε από την πίεση – ήξερα ότι την δεύτερη μέρα έπρεπε να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα για να κατακτήσω τον τίτλο. Ερχόμενος κατευθείαν από την κατηγορία junior και κερδίζοντας από την πρώτη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία είναι καταπληκτικό. Άντε και το 2015.”

Ευτυχισμένος άνθρωπος ήταν ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Εργοστασιακής Ομάδας KTM Fabio Farioli λέγοντας ότι οι αναβάτες του έκαναν ‘εξαιρετική δουλειά’ αυτή την σεζόν. “’Ήταν μια καλή σεζόν για εμάς και ταυτόχρονα, από πλευράς τραυματισμών, ήταν μια από τις χειρότερες. Αλλά τελικά καταλήξαμε με όλους τους αναβάτες μας στο βάθρο, με εξαίρεση τον Meo, ο οποίος συνεχίζει να δουλεύει για την αποκατάσταση του.”

Αναβάτες και ομάδες ετοιμάζονται τώρα για το International Six Days Enduro (ISDE), την παλαιότερη offroad διοργάνωση στο ημερολόγιο της FIM. Φέτος το ISDE θα φιλοξενήσει η επαρχία San Juan της Αργεντινής από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου 2014.

Αποτελέσματα MX2 Leon
1. Jordi Tixier (FRA), KTM (1-3) 

2. Tim Gajser (SLO), Honda (5-1)
3. Valentin Guillod (SUI), KTM (6-2)
4. Romain Febvre (FRA), Husqvarna (2-7)
5. Arnaud Tonus (SUI), Kawasaki (4-6)
Other KTM
11. Jeffrey Herlings (NED), KTM (14-10)

Τελική Βαθμολογία MX2 18 από τους 18 γύρους
1.
Tixier, 616 points (2014 MX2 Παγκόσμιος Πρωταθλητής)
2.
Herlings, 612
3. Febvre, 570
4. Dylan Ferrandis (FRA), Kawasaki, 533
5. Gajser, 528

Τελική βαθμολογία Κατασκευαστών MX2 18 από τους 18 γύρους
1.
KTM, 797 points
2. Kawasaki, 651
3. Husqvarna, 586

E3 Αποτελέσματα Brioude
1. Ivan Cervantes (ESP), KTM (2-1)

2. Matti Seistola (FIN), Sherco (5-2)
3. Matthew Phillips (AUS), KTM (1-3)
4. Aigar Leok (EST), TM (4-4)
5. Fabien Planet (FRA), Sherco (3-5)

Τελική Βαθμολογία
E3 16 από τους 16 γύρους
1.
Phillips, 229 points (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014)
2. Cervantes, 220 (Vice World Champion 2014)

3. Seistola, 155
4. Mathias Bellino (FRA), Husqvarna, 148
5. Leok, 138

Videos:

Jordi Tixier MX2 World Champion 2014

Tony Cairoli MXGP World Champion 2014

Highlights EWC GP of France, Round 15

Highlights EWC GP of France, Round 16

 

www.ktm.com

 

www.ktmimages.com

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...