ΑΜΟΤΟE – Τριακόσιοι αγώνες συν

amotoeΜε τους 4 αγώνες το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου, η Αθλητική ΜΟΤΟΕ έσπασε το φράγμα των 300 αγώνων (!) από την αθλητική αναγνώρισή της την 21η Μαρτίου 2011.

Πάρα την οικονομική κρίση και την υπο-ανάπτυξη που αυτή προκαλεί, η ΑΜΟΤΟΕ καλλιεργώντας το Ομοσπονδιακό πνεύμα, αύξησε την σωματειακή της δύναμη κατά 50% (63 ενεργά σωματεία, πανελλαδικά, από 42), έφτασε και ξεπέρασε τους 1300 ενεργούς αθλητές/τριες ανά χρονιά, τους 2300 συνολικά από την αναγνώριση και τους 4000 από την ίδρυσή της , με το αλματώδες της σχετικής ανάπτυξης να αφορά στις
εφηβικές ηλικίες, σε όλα τα αγωνίσματα του αθλήματος (*).

Για όλους αυτούς, η ΑΜΟΤΟΕ μέσω των σωματείων της, οργάνωσε περισσότερους από 25 Πανελλήνιους θεσμούς, περισσότερους από 45 Περιφερειακούς θεσμούς (βασικός αναπτυξιακός στόχος και έργο βάσης της ΑΜΟΤΟΕ), οργάνωσε διεθνείς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες  καθώς και διεθνείς αποστολές που διακρίθηκαν ενώ έγινε άμεσα ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς αθλητικούς φορείς.

AMOTOEinGreeceΠαράλληλα ανάπτυξε και αναπτύσσει αθλητικές υποδομές διεθνούς επιπέδου, αδειοδότησε και πιστοποίησε κρατικά, αθλητικές υποδομές που επισήμως δεν υπήρχαν, μιλώντας σαν ίσος προς ίσο με την πολιτεία (**), ανεβάζοντας το ΑΘΛΗΜΑ του μοτοσυκλετισμού στο θεσμικό επίπεδο που του άξιζε πάντα .

Ολο αυτό, αναπτύσσοντας και εδραιώνοντας μια πρωτόγνωρη νοοτροπία υγιούς εθελοντισμού και σωματειακής συνεργασίας γκρεμίζοντας τις παραπαίουσες νοοτροπίες του -κατ’ όνομα μόνο- «επαγγελματισμού της τσέπης» και του μίζερου ερασιτεχνισμού.

Εκτός των σωματείων και των αθλητών, την αναπτυξιακή αυτή πορεία ακολούθησαν και ακολουθούν χορηγοί & υποστηρικτές αλλά και τα ουσιαστικά ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή (το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross του 2013 είχε ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή τηλεοπτική κάλυψη με άριστες εντυπώσεις ).

Μια πορεία όχι τόσο δύσκολη όσο φαινόταν αφού μοναδικό εμπόδιο στάθηκε η υπερήλικη νοοτροπία των «σωτήρων» και «αρχόντων» με  τα «μαγαζάκια» που οργίαζαν στο θολό τοπίο (μέχρι την 21η Μαρτίου 2011) υποστηριζόμενοι από μια γραφική μειοψηφία διαπλεκόμενου «Τύπου».

Είμαστε ακόμα στην αρχή, καλλιεργούμε και περιμένουμε, την 1η εισαγωγή έλληνα πρωταθλητή σε ΑΕΙ με την βοήθεια των μορίων που δικαιούται, την άνοδο του αθλητικού επιπέδου με την υποστήριξη ελλήνων προπονητών που αναπτύσσουμε αλλά και της αξιοποίησης της ευρύτερης εθνικής αθλητικής υποδομής, την ένταξη των μοτοαθλητικών εγκαταστάσεων σε αναπτυξιακά πλαίσια (θα αργήσει λίγο) και πολλά άλλα που μόνο το Ομοσπονδιακό πνεύμα μπορεί να φέρει.

Ραντεβού στα 400 και σύντομα στα 1000 !!!

(*) MiniGP Cup, Junior Sprint στο Enduro, αναγέννηση του Trial με παρουσία εφήβων κ.α.

(**)  το 2013, για πρώτη φορά οργανώθηκαν αποστολές Εθνικών Ομάδων Μοτοσυκλετισμού με κρατική οικονομική υποστήριξη η οποία πήγε αποκλειστικά στους αθλητές, το 2014, για πρώτη φορά εμφανίσθηκε εξειδικευμένος μοτοαθλητικός όρος (motocross) σε Νόμο του Κράτους (N4280)

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...