Σεμινάριο προπονητικής Motocross από την Yamaha Μοτοδυναμική ΑΕΕ

IMG_7360Το περασμένο Σάββατο η  Μοτοδυναμική ΑΕΕ διοργάνωσε στα γραφεία της ένα σεμινάριο προπόνησης motocross για τους αντιπροσώπους και ιδιοκτήτες αγωνιζόμενους μοτοσυκλετών Yamaha, με τον γνωστό πρωταθλητή Σταύρο Γεωργακόπουλο(VGR) και τον προπονητή Δημήτρη Σφακιανάκη. Αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε την συνέχεια της περσινής διοργάνωσης προπονητικής στο Λιτόχωρο, με καλεσμένο τον Petar Petrov. 

Η Yamaha τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στον χώρο του motocross συνεχίζοντας μια πετυχημένη πορεία στους αγώνες με την κατάκτηση ακόμα τριών τίτλων την φετινή περίοδο με τους Γιάννη Τουρατζίδη(ΜΧ2), Γιώργο Καπέλη(QUAD) και Φραγκίσκο Ζούνη(ΜΧ2Τ).  Στην ιστορία του ελληνικού motocross η Yamaha έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους  από κάθε άλλη εταιρεία, με σημαντική παρουσία και επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έφεραν τίτλους στην εταιρεία είναι και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Yamaha κατά το παρελθόν,  και ως αθλητής αλλά και ως προπονητής. Θέλοντας να μοιραστεί τις εμπειρίες του προσφέροντας στον χώρο αλλά και στην εταιρεία που τον βοήθησε να πετύχει τους στόχους του, σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας διοργάνωσε ένα πεντάωρο σεμινάριο προπονητικής μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Σφακιανάκη.

2014 vgr

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Στο πεντάωρο σεμινάριο,  που παρακολούθησαν σημαντικός αριθμός αγωνιζομένων από όλες τις κατηγορίες και από όλα τα επίπεδα, έγιναν αναφορές σε όλες τις πτυχές που αφορούν και επηρεάζουν τις αποδόσεις των αθλητών, δίνοντας βάση στον προγραμματισμό, τις ασκήσεις και την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει ένας αθλητής σε επίπεδο μεσαίου και υψηλού πρωταθλητισμού. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ανάλυσε περισσότερο το τεχνικό κομμάτι της προπόνησης ενώ ο Δημήτρης Σφακιανάκης μίλησε διεξοδικά για την επίτευξη και διατήρηση της φυσικής κατάστασης παρουσιάζοντας ασκήσεις και ένα ετήσιο εικονικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

2014 sfakianakis

Δημήτρης Σφακιανάκης

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τεχνικές οδηγίες από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο σχετικά με την ρύθμιση και την συντήρηση αναρτήσεων των αγωνιστικών χωμάτινων μοτοσυκλετών Yamaha 2014-2015.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε την όρεξη και διάθεση των ανθρώπων της Yamaha Μοτοδυναμικής να προσφέρουν στον χώρο του motocross με κάθε τρόπο και σε όποιο επίπεδο μπορούν, συνεχίζοντας την βαριά κληρονομιά που φέρει το όνομα της Yamaha στην ιστορία του αθλήματος.

This slideshow requires JavaScript.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...