Ο James Stewart αποβλήθηκε από τους αγώνες του 2015

Η ομάδα του James Stewart, Yoshimura Suzuki ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλέτας FIM για την ποινή που έχει δεχτεί ο James Stewart για την περσινή του παράβαση στους κανόνες αντιντόπινγκ. Χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες ανακοινώθηκε ότι ο J.Stewart δεν θα αγωνιστεί στο Anaheim στις 03/01/15.

Όλα ξεκίνησαν στον αγώνα του Seattle για το AMA Supercross 2014 όπου ο James Stewart βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες και ένα μήνα μετά η WADA(οργανισμός αντιντόπινγκ) και η FIM έθεσαν σε αγωνιστικό περιορισμό τον Stewart για το εθνικό πρωτάθλημα AMA Motocross 2014. Τότε η ΑΜΑ και ο James Stewart δεν ακολούθησαν τις οδηγίες της FIM όμως τώρα το AMA Supercross είναι ταυτόχρονα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Supercross και η FIM έχει ένα λόγο παραπάνω. Αυτή την φορά ΑΜΑ και James Stewart έπρεπε να ακολουθήσουν την ποινή και από ότι φαίνεται ο James Stewart θα χάσει όλη την χρονιά του 2015 που όπως είχε ανακοινώσει θα ήταν η τελευταία του χρονιά στους αγώνες.

Ο ίδιος δήλωσε: ” Είμαι τουλάχιστον, πολύ απογοητευμένος. Σχεδιάζουμε να ασκήσουμε έφεση γιατί πιστεύω ότι η ποινή ξεπερνάει την βαρύτητα της κατάστασης, ειδικά όταν δέχτηκα από την WADA και USADA διαβεβαιώσεις ότι δεν έκλεβα. Είμαι στεναχωρημένος για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, την οικογένεια μου, την ομάδα μου, τους χορηγούς μου, τους διοργανωτές και πρώτα από όλους τους οπαδούς μου. Δυστυχώς, έπρεπε να είμαι σιωπηλός όσο αφορά την υπόθεση, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα πω όλη την ιστορία οπότε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει τι περνάω. Ευχαριστώ όλους για την συνεχή υποστήριξη”. 

Η Yoshimura Suzuki Racing θα βρίσκεται στο Anaheim I για υποστηρίξει την προσπάθεια των υπόλοιπων αναβατών της αλλά και για τους φίλους της ομάδας.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...