MXGP – Και το Κατάρ έβγαλε μεγάλο νικητή τον Max Nagl

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις όμως αυτό που συννέβει στον πρώτο αγώνα του 2015 στο Κατάρ δεν το περίμενε κανείς.  Όχι γιατί ο Max Nagl δεν έχει κερδίσει αγώνες στο παρελθόν στην κατηγορία MXGP αλλά γιατί στο Κατάρ κυριάρχησε εντυπωσιακά και στα δύο σκέλη. Επίσης απρόσμενη ακόμα και για τον ίδιο ήταν η νίκη του Jeffrey Herlings στην MX2. 

Με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στον αγώνα του Κατάρ, ο Max Nagl κέρδισε τον πιο διάσημο αγώνα της φετινής χρονιάς.

 

Κατηγορία MXGP
Το είχε πει ο Max Nagl στο πρωτάθλημα Ιταλίας, “αφήστε να ασχολούνται με τους Cairoli, Villopoto και τους άλλους” θέλοντας να τονίσει ότι αυτός και η ομάδα του μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους πιο άνετα χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Ο Γερμανός πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό και τα δύο σκέλη επικρατώντας καθολικά στον αγώνα του Κατάρ.  Πίσω του και στα δύο σκέλη βρέθηκαν οι Clement Desalle, Gautier Paulin και Antonio Cairoli μαχόμενοι για την δεύτερη θέση. Τελικά ο Desalle(2-2) ήταν αυτός που εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση και μάλιστα προσπάθησε να πιέσει και τις δύο φορές τον Nagl χωρίς όμως να ρισκάρει κάτι περισσότερο. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν Paulin και Cairoli με τον Paulin(4-3) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου αφού στο δεύτερο σκέλος οδήγησε για πολλή ώρα στην δεύτερη θέση και όταν τον πέρασε ο Desalle, κράτησε τον Cairoli(3-4) πίσω του. Οι δύο πέμπτες θέσεις του Jeremy van Horebeek ήταν αρκετές για να τον φέρουν στην πέμπτη θέση της ημέρας, αποτέλεσμα καλό για τις αρκετές φορές που κινδύνευσε για πτώση ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Έκτος τερμάτισε ο Romain Febvre(6-7) αφήνοντας εκτός εξάδας τον Ryan Villopoto(9-7). Το μεγάλο όνομα από την Αμερική έκανε ένα μεγάλο λάθος σβήνοντας τον κινητήρα αμέσως μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και μετά από περισσότερα λάθη που ακολούθησαν κατάφερε από τελευταίος να τερματίσει στην ένατη θέση. Αυτή του η προσπάθεια τον έφερε κουρασμένο στο δεύτερο σκέλος και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την καλή του εκκίνηση.

Αποτελέσματα Κατάρ, ΜΧGP
1 Nagl, Maximilian HUS
2 Desalle, Clement SUZ
3 Paulin, Gautier HON
4 Cairoli, Antonio KTM
5 Van Horebeek, Jeremy YAM
6 Febvre, Romain YAM
7 Villopoto, Ryan KAW
8 Bobryshev, Evgeny HON
9 Strijbos, Kevin SUZ
10 Simpson, Shaun KTM

O J.Herlings ακόμα και ελάχιστη προετοιμασία μπορεί και κερδίζει.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Με μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας ο Jeffrey Herlings δεν περίμενε πολλά από τον πρώτο αγώνα αν και κέρδισε άνετα τα προκριματικά την Παρασκευή. Ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σκέλος και βρέθηκε στις πρώτες θέσεις δίνοντας την μάχη με τον ομόσταυλο του Paul Jonass και τον Dylan Ferrandis αργότερα. Ο Ferrandis οδήγησε τους περισσότερους γύρους στην πρώτη θέση όμως στο τέλος υπέκυψε στην πίεση του Herlings. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings πήρε αμέσως μετά την εκκίνηση την πρωτοπορία από τον Ferrandis και οδήγησε αλάνθαστα στην δύσκολη πίστα του Κατάρ για την κατάκτηση του σκέλους αλλά και του αγώνα. Στον τερματισμό, φανερά συγκινημένος για τις δυσκολίες που ξεπέρασε από την περσινή χρονιά δήλωσε ότι και ο ίδιος δεν περίμενε να κερδίσει τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Julien Lieber(3-2) παίρνοντας δύο καλές εκκινήσεις και κρατώντας καλό ρυθμό πίσω από τους πρωτοπόρους και στα δύο σκέλη. Έδειξε ότι η αλλαγή της ομάδας του από την ΚΤΜ στην Yamaha του ταιριάζει καλύτερα. Πολλά τα λάθη από τον Ferrandis(2-5) με κυριότερο στο δεύτερο σκέλος που τον έστειλε από την δεύτερη θέση(ακριβώς πίσω από τον Herlings) στην ενδέκατη. Τερμάτισε τελικά το σκέλος στην πέμπτη θέση και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν και τόσο κακό για τον Γάλλο οδηγό που όπως δήλωσε φέτος έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Tim Gajser(4-7) που παραλίγο να χάσει τον αγώνα όταν η χτεσινή του πτήση ήρθε λίγο πριν την έναρξη των δοκιμαστικών. Μια κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και μια καλή στο δεύτερο έφεραν τον Aleksandr Tonkov(10-3) στην πέμπτη θέση αν και πίεσε στο δεύτερο σκέλος για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Paul Jonass(9-4) μετά από πολύ καλές εκκινήσεις αλλά και προβλήματα που αντιμετώπισε κυρίως με την δυσκολία της πίστας. Κακή μέρα για τους οδηγούς της Kawasaki που εκτός από τον Ferrandis και οι Jordi Tixier, Thomas Covington είχαν πτώσεις με πιο τρομακτική όμως του Max Anstie που τελικά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, πιθανότατα χωρίς τραυματισμό.

Αποτελέσματα Κατάρ, ΜΧ2
1 Herlings, Jeffrey KTM
2 Lieber, Julien YAM
3 Ferrandis, Dylan KAW
4 Gajser, Tim HON
5 Tonkov, Aleksandr HUS
6 Jonass, Pauls KTM
7 Seewer, Jeremy SUZ
8 Guillod, Valentin YAM
9 Tixier, Jordi KAW
10 Covington, Thomas KAW

Βαθμολογίες

MXGP
1 Nagl, M. 50
2 Desalle, C. 44
3 Paulin, G. 38
4 Cairoli, A. 38
5 Van Horebeek, J. 32
6 Febvre, Romain 29
7 Villopoto, R. 25
8 Bobryshev, E. 25
9 Strijbos, K. 24
10 Simpson, Shaun 21

MX2
1 Herlings, J. 50
2 Lieber, Julien 42
3 Ferrandis, D. 38
4 Gajser, Tim 32
5 Tonkov, A. 31
6 Jonass, Pauls 30
7 Seewer, Jeremy 29
8 Guillod, V. 28
9 Tixier, Jordi 27
10 Covington, T. 21

Επόμενος αγώνας 08/03/15 Nakhonchaisri, Ταϊλάνδη.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...