2ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2015, Σέρρες – Π.Κουζής και Γ.Αρβανίτης αψηφούν την βαρύτητα

Στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 στις Σέρρες οι νικητές των δύο κύριων κατηγοριών Παναγιώτης Κουζής(ΜΧ1) και Γιώργος Αρβανίτης(ΜΧ2) “πετούσαν” με την απόδοση τους κερδίζοντας και τα δύο σκέλη σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα. Τα σκέλη των κατηγοριών τους κέρδισαν επίσης οι Σταμάτης Λυρίου στην ΟΡΕΝ, Alex Dimitrov στα ΜΧ85 και ο Αντώνης Σάγμαλης στα ΜΧ65.

 

Μετά από δύο εβδομάδες από τον πρώτο αγώνα στη Χαλκίδα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross πέρασε στην Βόρειο Ελλάδα και για πρώτη φορά στις Σέρρες για να πραγματοποιήσει η ΛΑΜΣ τον πρώτο της αγώνα στον θεσμό. Η πίστα βρίσκεται μέσα στον χώρο του αυτοκινητοδρομίου και όπως είναι εύκολα κατανοητό οι εγκαταστάσεις ήταν οι καλύτερες που έχει συναντήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ στην ιστορία του. Ο αγωνιστικός χώρος και η σχεδίαση της πίστας με το αμμόχωμα ήταν κάτι που απόλαυσαν οι αγωνιζόμενοι με μόνο μικρό παράπονο τις πέτρες που καραδοκούσαν σε κάποια σημεία. Ο αγώνας κύλησε πολύ καλά  από πλευράς οργάνωσης με τους 105 αγωνιζόμενους από Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια να προσφέρουν άφθονο θέαμα στους περίπου 1500 θεατές που βρέθηκαν την Κυριακή στο αυτοκινητοδρόμιο.

_2015 serres kouzen.jpg

Ο Παναγιώτης Κουζής έχει ανεβάσει ρυθμούς εν όψη παγκοσμίου!

 

Κατηγορία ΜΧ1
Όπως αναφέραμε οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 και το αμμόχωμα της πίστας βοήθησε στο να δημιουργηθούν σαμάρια και λούκια δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αγωνιζομένων. Όταν το τερέν δυσκολεύει, ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής(1-1) ξεχωρίζει και όπως και στον πρώτο αγώνα στην Χαλκίδα έτσι και στις Σέρρες ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να πάρει με διαφορά τις νίκες στα δύο σκέλη. Στις εκκινήσεις ο Δημήτρης Κοντολέτας(2-2) κατάφερε να στρίψει πρώτος και προσπάθησε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο Κουζή όταν αυτός τον πέρασε, όμως και στα δύο σκέλη ο Κουζής είχε επιβάλει ένα δυνατό ρυθμό που κατάφερε να τον κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό, δυσκολεύοντας αρκετά τον Κοντολέτα που τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση της ημέρας. Παρουσιάζοντας πανομοιότυπη εμφάνιση όμως σε διαφορετικά σκέλη οι Νίκος Λυρίου(4-3) και Άρης Τσαρνάς(3-4) μοιράστηκαν θέσεις και βαθμούς για να ισοβαθμίσουν στην τρίτη θέση. Και οι δύο είχαν πτώση στην εκκίνηση αλλά σε διαφορετικά όπως είπαμε σκέλη, καταφέρνοντας να τερματίσουν από τελευταίοι στην τέταρτη θέση ενώ είχαν και από ένα σκέλος με καλή εκκίνηση που τους απέφερε από μια τρίτη θέση. Στην ισοβαθμία επικράτησε ο Λυρίου με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος, με τον Τσαρνά που είχε και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά για την κατηγορία αλλά και μια άσχημη πτώση επίσης στα δοκιμαστικά, να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα ο Γιώργος Ηλιόπουλος(5-5) κατάφερε στις Σέρρες να πάρει την πέμπτη θέση αφήνοντας στην έκτη θέση τον κουρασμένο Δημήτρη Βαγγελάκο(6-6) από τις διαδοχικές υποχρεώσεις του σε motocross και enduro.

_2015 arvanitis serres.jpg

Πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας ο Γιώργος Αρβανίτης μετά την νίκη του στις Σέρρες.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Γιώργος Αρβανίτης έδειξε ότι ήθελε να πάρει τον αγώνα της πόλης του όπως είχε πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Παπίλας δύο εβδομάδες νωρίτερα στην Χαλκίδα. Ο Σερραίος αθλητής πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο από όλες τις κατηγορίες στα δοκιμαστικά και κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη στην κατηγορία, καταφέρνοντας να προσφέρει μια όμορφη εμπειρία στους συντοπίτες του που βρέθηκαν στο αυτοκινητοδρόμιο. Οι νίκες όμως δεν ήρθαν εύκολα αφού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Παπίλας πήρε και τις δύο εκκινήσεις και δυσκόλεψε τον Αρβανίτη να πάρει την νίκη μέσα στην “πίστα του”. Δυστυχώς ο Παπίλας έμεινε από μηχανική βλάβη στο πρώτο σκέλος και η δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος τον έφερε στην ένατη θέση του αγώνα χάνοντας παράλληλα και την πρωτοπορία στην βαθμολογία που τώρα ανήκει στον Αρβανίτη. Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης(2-3) προσπάθησε να ακολουθήσει και στα δύο σκέλη τον ρυθμό των δύο πρωτοπόρων χωρίς όμως βρεθεί ποτέ σε απόσταση “βολής”.  Πήρε όμως την δεύτερη θέση του αγώνα μετά το πρόβλημα του Παπίλα αφήνοντας πίσω του τους Βούλγαρους, Valentin Roglev(3-6) και Ljumbomir Vasev να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Μόσιος(8-4) με τον Hakam Halmi έκτο. Άτυχος και ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς που και αυτός εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη στο πρώτο σκέλος ενώ βρισκόταν στην πρώτη εξάδα.

_2015 zounis.jpg

Η ανοδική πορεία του Φ.Ζούνη δίνει ελπίδες για το μέλλον της κατηγορίας ΜΧ2Τ.

 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Φραγκίσκος Ζούνης κατάφερε να πάρει ακόμα δύο νίκες ανεβάζοντας την απόδοση του από την περσινή χρονιά. Ο Νίκος Δεμερδεσλής(3-2) μοιράστηκε βαθμούς με τον Δημήτρη Τουρατζίδη(2-3) όμως πήρε την τρίτη θέση με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος. Ο Δ.Τουρατζίδης ήταν άτυχος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς αντιμετωπίζοντας μηχανικά προβλήματα, όμως στις Σέρρες έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός αν και ηλικιακά θα μπορούσε ακόμα να αγωνίζεται στην MX85-Junior. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο περσινός πρωταθλητής MX85-Junior Φώτης Κόλιας(4-4) και την πεντάδα έκλεισε ο Παναγιώτης Αλετράς(5-5).

Untitled

Ο Σ.Λυρίου πέτυχε την πρώτη του φετινή διπλή νίκη στην ΟΡΕΝ.

 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Παρά τις κακές του εκκινήσεις ο Σταμάτης Λυρίου κατάφερε να κερδίσει άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον περσινό πρωταθλητή Σταμάτη Δημολιάνη(2-3) που αν και πήρε την δεύτερη θέση στο τέλος της ημέρας ωστόσο έχασε βαθμούς από τον Χρήστο Τομαρά(4-2) στο δεύτερο σκέλος αντιμετωπίζοντας ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι. Ο Τομαράς για δεύτερο αγώνα είχε πολύ καλή απόδοση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της ημέρας με τέταρτο τον Φίλιππο Γιακουμάκη(5-4) πέμπτο τον Αλέκο Καρανάση(5-6) και έκτο τον Γιώργο Μανδάνη(7-6).

_2015 dimitrov serres.jpg

O Alex Dimitrov της βουλγαρικής σχολής νέων ταλέντων.

 

Κατηγορία ΜΧ85
Οι Βούλγαροι είχαν πάντα δυνατές παρουσίες στις μικρές κατηγορίες και ο Alex Dimitrov έδειξε ότι παραμένουν δυνατοί κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ανδρέου Ανδρέου(2-2) και αυτός άνετα από τον φετινό του αντίπαλο στην κατηγορία Άγγελο Βογιατζή(3-3). Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Nikolay Malinov(4-6), πέμπτος ο Γιώργος Καριώτης(7-4) και έκτος ο Τάσος Αλειφερόπουλο(5-5).

_null_01

Αήττητος στην ΜΧ65 ο Α.Σάγμαλης.

 

Κατηγορία ΜΧ65
Ακόμα δύο νίκες πέτυχε ο Αντώνης Σάγμαλης στην κατηγορία κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα, το ίδιο άνετα όπως και στον πρώτο. Για την δεύτερη θέση είχαμε ακόμα μια ισοβαθμία με τον Δημήτρη Καλαθά(4-2) να επικρατεί με καλύτερο δεύτερο σκέλος από τον Μάριο Κανάκη(3-3) που κατέλαβε την τρίτη θέση. Οι Ηλίας Γρηγοριάδης(5-4), Νικόλας Κανελλόπουλος(6-5) και Σταύρος Βαγγελακάκης(7-6) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 18-19/04/15 Τρίκαλα.

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος – Πάνος Γιαλιτάκης

1811 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...