Τι έγινε πέρσι στο Anaheim I

(Απομένουν 2 ημέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος AMA/FIM Supercross 2015. Διαβάστε τι είχε γίνει πέρσι.)Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα είχαμε στο AMA Supercross με απρόοπτα και δυνατές μάχες για σχεδόν όλες τις θέσεις και κυρίως για την νίκη. Στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία ο Ken Roczen(φωτό) κατάφερεμετά από ένα επεισοδιακό αγώνα να πάρει την νίκη. Με επεισοδιακό τρόπο κέρδισε και ο Jason Anderson την κατηγορία Lites Δύσης επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα φαβορί για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Κατηγορία Supercross Class
Ο Ken Roczen έγραψε ιστορία στο Anaheim καθώς έγινε ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του AMA Supercross που κερδίζει στην πρώτη του χρονιά τον πρώτο αγώνα, μια επίδοση που είχε πετύχει στο παρελθόν μόνο ο Josh Grant. Η νίκη του γερμανού δεν ήρθε εύκολα και χρειάστηκε και λίγη τύχη για να επιβληθεί των αντιπάλων του. Την εκκίνηση του μεγάλου τελικού πήρε ο Ryan Villopoto με τους Roczen, Chad Reed και Ryan Dungey να ακολουθούν ενώ οι James Stewart και Justin Barcia είχαν κακές εκκινήσεις. Την στιγμή που ο Villopoto κατάφερε να μεγαλώσει την διαφορά του από τον Roczen, έκανε ένα λάθος χάνοντας το μπροστινό του στο τμήμα της πίστας με την άμμο, έχοντας έτσι μια πτώση που τον έστειλε στην πέμπτη θέση. Από εκεί και μετά ο Roczen κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία και απειλήθηκε μόνο από τον Stewart που έκανε ένα φοβερό αγώνα, φτάνοντας τον πρωτοπόρο ενώ είχε ξεκινήσει έξω από την πρώτη δωδεκάδα. Στην προσπάθεια του Stewart να περάσει τον Roczen στα σαμάρια, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του έχοντας και αυτός μια πτώση, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει χωρίς όμως να τραυματιστεί. Έτσι ο Roczen πήρε την νίκη οδηγώντας αλάνθαστα και σταθερά, από τον ομόσταυλο του Ryan Dungey που πέρασε στους τελευταίους γύρους τον Reed για την δεύτερη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής Villopoto με τον Barcia να τερματίζει τελικά στην πέμπτη θέση μετά από πολύ κακή εκκίνηση. O άλλος μεγάλος “rookie” της κατηγορίας ο Eli Tomac είχε ένα τραυματισμό  στα προκριματικά που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.

Αποτελέσματα Anaheim I, Supercross Class
1 Ken Roczen Murrieta
2 Ryan Dungey Belle Plaine
3 Chad Reed Dade City
4 Ryan Villopoto Seattle
5 Justin Barcia Pinetta
6 Justin Brayton Cornelius
7 Joshua Grant Corona
8 Broc Tickle Holly
9 Andrew Short Smithville
10 Jacob Weimer Rupert
11 William Hahn Menifee
12 Mike Alessi Hilliard
13 Matt Moss Nerriga
14 Nicholas Schmidt
15 Kyle Partridge

Jason Anderson

Κατηγορία Lites Δύσης
Μετά την αποχώρηση των πρωταθλητών της περσινής χρονιάς, η λίστα των διεκδικητών της νίκης αλλά και του πρωταθλήματος μεγάλωσε σε τέτοιο βαθμό που είναι σχεδόν αδύνατον να προβλέψει κανείς τον νικητή. Στον πρώτο αγώνα του Anaheim κατάφεραν να ξεχωρίσουν από αυτή την μεγάλη λίστα οι Jason Anderson και Cole Seely οδηγώντας από την αρχή τον αγώνα. Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Anderson με τον Seely να τον ακολουθεί, και οι δύο πρωτοπόροι άνοιγαν σταδιακά την διαφορά από τους Dean Wilson, Zach Osborne και Malcolm Stewart. Στον τέταρτο γύρο ο Seely κατάφερε να περάσει τον Anderson μετά από μια μικρή μάχη και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τελευταίο γύρο . Όμως αυτό δεν έφτανε για να κερδίσει ο οδηγός της TLD Honda τον αγώνα. Ο Anderson που βρισκόταν συνέχεια πίσω από τον Seely, βρήκε την ευκαιρία δύο στροφές πριν το άλμα του τερματισμού και πέρασε τον Seely που καθυστέρησε στα ντουμπλαρίσματα. Έτσι ο Anderson πήρε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς αφήνοντας τον Seely στην δεύτερη θέση. Στους τελευταίους γύρους κρίθηκε και η τρίτη θέση που τελικά κατέληξε στον Osborne που εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του τέταρτου τελικά Wilson. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Cooper Webb κερδίζοντας την μάχη από τους Justin Hill και Darryn Durham.

Αποτελέσματα Anaheim I, Lites Δύσης
1 Jason Anderson
2 Cole Seely
3 Zach Osborne
4 Dean Wilson
5 Cooper Webb
6 Justin Hill
7 Darryn Durham
8 Malcolm Stewart
9 Jessy Nelson
10 Austin Politelli
11 Michael Leib
12 Jake Canada
13 Dakota Tedder
14 Dean Ferris
15 Zachary Bell

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...