ΑΜΑ/FIM SX – Έκτη νίκη για τον Ryan Dungey(video)

Για πέμπτη φορά φέτος οι οδηγοί της Red Bull KTM Ryan Dungey και Marvin Musquin κατάφεραν να κερδίσουν στον ίδιο αγώνα στις κατηγορίες 450 και 250 Ανατολής αντίστοιχα. Στο St.Louis ο Ryan Dungey πέτυχε την έκτη φετινή του νίκη αυξάνοντας για ακόμα έναν αγώνα την βαθμολογική του διαφορά και τώρα θέλει είκοσι βαθμούς στους επόμενους τέσσερις αγώνες για να πάρει το πρωτάθλημα. 

Κατηγορία 450
Την εκκίνηση του μεγάλου τελικού πήρε ο Andrew Short όμως αμέσως μετά είχε μια εντυπωσιακή πτώση που επέτρεψε στον Ryan Dungey να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Dungey οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση και δεν απειλήθηκε ποτέ από τους Weton Peick, Jason Anderson και Eli Tomac που βρέθηκαν διαδοχικά στην δεύτερη θέση. Η έκτη φετινή νίκη του Dungey του έδωσε βαθμολογικό προβάδισμα 80 βαθμών και τώρα χρειάζεται 20 βαθμούς στους επόμενους τέσσερις αγώνες για να πάρει το δεύτερο του πρωτάθλημα στην κατηγορία. Θύμα της κακής του εκκίνησης έπεσε ο Tomac και χρειάστηκε να δώσει πολλές μάχες για να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Ένας από τους αναβάτες που δυσκόλεψαν τον Tomac ήταν ο Anderson που άξια κατέκτησε την τρίτη θέση. Κακή εκκίνηση είχε και ο Cole Seely τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση ενώ ο Peick πήρε την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Josh Grant.

“Για να πάρεις το πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να είσαι σταθερά πάντα μπροστά αλλά να κερδίζεις και σε σταθερή βάση” ήταν οι δηλώσεις του R.Dungey μετά τον αγώνα του St.Louis.

 

Αποτελέσματα St.Louis, 450
1. Ryan Dungey (KTM)
2. Eli Tomac (HON)
3. Jason Anderson (HUS)
4. Cole Seely (HON)
5. Weston Peick (YAM)
6. Joshua Grant (KAW)
7. David Millsaps (KAW)
8. Chad Reed (KAW)
9. Broc Tickle (SUZ)
10. Blake Baggett (SUZ)

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου βρέθηκε ο Marvin Musquin, κερδίζοντας μετά από μια μικρή μάχη με τον Jeremy Martin στην αρχή του τελικού, τον πέμπτο του φετινό αγώνα. Ο Martin κράτησε την δεύτερη θέση μέχρι και την καρό σημαία ενώ ο Joe Savatgy παρά την κακή του εκκίνηση κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να ανεβεί στο βάθρο. Κακή εκκίνηση είχε επίσης και ο δεύτερος της βαθμολογίας Justin Bogle που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Ακόμα έναν τερματισμό στην πρώτη πεντάδα σημείωσε ο Anthony Rodriguez με τον James Decotis να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

“Ήθελα μια καλή εκκίνηση για να πάρω τον αγώνα, λυπάμαι που χάλασα την εκκίνηση του Bogle αλλά έπρεπε να στρίψω πρώτος” δήλωσε ο Marvin Musquin μετά την νίκη του στο St.Louis.

 

Αποτελέσματα St.Louis, 250 Ανατολής
1. Marvin Musquin (KTM)
2. Jeremy Martin (YAM)
3. Joey Savatgy (KAW)
4. Justin Bogle (HON)
5. Anthony Rodriguez (YAM)
6. James Decotis (HON)
7. Luke Renzland (YAM)
8. Kyle Cunningham (HON)
9. Jace Owen (HON)
10. Kyle Peters (HON)

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey – 296
2. Eli Tomac – 216
3. Trey Canard – 204
4. Cole Seely – 198
5. Chad Reed – 183
6. Jason Anderson – 165
7. Blake Baggett – 165
8. Ken Roczen – 156
9. Broc Tickle – 146
10. Andrew Short – 137

250 Ανατολής
1. Marvin Musquin –169
2. Justin Bogle – 149
3. Jeremy Martin – 125
4. Joey Savatgy – 113
5. RJ Hampshire – 84
6. Anthony Rodriguez – 84
7. Jimmy Decotis – 84
8. Kyle Peters – 76
9. Martin Davalos – 63
10. Kyle Cunningham – 60

Επόμενος αγώνας 10/4/15 Houston TX.

Ακολουθούν video’s με τα στιγμιότυπα των αγώνων.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...