Inter MX Valence 2015 – Κυριάρχησαν στην λάσπη C.Dessale και P.Jonass(video)

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο διεθνής αγώνας της Valence, με την βροχή και την λάσπη να αναγκάζουν τους διοργανωτές να ακυρώσουν τον Super Τελικό(ΜΧ1/ΜΧ2). Τα δύο σκέλη της ΜΧ1 κέρδισε ο Clement Dessale(φωτό) ενώ στην ΜΧ2 ο Paul Jonass συνέχισε να εντυπωσιάζει(στους αγώνες προετοιμασίας). 

Super Τελικός
Η διαδικασία του Super Τελικού θα γινόταν ενδιάμεσα στα σκέλη MX1-MX2 αλλά λόγω των συνθηκών οι διοργανωτές ακύρωσαν την κατηγορία για να επιτρέψουν στις ομάδες να προετοιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους.

ΜΧ1
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Clement Dessale κατάφερε να κερδίσει την μεγάλη κατηγορία στην Valence, επικρατώντας στις δύσκολες συνθήκες και κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος η καλή του εκκίνηση του έφερε εύκολα την νίκη ενώ στο δεύτερο έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του Xavier Boog. Ο Boog με τερματισμούς 3-2 τερμάτισε δεύτερο στον αγώνα μπροστά από τρίτο Shaun Simpson(4-3). Η κακή εκκίνηση του Kevin Strijbos(2-5) στο δεύτερο σκέλος του στέρησε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Επίσης οι κακές εκκινήσεις του Gautier Paulin(5-7) τον ανάγκασαν και στα δύο σκέλη να πάει στα pits για καινούργια γυαλιά καταλαμβάνοντας τελικά την πέμπτη θέση. Μετά από αρκετές πτώσεις ο Steven Frossard(9-4) τερμάτισε στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Valence MX1: 1.Desalle (BEL, Suzuki), 1/1; 2.Boog (Kawasaki), 3/2; 3.Simpson (GBR, KTM), 4/3; 4.Strijbos (BEL, Suzuki), 2/5; 5.Paulin (Honda), 5/7; 6.Frossard (KTM), 9/4; 7.Teillet (Honda), 7/6; 8.Martens (BEL, Husqvarna), 8/9; 9.Leok (EST, Kawasaki), 12/10; 10.Caillat (Yamaha), 16/13.

ΜΧ2
Η εντυπωσιακή νίκη στην Σαρδηνία του Paul Jonass πριν λίγες εβδομάδες στο internazionali di Italia δεν ήταν τυχαία αφού και στην Valence επικράτησε σχετικά άνετα και στα δύο σκέλη παρουσία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MX2 Jordi Tixier. Στο πρώτο σκέλος ο Jonass δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τον Alexander Tonkov ενώ στο δεύτερο είχε ακόμα πιο εύκολο έργο οδηγώντας από την αρχή στην πρώτη θέση. Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο σκέλος ο Dylan Ferrandis τραυματίστηκε στο πηγούνι από μια πέτρα, ωστόσο κατάφερε με τερματισμούς 2-3 να πάρει την δεύτερη θέση. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jordi Tixier(3-4) ταλαιπωρήθηκε από κακές εκκινήσεις καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση. Τέταρτος ο Tonkov(6-2), στην πέμπτη θέση ο Jeremy Seewer(4-6) με έκτο τον Adam Sterry(8-5).

Αποτελέσματα Valence MX2: 1.Jonass (LET, KTM), 1/1; 2.Ferrandis (Kawasaki) 2/3; 3.Tixier (Kawasaki) ¾; 4.Tonkov (RUS, Husqvarna), 6-2; 5.Seewer (SUI, Suzuki), 4/6; 6.Sterry (GBR, KTM), 8/5; 7.Graulus (BEL, Yamaha), 7/7; 8.Dercourt (Kawasaki) 5/9; 9.Paturel (Yamaha), 10/10; 10.Watson (GBR, KTM), 11/11

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...