YAMAHA Μοτοδυναμική ΑΕΕ – Δυνατό ξεκίνημα στην Χαλκίδα

team yamahaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross Χαλκίδα 8 Μαρτίου 2015
Δυνατό ξεκίνημα είχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross την Κυριακή 8 Μαρτίου με τον καιρό και τη δύσκολη πίστα της Χαλκίδας να βάζει σε μεγάλη δοκιμασία τους οδηγούς του πρωταθλήματος. Την Κυριακή, κάτω από έναν ήλιο με «δόντια», οι αρκετοί θεατές που βρέθηκαν στον αγώνα απόλαυσαν την υπερπροσπάθεια των 130 αθλητών να νικήσουν πρώτα από όλα το λασπωμένο τερέν και στη συνέχεια τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1 ο δικός μας Δημήτρης Κοντολέτας εμφανίστηκε έτοιμος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και απείλησε για την πρώτη θέση τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (Honda) βρισκόμενος σε αυτήν για αρκετή ώρα μέχρι τα πρώτα ντουμπλαρίσματα όπου ο υπερβάλλον ζήλος του τον οδήγησε εκτός πίστας και στην συνέχεια δίπλα στον Π. Κουζή, η επαφή με τον οποίον τον οδήγησε σε μια εντυπωσιακή πτώση. Με ελαφρώς «λαβωμένη» την μοτοσυκλέτα του ο Κοντολέτας συνέχισε δυναμικά τον αγώνα και κατάφερε να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση. Ο Νίκος Λυρίου (Yamaha) τερμάτισε αξιοπρεπώς στην 6η θέση.

kontoletas

Στο 2ο σκέλος ο Κοντολέτας παρόλο που ξεκίνησε πολύ δυναμικά, σταδιακά έχασε την επαφή του με την 1η θέση, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με την ρύθμιση των αναρτήσεων του, αλλά κατάφερε τελικά να τερματίσει 2ος, με τους Τσαρνά, Λυρίου, Δημήτρη Βαγγελάκο και Δημήτρη Μπαξεβάνη να «βάφουν» μπλε την πρώτη εξάδα. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος βρέθηκε σε κακή μέρα καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας από μια επέμβαση που έκανε στα χέρια του πριν από λίγο καιρό, ενώ παράλληλα ακολουθεί και ένα βαρύ πρόγραμμα εκπροσωπώντας τη Yamaha και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Κοντά μας ήταν και ο Λεωνίδας Ροζάκης από τη Χίο, όπου παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε έδωσε έναν αξιοπρεπή αγώνα κατατάσσοντας τον εαυτό του στην 19η θέση.

IMG_0846

Στην ΜΧ2, έτοιμος για όλα εμφανίστηκε στον 1ο αγώνα και ο περσινός μας πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης, παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στο τέλος της περασμένης περιόδου. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Αρβανίτης (Yamaha) πήρε την εκκίνηση και τελικά τη 2η θέση μετά από μάχη με τον Τουρατζίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του για προσπέραση είχε μια πτώση καθυστερώντας αρκετά να επανεκιννήσει τον αγώνα του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 4η θέση του σκέλους. Στο 2ο σκέλος ο Αρβανίτης πήρε και πάλι την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του αυτή την φορά τον Τουρατζίδη. Οι δύο οδηγοί πάνω στις YΖ250F τους οδήγησαν στο όριο μέχρι το τέλος όπου ο Τουρατζίδης έκανε την επίθεση του και τερμάτισε στην 1η θέση, για να ανέβει τελικά στο 3ο σκαλί του βάθρου με τον Αρβανίτη να ακολουθεί στην 3η θέση του σκέλους και την 2η του αγώνα. Ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα διατηρώντας τις ελπίδες του για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, σε έναν αγώνα που αγωνίστηκε τραυματίας αφού είχε έναν άσχημο τραυματισμό κατά την προετοιμασία του για το πρωτάθλημα. Βαθύ μπλε και στην MX2T, αφού ο περσινός πρωταθλητής Φραγκίσκος Ζούνης έφερε τη Yamaha νικήτρια στις μικρές ηλικίες 14-18 ετών. Πολύ δυναμική παρουσία αυτή του μικρού Δημήτρη Τουρατζίδη, ο οποίος πάλεψε πραγματικά στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία και στη συγκεκριμένη πίστα γράφοντας τον ταχύτερο γύρο σκέλους, αλλά δυστυχώς ένα πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγώνα από το 1ο σκέλος. Όλοι μας ανυπομονούμε να απολαύσουμε και να χειροκροτήσουμε τον μικρό Δημήτρη στον επόμενο αγώνα !

baxevanis

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, τη νίκη για τη Yamaha έφερε ο Σταμάτης Λυρίου (ΡΟΔΟΣ). Στο 1ο σκέλος τερμάτισε 1ος εύκολα και ξεκάθαρα, ενώ στο 2ο, παρά το λασπωμένο τερέν και κάποιες πτώσεις που είχε, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση και να ανέβει στο 1ο σκαλί του βάθρου. Στην τελική κατάταξη ακολούθησαν οι Δημολιάνης (ΚΤΜ) και Σωτηρόπουλος (Yamaha). Τη φετινή σεζόν επέστρεψαν στο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross οι κατηγορίες MX65-Mini και ΜΧ85-Junior. Στην Junior ο Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) επικράτησε στην ισοβαθμία του αγώνα κερδίζοντας τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha – Πιπερίγκος) με τον οποίο μοιράστηκε τις νίκες στα σκέλη. O Ανδρέου πήρε την νίκη στο 1ο σκέλος, στο 2ο όμως μια πτώση τον ανάγκασε να χάσει την επαφή του με τον πρωτοπόρο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τάσος Αλειφερόπουλος (ΚΤΜ), ένα μόλις βαθμό μπροστά από τον Γιώργο Καριώτη (Yamaha – Μερεμετσάκης). Και η μάχη με τους μικρούς μας αθλητές συνεχίζεται!!

Στη μικρότερη κατηγορία Mini, η Yamaha δεν εκπροσωπείται, λόγω απουσίας μοντέλου, από κάποιον οδηγό και νικητές της ημέρας ήταν οι Αντώνης Σάγμαλης (ΚΤΜ), Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) και Νικόλας Κανελλόπουλος (ΚΤΜ). Η MOΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (ΥΑΜΑΗΑ RACING) έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει και τη φετινή χρονιά δυναμικό παρόν, με έντονη παρουσία στα paddocks αλλά και στις διακρίσεις των αγώνων με στόχο τους κύριους τίτλους του πρωταθλήματος. Επόμενος αγώνας : 21-22 Μαρτίου, στην κατάλληλα διαμορφωμένη πίστα των Σερρών.

andreou 3

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...