ΥAMAHA Mοτοδυναμική ΑΕΕ – Με άρωμα παγκοσμίου…

2015 serres0111ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά το δυνατό ξεκίνημα στην Χαλκίδα, ήρθε μια εντυπωσιακή συνέχεια στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς είχε άρωμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με διεθνείς συμμετοχές από Βουλγαρία και Σκόπια αλλά και με τις εξαιρετικές υποδομές τις πίστας να ανεβάζουν το κύρος του Ελληνικού MOTOCROSS.

Δυνατή παρουσία είχε για ακόμα μια φορά η Μοτοδυναμική, τόσο στα paddocks όσο και μέσα στην πίστα, πλαισιώνοντας με πολλούς αθλητές, τις πρώτες εξάδες του βάθρου.

Στην ΜΧ1, ο Δημήτρης Κοντολέτας “καθάρισε” και τις δύο εκκινήσεις της κατηγορίας και πάλεψε για τη νίκη με τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή. Έτσι, κερδίζοντας δύο δεύτερες θέσεις στα δύο σκέλη του αγώνα ο Κοντολέτας ανέβηκε το 2ο σκαλί του βάθρου που για ακόμα μια φορά βάφτηκε μπλε από την πρώτη θέση και πίσω.

kontoletas

Δημήτρης Κοντολέτας

«Ενδοοικογενειακή» μάχη είχαμε για την τρίτη θέση του βάθρου όπου τελικά ισοβάθμησαν οι Νίκος Λυρίου και Τσαρνάς και οι δύο με Yamaha. Παρά τις πτώσεις τους στις δύο εκκινήσεις ο Λυρίου κατάφερε στο πρώτο σκέλος από τελευταίος να τερματίσει στην 4η θέση, κερδίζοντας δικαιωματικά την 3η θέση του αγώνα. Συντηρητικό θα χαρακτηρίζαμε τον αγώνα του Δημήτρη Βαγγελάκου, καθώς για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε σε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετά από Χαλκίδα-Motocross και Μέγαρα-Enduro όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε1 και την Γενική. Στις Σέρρες ο Βαγγελάκος τερμάτισε 6ος πίσω από τον Γιώργο Ηλιόπουλο μαζεύοντας έτσι βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Άτυχος ο Δημήτρης Μπαξεβάνης, με πτώση και τραυματισμό λίγο μετά τηνεκκίνηση στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας. Ευχόμαστε στον οδηγό μας αλλά και στον Κώστα Καράκηπου τραυματίστηκε στην ίδια πτώση, περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

liriou

Νίκος Λυρίου

 

 

Επίσης στον αγώνα συμμετείχαν με Yamaha οι οδηγοί Γιώργος Χαρμπίλας (16ος), Παναγιώτης Θερριός(20ος) και Μιχάλης Αντωνάτος (22ος).

 

Στην ΜΧ2, ο περσινός πρωταθλητής μας Γιάννης Τουρατζίδης έκανε ένα σταθερό και συγκροτημένο αγώνα χωρίς λάθη, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση. Ο Γιώργος Αρβανίτης εντός έδρας, πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο από όλες τις κατηγορίες. Στα σκέλη δεν κατάφερε να πάρει την εκκίνηση όμως δεν είχεπρόβλημα να περάσει μπροστά κερδίζοντας δύο καρό σημαίες με την YZ250F του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τις Σέρρες. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Valentin Roglev(KTM), Ljubumir Vasev(Yamaha), Γιάννης Μόσιος και Hakan Halmi. Ο Μανώλης Κρητικός έκανε έναν προσεκτικό αγώνα λόγω τουτραυματισμού του, τερματίζοντας στην 8η θέση.

IMG_1739

Γιάννης Τουρατζίδης

 

Επίσης με Yamaha έλαβαν μέρος στην κατηγορία και οι Δημήτρης Μπάκας (11ος) και Γιώργος Παναγιώτου(21ος).

Στη δίχρονη υποκατηγορία νέων της ΜΧ2 την ΜΧ2Τ, ο μικρός μας Δημήτρης Τουρατζίδης ανεβάζει το ΥΖ125 του στο 3ο σκαλί του βάθρου και κατακτά το πρώτο κύπελλο ως αγωνιζόμενος σε αυτήν την κατηγορία.

Εντυπωσιακός για ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Φραγκίσκος Ζούνης παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του με Yamaha στον αγώνα. Στην 2η δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκος Δεμερδεσλής. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φώτης Κόλλιας συμμετέχοντας και αυτός με Yamaha. Με διπλή νίκη πάνω στην ΥΖ450F του, έφυγε από τις Σέρρες και ο Σταμάτης Λυρίου κερδίζοντας τα δύο σκέλη της κατηγορίας ΟΡΕΝ, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολύ καλή εκκίνηση, κατάφερε να ανέβει γρήγορα στην 1η θέση επικρατώντας άνετα του ανταγωνισμού. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σταμάτης Δημολιάνης και Χρήστος Τομάρας.

IMG_2722

Σταμάτης Λυρίου

Τα Yamaha που πλαισίωσαν την κατηγορία ήταν οι Νίκος Σωτηρόπουλος (7ος), Βασίλης Μπαμπάς (11ος),Νίκος Δρόσος (15ος), Σωτήρης Βαγενάς (18ος), Χρυσόστομος Αναγνώστου και Παύλος Κουζής.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον μικρό Ανδρέα Ανδρέου, όπου στην κατηγορία ΜΧ85, αν και δεν κατάφερε να κερδίσει τον εξαιρετικό Βούλγαρο αθλητή Alex Dimitrov, με δύο άνετες δεύτερες θέσεις όμως κατάφερε να τερματίσει 2ος με το YZ85 του, περνώντας μπροστά στη βαθμολογία της κατηγορίας. Τρίτος τερμάτισε ο Άγγελος Βογιατζής(ΚΤΜ) ενώ πολύ καλό αγώνα έκανε και ο λιλιπούτειος οδηγός Γιώργος Καριώτης (Yamaha – Μερεμετσάκης) τερματίζοντας στην 5η θέση του αγώνα.

Επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross αμέσως μετά το Πάσχα, στις 18-19 Απριλίου στην πίστα του Πρίνος στα Τρίκαλα.

vaggelakos3

Δημήτρης Βαγγελάκος

kritikos

Μανώλης Κρητικός

 

 

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...