AMA/FIM SX – Ακάθεκτοι R.Dungey και M.Musquin(video)

Ακάθεκτοι για την κατάκτηση των φετινών τίτλων του  AMA/FIM Supercross συνέχισαν μετά την νίκη τους στην Indianapolis οι Ryan Dungey και Marvin Musquin. Αν και ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ωστόσο ο ανταγωνισμός των δύο οδηγών έδειξε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει. 

Κατηγορία 450
Έχοντας βελτιώσει στους τελευταίους αγώνες τις εκκινήσεις του, ο Ryan Dungey καταφέρνει και κερδίζει πιο άνετα, λύνοντας το ένα και μοναδικό πρόβλημα που είχε φέτος που δεν ήταν άλλο από τις εκκινήσεις. Αντίθετα ο ανταγωνισμός του δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει την ίδια πορεία, με τον Ken Roczen να κάθετε τελικά εκτός αγώνων αντιμετωπίζοντας τραυματισμούς, τον Trey Canard αν και έχει την ταχύτητα να μην έχει τις εκκινήσεις και τον Eli Tomac να έχει και κακές εκκινήσεις αλλά και πτώσεις, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Ο Dungey για ακόμα έναν αγώνα έφυγε στην εκκίνηση πίσω από τον Andrew Short όμως τον πέρασε γρήγορα και ο μόνος που μπόρεσε να τον ακολουθήσει ήταν ο Cole Seely.

Νίκη νούμερο πέντε φέτος για τον R.Dungey.

 

O Canard είχε και πάλι κακή εκκίνηση και από την ενδέκατη θέση κατάφερε στο τέλος του αγώνα να τερματίσει στην τρίτη θέση κάνοντας μια εντυπωσιακή προσπάθεια. Φυσικά οι δύο πρώτοι Dungey και Seely, είδαν με αυτή την σειρά την σημαία του τερματισμού με τον Dungey να κερδίζει την πέμπτη του φετινή νίκη και να αυξάνει την βαθμολογική του διαφορά για ακόμα έναν αγώνα. Καλή εκκίνηση, αγώνα και τερματισμό πραγματοποίησε ο Weston Peick τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ ο Davi Millsaps έκανε την δεύτερη του φετινή εμφάνιση στην πρώτη πεντάδα. Από την πρώτη θέση μετά την εκκίνηση ο Andrew Short τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση ενώ κακή μέρα είχαν οι Eli Tomac, Blake Baggett και Jason Anderson αντιμετωπίζοντας πτώσεις.

Αποτελέσματα Indianapolis, 450
1. Ryan Dungey (KTM)
2. Cole Seely (HON)
3. Trey Canard (HON)
4. Weston Peick (YAM)
5. David Millsaps (KAW)
6. Andrew Short (KTM)
7. Joshua Grant (KAW)
8. Broc Tickle (SUZ)
9. Chad Reed (KAW)
10. Jacob Weimer (KAW)

Τέσσερα στα πέντε για τον M.Musquin στο πρωτάθλημα.

 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Η είδηση της ημέρας ήταν η μη πρόκριση του δεύτερου της βαθμολογίας Jeremy Martin στον τελικό αγώνα της κατηγορίας. Πολλές πτώσεις, κακές εκκινήσεις και κόκκινες σημαίες στα προκριματικά, εμπόδισαν τον οδηγό της Yamaha να μπει στον τελικό και ίσως εδώ τελείωσε για αυτόν η διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Από την άλλη ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Marvin Musquin επέβαλε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά μέχρι και τον τελικό, κερδίζοντας ακόμα μια άνετη νίκη σε μια όμως δύσκολη πίστα. Θύμα της δυσκολίας της πίστας έπεσε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Justin Bogle που προσπάθησε να ακολουθήσει τον Musquin όμως είχε μια πτώση που τον περιόρισε στην δεύτερη θέση. Μάχη έγινε για την τρίτη θέση με τους Joe Savatgy, RJ Hampshire και Jordon Smith με τελικό νικητή της θέσης τον RJ Hampshire που ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Πίσω από τον τέταρτο Smith τερμάτισαν οι Kyle Cuningham και James Decotis ανεβαίνοντας θέσεις μετά από κακές εκκινήσεις και από τους δύο.

Αποτελέσματα Indianapolis, 250
1. Marvin Musquin (KTM)
2. Justin Bogle (HON)
3. Rj Hampshire (HON)
4. Jordon Smith (HON)
5. Kyle Cunningham (HON)
6. James Decotis (HON)
7. Kyle Peters (HON)
8. Colt Nichols (HON)
9. Vince Friese (HON)
10. Jace Owen (HON)

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey – 249
2. Trey Canard – 204
3. Eli Tomac – 169
4. Cole Seely –  160
5. Ken Roczen – 156
6. Chad Reed – 152
7. Jason Anderson – 144
8. Blake Baggett – 141
9. Andrew Short – 124
10. Broc Tickle – 120

250
1. Marvin Musquin – 122
2. Justin Bogle – 106
3. Jeremy Martin – 85
4. RJ Hampshire – 74
5. Joey Savatgy – 73
6. Martin Davalos – 62
7. Vince Friese – 58
8. Jimmy Decotis – 57
9. Kyle Peters – 57
10. Anthony Rodriguez – 52

Επόμενος αγώνας 21/03/15 Detroit MI.

Ακολουθούν video’s με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...