H Υamaha Μοτοδυναμική στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωτ. ΜΧ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φθάσαμε αισίως στον τελευταίο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στην Καρδίτσα με τους αναβάτες αποφασισμένους να δώσουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους στην τελευταία προσπάθειά τους για μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος.

 

dt yamaha1

 

Οι 80 συμμετοχές του αγώνα, νούμερο αρκετά υψηλό για τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, ήταν ενδεικτικός των «ανοιχτών λογαριασμών» μεταξύ των αναβατών. Κρίμα που η οργάνωση δεν εκτίμησε σωστά τη σοβαρότητα της προσπάθειάς τους, παρουσιάζοντας μια πίστα και έναν χώρο paddock ακατάλληλα προετοιμασμένο με σοβαρές ελλείψεις σε κάθε επίπεδο.

dt yamaha3

Ο Γιάννης Τουρατζίδης για άλλη μια φορά αναδείχθηκε ο αναβάτης του αγώνα όχι μόνο για την δυναμική και συνετή οδήγηση αλλά κυρίως γιατί στέφθηκε πρωταθλητής επιλέγοντας τον δύσκολο τρόπο, αυτόν που φέρνει αποτελέσματα μόνο μετά από συστηματική, κοπιαστική, πολύχρονη προσπάθεια, κυρίως δική του, αλλά και αυτών των λίγων ανθρώπων που τον υποστηρίζουν με συνέπεια. Ο Μανώλης Κρητικός ταχύτατος όπως μας έχει συνηθίσει είχε την άτυχη στιγμή του στο β’ σκέλος ενώ προπορευόταν, καταλήγοντας τελικά στην τέταρτη συνολικά θέση του αγώνα. Η προσπάθειά του να ανακτήσει τις χαμένες από την πτώση θέσεις χάρισε εξαιρετικό θέαμα στους θεατές, αλλά δεν ήταν αρκετή για να τον διατηρήσει στην β΄θέση του πρωταθλήματος που έχασε για έναν μόλις βαθμό από τον πολύ καλά προετοιμασμένο, 4ο στο πρωτάθλημα μέχρι την εκκίνηση του αγώνα, Παπίλα με Honda. Ο Γιώργος Αρβανίτης αρκέστηκε σε μια έβδομη, μη αντιπροσωπευτική για αυτόν θέση που τον οδήγησε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

dt yamaha4

dt yamaha5
ΜΧ 2Τ
Τo σκηνικό της ΜΧ 2Τ είχε “επίσημο προσκεκλημένο” τον έμπειρο και πάντα γρήγορο Νίκο Ανδρέου που κέρδισε με άνεση την πρώτη θέση της κατηγορίας. Η δεύτερη θέση πέρασε στον πρώτο του πρωταθλήματος Φραγκίσκο Ζούνη με τον Γιώργο Ευμορφιάδη να ακολουθεί στην τέταρτη θέση του αγώνα και τη δεύτερη του πρωταθλήματος ΜΧ2Τ. Άξιες λόγου οι 6 συμμετοχές της κατηγορίας νούμερο που δεν συναντάμε συχνά.

dt yamaha6

ΜΧ1
Ο Δημήτρης Κοντολέτας μας χάρισε άλλη μια νίκη οδηγώντας το ΥΖ του έξυπνα και με περίσσιο δυναμισμό παρά τις γλιστερές συνθήκες που επικρατούσαν, ειδικά στο πρώτο σκέλος. Οι χρόνοι και το γυρολόγιο του ταχύτερου αναβάτη Yamaha MX στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική και επίπονη δουλειά που έχει κάνει για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος αξιοποίησε την πλούσια εμπειρία του από άλλες μορφές αγώνων off-road για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους αντιπάλους του καθώς και το ιδιόμορφο ανάγλυφο της πίστας και πλασαρίστηκε πολύ έξυπνα στην τέταρτη θέση της ημέρας. Έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε τους αναβάτες μας από την Ηλεία στην 2η και 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω αλλά και πολύ κοντά στον ισχυρότερο από ποτέ Παναγιώτη Κουζή. Ο Καβαλιώτης αναβάτης της κατηγορίας Δημήτρης Μπαξεβάνηςδυστυχώς δεν ήταν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα μετά από έναν τραυματισμό στο πόδι που δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει. Γρήγορα περαστικά του ευχόμαστε και καλή προετοιμασία για συχνές παρουσίες στο βάθρο της ΜΧ1 το 2015.

dt yamaha7

ΟΡΕΝ
Άλλη μια διπλή νίκη για τον Σταμάτη Λυρίου με το δίχρονο ΥΖ 250 από την Ρόδο που όμως δεν του επέτρεψε να προσπεράσει τον Σταμάτη Δημολιάνη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αφού η απουσία του από τον αγώνα των Γιαννιτσών του στέρησε τους 40 – 50 βαθμούς που θα τον έφερναν άνετα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

dt yamaha8

QUAD
Ο Γιώργος Καπέλης δυνατός όπως πάντα χάρισε άλλη μια φορά θέαμα στους παρευρισκόμενους και μία ακόμα νίκη μαζί με το πρωτάθλημα στον εαυτό του για δεύτερη συνεχή χρονιά.

dt yamaha2

ΑΝΑΒΑΤΕΣ YAMAHA
Η παρουσία των Yamaha συμμετοχών στα δύο σκέλη του αγώνα είχε ως εξής:

ΜΧ1 (18%)
Κοντολέτας Δημήτρης – ΥΖ 450F 2ος / 1ος
Βαγγελάκος Δημήτρης – ΥΖ 450F 4ος / 4ος
Μπαλάτσος Ευάγγελος – ΥΖ 450F 10ος / 11ος
ΜΧ2 (42%)Τουρατζίδης Ιωάννης – ΥΖ 250F 2ος / 1ος
Κρητικός Εμμανουήλ – ΥΖ 250F 3ος / 5ος
Χρυσοχός Βασίλειος – ΥΖ 250F 5ος / 7ος
Μπάκας Δημήτριος – ΥΖ 250F 9ος / 6ος
Αρβανίτης Γεώργιος – ΥΖ 250F 6ος / 8ος
Παναγιώτου Γεώργιος – ΥΖ 250F 10ος / 10ος
Διονυσίου Γιόχαν – YZ 250F 24ος / 12ος
Τσιάκος Αργύρης – ΥΖ 250F 16ος / 18ος
ΜΧ2Τ (50%)
Ανδρέου Νικόλαος – ΥΖ 125 1ος / 1ος
Ζούνης Φραγκίσκος – ΥΖ 125 2ος / 2ος
Ευμορφιάδης Γεώργιος – ΥΖ 125 3ος / 4ος

OPEN (32%)
Λυρίου Σταμάτης – ΥΖ 250 1ος / 1ος
Μπάμπας Βασίλειος – ΥΖ 450 5ος / 6ος
Τσούνης Χρήστος – ΥΖ 450 8ος / 7ος
Βαγενάς Σωτήρης – ΥΖ 450F 10ος / 8ος
Κανελλόπουλος Γεώργιος – ΥΖ 250F 12ος / 12ος
Σκλαβωνίτης Παναγιώτης – ΥΖ 450F 13ος / 13ος
Αντωνάτος Μιχάλης – ΥΖ 250 21ος / 14ος
Κουζής Παύλος – ΥΖ 125 23ος / 18ος

QUAD (30%)
Καπέλης Γεώργιος – YFZ 450 2ος / 1ος
Τριανταφύλλου Απόστολος – YFZ 450 4ος / 3ος
Τσίγκος Στυλιανός – YFZ 450 8ος / 8ος

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...