Τεχνικό Θέμα – Στρίψε όπως η ΜΧ1

turn tech 2015Μια πολύ καλή ευκαιρία για να παρακολουθήσει κάποιος το οδηγικό του στυλ, είναι η φωτογραφίες. Στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 στις Σέρρες ο φακός του mxin.gr αποκάλυψε την διαφορετικότητα των Ελλήνων οδηγών της ΜΧ1 στην ίδια στροφή και σχεδόν την ίδια στιγμή. Ήταν κάτι που θέλαμε να το μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

kontoletas22

Text Book…ο Δημήτρης Κοντολέτας μπαίνει στο λούκι με την ιδανική στάση σώματος. αγκώνες, πόδια, θέση πάνω στην μοτοσυκλέτα και με το βλέμμα ελαφρώς μπροστά.

kouzen 2

Ο Παναγιώτης Κουζής έχει ήδη χρησιμοποιήσει το πόδι του στην στροφή. Η θέση στην μοτοσυκλέτα είναι λίγο πιο πίσω για να μην βρούνε στο τιμόνι τα γόνατα του ψηλού οδηγού όταν θα βάλει το πόδι του στο έδαφος. Χαλαρή στάση σώματος και βλέμμα μπροστά, ο συμπλέκτης σε ετοιμότητα.

tsarnas

Ο Άρης Τσαρνάς είναι λίγο εκτός ιδανικής θέσης…παραμένει χαλαρός και ανοίγει το γκάζι με την βοήθεια του συμπλέκτη για περισσότερο έλεγχο.

frozen

Text book…ιδανική θέση για τον Γιώργο Ηλιόπουλο, σώμα, αγκώνες, πόδια, κεφάλι και με πλήρη έλεγχο των χειριστηρίων.

kottis

Ο Κυριάκος Κόττης είναι ένας ψηλός αναβάτης. Η θέση σώματος είναι σωστή ίσως όμως όχι για το ύψος του. Το τιμόνι απέχει χιλιοστά από το γόνατο του. Μόλις χρειαστεί να το βάλει κάτω το πόδι του, μοιραία θα βρει στο τιμόνι.

vaggelakos

Σφιχτή θέση σώματος για τον Δημήτρη Βαγγελάκο. Η θέση του σώματος δείχνει χαλαρή αλλά οι ώμοι είναι ψηλά και οι αγκώνες ελαφρώς μέσα δείχνοντας κούραση ή καταπόνηση.

liriou1

Ο Νίκος Λυρίου είναι εκτός ιδανικής θέσης κατά την είσοδο στην στροφή. Προσπαθεί να φέρει το κεφάλι του μπροστά, κοιτάει μπροστά και επιταχύνει ελεγχόμενα με την βοήθεια του συμπλέκτη.

2015 liriou

Το επόμενο καρέ του Ν.Λυρίου κατά την έξοδο της στροφής.

goche

O Goche Tomovski σε θέση επιφυλακτικού περάσματος. Σώμα προς το εσωτερικό της στροφής, σέρνει το πόδι δημιουργώντας τρίτο σημείο στήριξης, κοιτάει μπροστά και περνάει συντηρητικά με οικονομία δυνάμεων.

nouzen turn

Ο Κουζής έξω από τα λούκια πιέζει τον αριστερό μαρσπιέ και παραμένει σε πλήρη έλεγχο.

frozen1

Η σωστή θέση σώματος του Ηλιόπουλου τον κρατάει σε πλήρη έλεγχο ακόμα και μετά από γλίστρημα.

 

38 More posts in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ category
Recommended for you
VIDEO – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ STARK VARG…ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ!

O Bryan Haskell είναι ένας χαρούμενος ιδιοκτήτης του νέου ηλεκτρικού motocross της Stark Varg, και...