Συνέντευξη Γιάννη Τουρατζίδη

Ο τίτλος του Πανελληνίου Πρωταθλητή της ΜΧ2 2014 πήγε στην Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Τουρατζίδη που συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών μέχρι και την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Το χαμογελαστό παιδί, μας μίλησε για τον εαυτό του και φυσικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην συνέντευξη που ακολουθεί. 

Ξεκινώντας Γιάννη θα θέλαμε να μας πεις με λίγα λόγια πως ξεκίνησες το motocross.
Στην οικογένεια το motocross το ξεκίνησε πρώτος ο αδερφός μου Οδυσσέας. Ο πατέρας μου του πήρε στα τρίτα γενέθλια του ένα PW50 και κοντά στον αδερφό μου ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε εγώ με την σειρά μου και ο μικρότερος αδερφός μας Δημήτρης. Εδώ, θα ήθελα να αναφέρω την μεγάλη βοήθεια που μου έχουν προσφέρει οι γονείς μου που είναι μαζί μου σε κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση.

_touratzidis family.jpg

Ο τίτλος της ΜΧ2 ήταν οικογενειακή προσπάθεια.

Ποιοι οδηγοί είναι τα πρότυπα σου και γιατί;
Το πρότυπο μου είναι ο προπονητής μου Δημήτρης Μερεμετσάκης(πρώην πρωταθλητής 125cc) γιατί μου αρέσει το στυλ οδήγησης του, ο χαρακτήρας του και ο τρόπος σκέψης του. Από τους οδηγούς του εξωτερικού μου αρέσει το στυλ και ο χαρακτήρας του Tommy Searle. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να αγωνιστώ μαζί του στο Motocross των Εθνών στην Λετονία και από τότε μου αρέσει πολύ σαν οδηγός.

Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;
Όταν δεν έχω προπόνηση με την μοτοσυκλέτα ή γυμναστική, συνήθως πάω με τους φίλους μου για downhill ή βγαίνουμε για καφέ.

_touran.jpg

Την φετινή χρονιά ο Γ.Τουρατζίδης κατέκτησε τέσσερις αγώνες και οχτώ σκέλη για να πάρει τον τίτλο της ΜΧ2.

Πως νιώθεις που κατέκτησες τον πρώτο σου τίτλο και τι σημαίνει αυτό για εσένα;
Νοιώθω ικανοποιήση γιατί οι κόποι όλων αυτών των χρόνων δικαιώθηκαν. Επιτέλους ο στόχος μου έγινε πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι υπερτερούσες του συναγωνισμού, ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;
Φέτος η κατηγορία της ΜΧ2 είχε πολύ δυνατό συναγωνισμό, όλοι οι συναθλητές μου ήταν πολύ δυνατοί. Πιστεύω ότι το δυνατό μου σημείο ήταν η αντοχή και επίσης η συνετή οδήγηση που μου επέτρεψε να μην κάνω πολλά λάθη.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συνάντησες στην πορεία σου;
Οι μεγαλύτερες δυσκολίες σε ολόκληρη την πορεία μου είναι οι τραυματισμοί που με κρατούσαν αδρανή για αρκετό καιρό και αργούσα μετά να βρω την φόρμα μου. Φέτος η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν ο δυνατός συναγωνισμός. Όλοι οι αντίπαλοι μου ήταν ισάξιοι και ήταν δύσκολο να κερδίσω.

_touratzidis champ.jpg

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχεις μια ανοδική πορεία, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στην σκληρή και σοβαρή προπόνηση. Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια και είμαι χαρούμενος γιατί αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα μου.

Ποιος ήταν ο δυνατότερος αντίπαλος συνολικά στην καριέρα σου και γιατί;
Την φετινή χρονιά όλοι οι αντίπαλοι μου ήταν ισάξιοι και δυνατοί. Ήταν δύσκολο να πάρω το πρωτάθλημα. Την περσινή χρονιά ο Δημήτρης Κοντολέτας ήταν πολύ καλός στην ΜΧ2 και είναι ο δυνατότερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει.

Φέτος συμμετείχες για δεύτερη φορά στην Ελληνική Εθνική ομάδα στο Motocross των Εθνών στην Λετονία, θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για αυτήν σου την εμπειρία;
Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και νοιώθω πολύ υπερήφανος που έχω τρέξει με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας σε έναν κορυφαίο θεσμό όπως είναι το Motocross των Εθνών. Είναι ένας αγώνας όπου τρέχεις με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου σε πολύ δύσκολες πίστες. Φέτος τα πήγαμε πολύ καλά σαν ομάδα, αν και είχαμε και κάποιες ατυχίες αλλά και πάλι καταφέραμε να τερματίσουμε σε καλή θέση. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά σε ένα τέτοιο αγώνα.

Συνολικά το φετινό πρωτάθλημα πως το είδες, οργανωτικά και από επίπεδο συναγωνισμού;
Οργανωτικά το πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ καλά, στους τελευταίους αγώνες όμως τα πράγματα χαλάρωσαν αρκετά. Ο συναγωνισμός στην ΜΧ2 ήταν πολύ δυνατός με πέντε οδηγούς να παλεύουμε για την νίκη σε κάθε αγώνα και να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ήταν το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην ΜΧ2.

_touratzidis.jpg

Για την νέα χρονιά ποια είναι τα σχέδια σου;
Θα παλέψω και πάλι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσω να διεκδικήσω ξανά τον τίτλο στην ΜΧ2.

Θα φορέσεις τον άσσο την νέα σεζόν;
Προτιμώ να κρατήσω το νούμερο #100 και την νέα χρονιά. Είναι το νούμερο μου και μου αρέσει.

Βιογραφικό
Ημ/νια Γεννήσεως: 02/01/1996
Ηλικία: 18
Χόμπι: Downhill
Τόπος Γεννήσεως: Θεσσαλονίκη
Τόπος Κατοικίας: Θεσσαλονίκη
Πρώτος αγώνας: 2004 Λάκκωμα, Πανελλήνιο, κατηγορία ΜΙΝΙ
Πρώτη νίκη σε σκέλος: 2006 Έδεσσα, ΜX Β.Ελλάδος, κατηγορία Mini
Πρώτο πρωτάθλημα: 2014 Πανελλήνιο, κατηγορία ΜΧ2
Συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα: MXDN – 2013 Teutschenthal Γερμανία/2014 Kegums Λετονία

Πορεία
2014 – Πανελλήνιος Πρωταθλητής ΜΧ2
2013 – 2ος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ2
2012 – 3ος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ2
2011 – 6ος  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ2
2010 – Επιλεκτικούς αγώνες Junior και ΜΧ2(ΟΜΕ-ΑΜΟΤΟΕ)
2009 – 3ος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Junior(OME)

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...