AMA/FIM SX – Δεύτερες νίκες για K.Roczen και C.Webb

O τρίτος αγώνας του AMA/FIM Supercross στο Anaheim της California ήταν επεισοδιακός. Ο Ken Roczen κέρδισε την μεγάλη κατηγορία κρατώντας τον εαυτό του μακριά από τις πτώσεις και τις συμπλοκές ενώ ο Cooper Webb εντυπωσίασε κερδίζοντας δύσκολα τα 250 Δύσης ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Κατηγορία 450
Η πίστα του Anaheim II ήταν αρκετά απαιτητική κάτι που φάνηκε από τα πολλά λάθη και τις πτώσεις που είχαν αρκετοί οδηγοί και στις δύο κατηγορίες. Ο Ken Roczen κατάφερε να κρατηθεί μακριά από όλα αυτά πετυχαίνοντας μια καλή εκκίνηση και περνώντας γρήγορα τους Jimmy Albertson που πήρε την εκκίνηση, τους Andrew Short και Jason Anderson που έπεσαν αμέσως μετά την εκκίνηση και τον Davi Millsaps.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον K.Roczen μέσα σε τρεις αγώνες.

 

O πρωτοπόρος της βαθμολογίας είδε στους πρώτους γύρους τον Ryan Dungey να περνάει στην δεύτερη θέση και να τον καταδιώκει, μια καταδίωξη που μπορεί να μην έφερε δίπλα δίπλα τους δύο οδηγούς όμως τους ανάγκασε να κρατήσουν σε υψηλό ρυθμό τον αγώνα. Στο τέλος ένα μικρό λάθος του Dungey επέτρεψε στον Roczen να πάρει ανάσες και να κερδίσει εύκολα τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Σε καλό ρυθμό βρέθηκε και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Eli Tomac. Ξεκίνησε μέσα στην πρώτη οχτάδα και κατάφερε στον πέμπτο γύρο να περάσει τρίτος χωρίς όμως στο τέλος να μπορέσει να απειλήσει τους δύο πρωτοπόρους. Σε αυτόν τον αγώνα ο Juston Barcia είχε καλύτερη εκκίνηση από τους προηγούμενους αγώνες(μέσα στην πρώτη δεκάδα) και κατάφερε σταδιακά να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Εξαιρετική χρονιά διανύει ο Broc Tickle που με σταθερή απόδοση από την αρχή της χρονιάς πέτυχε τον πρώτο του φετινό τερματισμό στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο Anaheim II. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Cole Seely ξεφεύγοντας από τους κακούς τερματισμούς του στους προηγούμενους αγώνες. Ένας άλλος που είχε πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα ήταν ο Weston Peick που όμως δεν συμμετείχε αφού ένας τραυματισμός στον αστράγαλο από τον προηγούμενο αγώνα δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Στον αγώνα είχαμε και ένα επεισόδιο μεταξύ των Chad Reed και Trey Canard με αποτέλεσμα να δεχτεί μαύρη σημαία ο Reed και να βγει από τον αγώνα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Canard δεν υπολόγισε σωστά ένα άλμα και μετά την προσγείωση χτύπησε τον Reed, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Στην συνέχεια σηκώθηκαν και οι δύο και ο Reed έπιασε τον Canard και τον προσπέρασε χτυπώντας τον και πετώντας τον έξω από την πίστα κάτι που δεν άρεσε στους διοργανωτές.

Αποτελέσματα Anaheim II, 450
1. Ken Roczen
2. Ryan Dungey
3. Eli Tomac
4. Justin Barcia
5. Broc Tickle
6. Cole Seely
7. Jason Anderson
8. Dean Wilson
9. Davi Millsaps
10. Blake Baggett

Κατηγορία 250 Δύσης
Η εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήγε στον Zack Osborne με τον Jessy Nelson να τον πιέζει από την δεύτερη θέση και να καταφέρνει να τον περάσει στον τρίτο γύρο. O Nelson έδειχνε δυνατός μπροστά και είχε κάνει διαφορά από την δεύτερη θέση την οποία διεκδικούσαν οι Justin Hill, Tyler Bowers και Osborne. Στον έκτο γύρο η μάχη της δεύτερης θέσης έγινε για την πρώτη όταν ο Nelson είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να ξεκινήσει ξανά από την έκτη θέση.

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Cooper Webb ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Τα ηνία του αγώνα πήρε ο Bowers που έκανε διαφορά και αυτός από τους υπόλοιπους μέχρι να τον πλησιάσει ο καταπληκτικός Cooper Webb που από την 12η θέση κατάφερε να φτάσει τον πρωτοπόρο στους τελευταίους γύρους. Λίγο πριν τον τερματισμό ο Webb έκανε την κίνηση του στον Bowers βγάζοντας τον έξω από την πίστα, και κερδίζοντας τον δεύτερο σερί αγώνα της καριέρα του. Ο Bowers κατάφερε τελικά να πάρει την δεύτερη θέση χωρίς παράπονα για την κίνηση του Webb αφού στους τελευταίους γύρους ήταν αρκετά κουρασμένος. Τρίτος τερμάτισε ο Hill που και αυτός στους τελευταίους γύρους έδειξε α μην έχει την ίδια ένταση με τους πρώτους γύρους. Τέταρτος ο Osborne που αγωνίζεται με σπασμένο αντίχειρα από τον πρώτο αγώνα ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Malcolm Stewart μετά από κακή εκκίνηση. Στην έκτη θέση βρέθηκε μετά την πτώση του ο Nelson που έχασε την πρωτοπορία στην βαθμολογία από τον Webb.

Αποτελέσματα Anaheim II, 250 Δύσης
1. Cooper Webb
2. Tyler Bowers
3. Justin Hill
4. Zach Osborne
5. Malcolm Stewart
6. Jessy Nelson
7. Josh Hansen
8. Alex Martin
9. Tommy Hahn
10. Shane McElrath

Βαθμολογίες

450
1. Ken Roczen (72)
2. Ryan Dungey (60)
3. Jason Anderson (51)
4. Eli Tomac (46)
5. Trey Canard (43)
6. Justin Barcia (43)
7. Broc Tickle (38)
8. Weston Peick (32)
9. Andrew Short (31)
10. Davi Millsaps (30)

250 Δύσης
1. Cooper Webb (64)
2. Jessy Nelson (60)
3. Tyler Bowers (60)
4. Zach Osborne (54)
5. Justin Hill (53)
6. Aaron Plessinger (40)
7. Malcolm Stewart (39)
8. Shane McElrath (39)
9. Josh Hansen (34)
10. Tommy Hahn (30)

Επόμενος αγώνας 24/01/15 Oakland CA.

 

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...