6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2014, Πτολεμαΐδα – Δυνατό θέαμα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέρασε στην Πτολεμαΐδα για τον προτελευταίο αγώνα όπου στην άκρως θεαματική πίστα είδαμε δυνατούς αγώνες σχεδόν σε όλα τα σκέλη και σε όλες τις κατηγορίες. Ο Δημήτρης Κοντολέτας έδειξε ακόμα πιο ανεβασμένος από τον Πύργο κερδίζοντας την μάχη με τον Παναγιώτη Κουζή στην ΜΧ1 ενώ ο Γιάννης Τουρατζίδης στην ΜΧ2 έκαμψε την αντίσταση του Γιώργου Αρβανίτη και ήρθε πιο κοντά με τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία.  

Κατηγορία ΜΧ1
Χάλασε την φιέστα ο Δημήτρης Κοντολέτας αφού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Κουζής εξασφάλιζε τον τίτλο με δύο νίκες στον αγώνα της Πτολεμαΐδας. Ο Κοντολέτας μετά τον Πύργο έδειξε ότι πλέον μαθαίνει κυνηγώντας τον Κουζή σε κάθε αγώνα και στην Πτολεμαΐδα φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο και να τον κερδίζει. Στο πρώτο σκέλος ο Κωνσταντίνος Τζιώρας που βρέθηκε περιστασιακά στον αγώνα μια και έχει μετακομίσει στην Γερμανία, πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία για σχεδόν ένα γύρο μέχρι να τον περάσουν οι Κοντολέτας και Κουζής. Με τον Κουζή να μην έχει πάρει καλή εκκίνηση, καθυστέρησε ελαφρώς να βρεθεί πίσω από τον Κοντολέτα αλλά μόλις τον έφτασε ξεκίνησε μια μεγαλειώδεις μάχη για την νίκη στο σκέλος. Στο τέλος του αγώνα ο Κοντολέτας άντεξε στην πίεση του Κουζή που αντίθετα στους τελευταίους γύρους εγκατέλειψε την προσπάθεια της νίκης αφού όπως μας δήλωσε είχε φάει περισσότερη άμμο από όση μπορούσε να αντέξει. Στην τρίτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Δημήτρης Βαγγελάκος επικρατώντας του τέταρτου Τζιώρα. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας ήταν και πάλι αυτός που οδήγησε από την αρχή το σκέλος με τον Κουζή να έχει μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση και να προσπαθεί να ανέβει θέσεις.

IMG_2405

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Δ.Κοντολέτα στην πρώτη του χρονιά στην ΜΧ1.

Περίπου στον τέταρτο γύρο ο Κουζής κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και ξεκίνησε με μανιώδη ρυθμό να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά των περίπου 11 δευτερολέπτων από τον Κοντολέτα. Η διαφορά δεν άργησε να μειωθεί και ξεκίνησε εκ νέου η μάχη για την πρώτη θέση όπως στο πρώτο σκέλος. Ο Κοντολέτας όμως έδειξε να ελέγχει τον αγώνα και παρά το γεγονός ότι ο Κουζής έκανε ότι ήξερε και δεν ήξερε για τον περάσει, ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 έδειξε χαρακτήρα και δεν λύγισε στα δύσκολα. Στο τέλος ο Κουζής είχε ακόμα δύο πτώσεις, η μία τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης και η δεύτερη τον έκανε να χάσει και την δεύτερη θέση από τον Βαγγελάκο. Στο τέλος της ημέρας ο Κοντολέτας(1-1) ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας με τον Βαγγελάκο(3-2) να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Κουζή(2-3) τρίτο. Στην τέταρτη θέση με γεραμανικό αέρα τερμάτισε ο Τζιώρας(4-8)με πέμπτο τον Μανώλη Σκύβαλο(7-5) και έκτο τον Κυριάκο Κόττη(6-7). Στην βαθμολογία ο Παναγιώτης Κουζής χρειάζεται στον τελευταίο αγώνα στην Καρδίτσα μόλις 24 βαθμούς για να πάρει τον φετινό τίτλο.

IMG_2074

Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση για τον Γ.Τουρατζίδη στην Πτολεμαΐδα.

Κατηγορία ΜΧ2
Η καλή απόδοση του Γιάννη Τουρατζίδη στην Πτολεμαΐδα ήταν δεδομένη βάση της παράδοσης που έχει δημιουργήσει ο αθλητής στην συγκεκριμένη πίστα όμως ο αγώνας δεν ήταν τόσο εύκολος όσο θα περίμενε κανείς. Ο Γιώργος Αρβανίτης πήρε και τις δύο εκκινήσεις και έφυγε μπροστά οδηγώντας δυνατά το σκέλος προσπαθώντας να απομακρυνθεί. Όμως οι Τουρατζίδης και Μανώλης Κρητικός δεν τον άφησαν και οι τρεις τους πάλεψαν για την πρώτη θέση.  Πιο δυνατός και πιο έτοιμος στον αγώνα ήταν ο Τουρατζίδης ο οποίος κατάφερε τελικά να περάσει μπροστά και να κερδίσει το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Αρβανίτης με τρίτο τον Κρητικό  και τέταρτο τον Παναγιώτη Παπίλα που κέρδισε τις μάχες στην αρχή με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι Αρβανίτης και Τουρατζίδης βρέθηκαν να μονομαχούν για την πρώτοπορία με τον Τουρατζίδη να κλειδώνει νωρίς την πρώτη θέση ενώ ο Αρβανίτης έχασε λίγο αργότερα και την μάχη με τον Παπίλα για την δεύτερη θέση. Στο βάθρο στο πρώτο σκαλί ανέβηκε ο Τουρατζίδης(1-1) που απολαμβάνει βαθμολογικό προβάδισμα 46 βαθμών από τον δεύτερο Κρητικό. Η δεύτερη θέση πήγε στον Αρβανίτη(2-3) ενώ τρίτος ήταν ο Παπίλας(4-2). Την καλή επίδοση του Πύργου δεν μπόρεσε να επαναλάβει ο Κρητικός(3-4) καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση και χάνοντας πολλούς βαθμούς για το πρωτάθλημα που ακόμα όμως διεκδικεί. Στους τελευταίου αγώνες ο Γεωργαντάς δίνει την μάχη για την πρώτη τριάδα και οι δύο πέμπτες θέσεις για την πέμπτη θέση του συνόλου ίσως να μην μαρτυρούν αυτή την βελτίωση του. Στην έκτη θέση της κατηγορίας τερμάτησε μετά από δύο πολύ καλούς αγώνες ο Στάθης Φυσέκης(6-6).

IMG_0710

Νικητής στην ΟΡΕΝ ο Σ.Λυρίου που παρά τις νίκες φέτος δύσκολα θα πάρει το πρωτάθλημα.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Επιστρέφοντας με δίχρονη μοτοσυκλέτα ο Σταμάτης Λυρίου(1-1) αν και δεν είχε καλές εκκινήσεις κατάφερε να πάρει την νίκη και στα δύο σκέλη από τον Σταμάτη Δημολιάνη(2-2)  και τον Νικόλα Φανουράκη(3-3) που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην κατηγορία. Τέταρτος τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο Φίλιππος Γιακουμάκης ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Κώστας Γκόσκινος(6-5) για την πέμπτη θέση της ημέρας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κων/νος Παπαδόπουλος(5-6).

IMG_2498

Πρωταθλητής για το 2014 στα Quad o Γ.Καπέλης.

Κατηγορία Quad
Οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες έστεψαν νωρίς πρωταθλητή με τον Γιώργο Καπέλη να παίρνει και τα δύο σκέλη μετά από μέτριες εκκινήσεις. Η εγκατάλειψη του Σπύρου Μπίρλη στο δεύτερο σκέλος έδωσε το βαθμολογικό προβάδισμα που χρειαζόταν ο Καπέλης για να πάρει τον τίτλο στην Πτολεμαϊδα. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Κων/νος Ντούζος(4-2) με τρίτο τον Απόστολο Τριανταφύλλου(4-3) ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Αλέκος Κατσινέλης, Ζαχαρίας Χριστόπουλος και Μπίρλης.

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 18-19/10/14 Καρδίτσα.

1811 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...