7ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωτ. ΜΧ 2014, Καρδίτσα – Δύσκολος επίλογος

Ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross χαρακτηρίστηκε λασπερός με την βροχή κατά διαστήματα που συνόδευσε ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής. Μετά από όμορφους-δύσκολους αγώνες ο Δημήτρης Κοντολέτας κέρδισε τον τρίτο του φετινό αγώνα στην ΜΧ1 με τον Γιάννη Τουρατζίδη να κλείνει την χρονιά με νίκη αλλά και την κατάκτηση του τίτλου της ΜΧ2. Στους νικητές της ημέρας ο Σταμάτης Λυρίου στην ΟΡΕΝ, ο επίσης πρωταθλητής Γιώργος Καπέλης στα Quad και ο Νίκος Ανδρέου στην ΜΧ2Τ.

IMG_5786

Οργανωτικά το πρωτάθλημα δεν είχε ιδανικό τελείωμα στην Καρδίτσα με την διοργάνωση του ΣΜΟΚ να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετώπισε και πέρσι στον επίσης τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που διοργάνωσε για τον θεσμό. Οι ελλείψεις πολλές και σημαντικές που οδήγησαν και φέτος στην αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος του Σαββάτου. Σε καμία περίπτωση όμως αυτός ο αγώνας δεν χαρακτηρίζει το φετινό πρωτάθλημα που οργανωτικά δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα και μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές στάθηκε σε καλό επίπεδο. Αυτό το επίπεδο όμως θα πρέπει να διατηρηθεί και να ανταμείβονται σωματεία, που κάνουν καλές διοργανώσεις και αναβαθμίζουν τις πίστες τους, με αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

IMG_5733

Στην πρώτη του χρονιά στην ΜΧ1 ο Δ.Κοντολέτας τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πετυχαίνοντας τρεις νίκες.

Κατηγορία ΜΧ1
Μπορεί στον αγώνα να μην υπήρχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Κουζής ήθελε μόλις 24 βαθμούς για να πάρει το πρωτάθλημα όμως πάντα υπάρχει και η νίκη γοήτρου στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Η εκκίνηση για τον πολυπρωταθλητή δεν ήταν η καλύτερη στο πρώτο σκέλος όμως με μια εντυπωσιακή κίνηση πέρασε άμεσα τους Δημήτρη Κοντολέτα και Γιώργο Ηλιόπουλο που βρισκόντουσαν μπροστά του. Από εκεί και μετά ο Κουζής έκανε γρήγορους γύρους και κατάφερε να απομακρυνθεί από τους διώκτες του κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Πίσω του τερμάτισε ο Κοντολέτας αφού όμως έδωσε μια όμορφη μάχη με τον τρίτο τελικά Ηλιόπουλο στην αρχή του σκέλους. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας πήρε την πρωτοπορία και κατάφερε να την κρατήσει έχοντας πίσω του τον Κουζή να τον καταδιώκει και να τον πιέζει συνεχώς. Ο αθλητής από την Ζαχάρω αποδείχτηκε δυνατός αντίπαλος για τον Κουζή καταφέρνοντας να διατηρήσει την πρώτη θέση μέχρι και το τέλος του σκέλος κερδίζοντας τον τρίτο του φετινό αγώνα στην πίστα που είχε πετύχει πέρσι την πρώτη νίκη της καριέρας του στην ΜΧ1. Ο Κουζής μάλλον αρκέστηκε στην δεύτερη θέση αφού είχε εξασφαλίσει από το πρώτο σκέλος το πρωτάθλημα, εγκαταλείποντας την προσπάθεια διεκδίκησης της πρώτης θέσης λίγο μετά τα μισά του αγώνα.  Αυτός είναι ο 13ο τίτλος της καριέρας του περνώντας σε τίτλους τον καλύτερο όλων των εποχών Λευτέρη Καρέτσο(12 τίτλους). Τρίτος σε σκέλος και αγώνα τερμάτισε ο Ηλιόπουλος με τον Δημήτρη Βαγγελάκο(4-4) να κάνει ένα συντηρητικό αγώνα τερματίζοντας τέταρτος, εξασφαλίζοντας έτσι την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.  Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Σκύβαλος(6-5) κερδίζοντας με το μπόνους του δεύτερου σκέλους την ισοβαθμία με τον Κυριάκο Κόττη(5-6).

IMG_5615

Ο Γ.Τουρατζίδης επικράτησε σε όλους τους τομείς στην ΜΧ2 κερδίζοντας άξια τον τίτλο.

Κατηγορία ΜΧ2
Το προβάδισμα των 46 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας του Γιάννη Τουρατζίδη δεν έδινε πολλά περιθώρια διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον συναγωνισμό. Παρόλα αυτά ο Τουρατζίδης αγωνίστηκε σαν να παιζόταν το πρωτάθλημα παλεύοντας λυσσαλέα για την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο μάλιστα έφυγε μπροστά από την εκκίνηση με τους Παναγιώτη Παπίλα και Μανώλη Κρητικό να τον καταδιώκουν. Ο Παπίλας κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση παρά την πίεση του Τουρατζίδη που στο τέλος αποφάσισε να μην ρισκάρει αφού η δεύτερη θέση του έδινε περισσότερους βαθμούς από αυτούς που χρειαζόταν για να πάρει τον τίτλο. O Παπίλας πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη σε σκέλος ενώ ο Τουρατζίδης έπεσε στις αγκαλιές της ομάδας του που του είχαν ετοιμάσει μια γιορτινή κατάσταση στον τερματισμό για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ΜΧ2. Ο μόνος που βαθμολογικά μπορούσε να απειλήσει τον Τουρατζίδη για το πρωτάθλημα ήταν ο Κρητικός που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Κρητικός ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα όμως μια πτώση τον έφερε να μένει τελευταίος. Μπροστά το σκέλος το οδήγησε ο Τουρατζίδης με τον Παπίλα πίσω του, αναβιώνοντας την μάχη που είχαν οι δύο αθλητές στο πρώτο σκέλος.  Αυτή την φορά ο Τουρατζίδης επικράτησε κερδίζοντας το σκέλος και τον αγώνα κλείνοντας ιδανικά την χρονιά. Η δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο του Παπίλα ήταν ότι χρειαζόταν ο αθλητής από την Χαλκίδα για να ανέβει από την τέταρτη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σε αυτό βοήθησαν και οι πτώσεις των Κρητικού και Γιώργου Αρβανίτη που βρισκόντουσαν πριν τον αγώνα της Καρδίτσας στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Το πρώτο του φετινό βάθρο πέτυχε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(4-3) οδηγώντας δυνατά και στα δύο σκέλη, έδωσε πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο η καλή του εκκίνηση και σωστή διαχείριση του αγώνα τον έφερε στην τρίτη θέση της ημέρας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Κρητικός(3-5) που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα με πέμπτο τον Βασίλη Χρυσοχό(5-7) και έκτο τον Αρβανίτη(6-8) που μετά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος αγωνίστηκε χωρίς μανέτα συμπλέκτη.

IMG_5546

Νίκη νούμερο 5 για τον Σ.Λυρίου στην Καρδίτσα.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Στην Καρδίτσα ο Σταμάτης Λυρίου(1-1) πέτυχε την πέμπτη του φετινή νίκη κατακτώντας άνετα και τα δύο σκέλη, κάτι που δεν ήταν αρκετό για να του δώσουν τον φετινό τίτλο. Αντίθετα ο Σταμάτης Δημολιάνης(2-2) έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να πάρει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην κατηγορία τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Τρίτος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Φίλιππός Γιακουμάκης(4-3) ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή χρονιά με τέταρτο τον Βασίλη Μπαμπά(5-6) σε μια από τις λίγες εμφανίσεις του στην κατηγορία. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον πέμπτο Στέλιο Τεχλικίδη(9-5) όπως και για τον έκτο Χρήστο Τσούνη(8-7).

IMG_5306

Παρότι κέρδισε το πρωτάθλημα στον προηγούμενο αγώνα, ο Γ.Καπέλης είχε την “δίψα” για ακόμα μια νίκη.

Κατηγορία Quad
Ο τίτλος για την κατηγορία είχε κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα στην Πτολαμαϊδα με τον Γιώργο Καπέλη να στέφεται πρωταθλητής για ακόμα μια χρονιά. Παρά την κατάκτηση του τίτλου ο Καπέλης(2-1) πάλεψε και κέρδισε την νίκη επικρατώντας του πολύ καλού Κωνσταντίνου Ντούζου(1-2) που κέρδισε άξια το πρώτο σκέλος. Τρίτος τερμάτισε ο Απόστολος Τριανταφύλλου(4-3) με τέταρτο τον Αριστείδη Τριανταφύλλου(3-4), πέμπτο τον Αλέκο Κατσινέλη(5-5) και έκτο τον Νικόλαο Μήτση(6-6). Στην βαθμολογία στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σπύρος Μπιρλής που δεν συμμετείχε στον αγώνα ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Απόστολο Τριανταφύλλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1818 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
H SAMP RACING ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΡΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ακόμα μια δυναμική παρουσία για την SAMP Racing Team στον δεύτερο γύρο...