Συνέντευξη Dana Brown

O δημιουργός του “On Any Sunday: The Next Chapter” Dana Brown ήταν παρόν στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας που διοργάνωσε το Red Bull σε γνωστή αίθουσα της Αθήνας. Την επόμενη μέρα καταφέραμε να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί του για να μας μιλήσει για τα γυρίσματα, τα προβλήματα και τους λόγους που τον οδήγησαν να πραγματοποιήσει την συνέχεια της ταινίας του πατέρα του Bruce, αλλά και για τις σκέψεις του για το μέλλον. 

To “On Any Sunday:The Next Chapter” τι εκπροσωπεί κατά την γνώμη σας;
Είναι μια ταινία που μιλάει για το πάθος των ανθρώπων. Θεωρώ ότι το πάθος είναι ένα σημαντικό στοιχείο των ανθρώπων και είναι κοινό για όλους. Στην μοτοσυκλέτα μεταφράζετε από μια απλή βόλτα στο βουνό με το παιδί σου, μέχρι το να προκαλείς τα όρια σου όπως ο Robbie Maddison. Δεν πιστεύω ότι το πάθος είναι διαφορετικό στους ανθρώπους της μοτοσυκλέτας από αυτούς για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο. Απλά εκφράζετε διαφορετικά και επειδή είμαι μοτοσυκλετιστής κι εγώ ήξερα που να ψάξω για το αποτυπώσω στην ταινία.

OnAnySunday-TheNextChapeter-premiere

Γιατί επιλέξατε μετά από 43 χρόνια να γυρίσετε ξανά την ταινία του πατέρα σας; Γιατί τώρα και όχι κάποια άλλη στιγμή νωρίτερα ή αργότερα;
Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας θα σας πω, γιατί απλά τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία με το Red Bull. Είχα κάνει στο παρελθόν μια ταινία με τον τίτλο “Dust and Glory” για τους αγώνες Baja 1000 και πάντα ήθελα να κάνω μια πιο ολοκληρωμένη ταινία για την μοτοσυκλέτα. Δεν είχα σκεφτεί πως θα την ονομάσω και ούτε βέβαια να φτιάξω την συνέχεια της ταινίας “On Any Sunday”. Θεωρούσα ότι δεν υπήρχε λόγος να βάλω τόσο υψηλούς στόχους όσους η ταινία του πατέρα μου είχε πετύχει. Συζητώντας λοιπόν με το τμήμα marketing του Red Bull για να κάνουμε μια ταινία με θέμα την μοτοσυκλέτα, έβαλαν την ιδέα να γίνει το remake του “On Any Sunday”, προσθέτοντας στον τίτλο  “The Next Chapter”. Στην αρχή δεν ήθελα να το κάνω αλλά συζητώντας και με τον πατέρα μου είπε “είναι καιρός για το remake της ταινίας” και από εκεί και μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ήξερα ότι το αντικείμενο της μοτοσυκλέτας διαθέτει μια τεράστια παλέτα θεματολογίας και θα μπορούσα εύκολα να γυρίσω 1000 ταινίες “On Any Sunday” με πολλές ξεχωριστές ιστορίες και το κάθε έργο να είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Οπότε παρά τους ενδοιασμούς μου και με την βοήθεια του Red Bull, η ταινία πήρε σάρκα και οστά και βασίστηκε στην πρώτη ταινία του πατέρα μου.

Στην ταινία είδαμε τον πατέρα σας Bruce να συμμετέχει. Είχε πιο ενεργό ρόλο στα γυρίσματα και γενικότερα στην ταινία;
O πατέρας μου μένει είκοσι λεπτά από το σπίτι μου και όποτε χρειαζόμουν κάτι μπορούσα εύκολα να ζητήσω την συμβουλή του. Δεν συμμετείχε καθόλου στα γυρίσματα γιατί είναι 77 ετών και δεν μπορεί να ταξιδεύει όσο θα ήθελε όπως επίσης δεν μπορούσε να μας βοηθήσει και στο μοντάζ γιατί θέλαμε μια πιο νεανική οπτική στην ταινία. Μας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό όμως στον σχεδιασμό της ταινίας και φυσικά στις γνωριμίες που έχει αναπτύξει μετά την δική του ταινία “On Any Sunday”. Το αντίκτυπο που έχει αφήσει η ταινία στον χώρο της μοτοσυκλέτας στην ουσία μας άνοιγε δρόμους που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πιο δύσκολο. Οι συμβουλές του και οι ιδέες του για την ταινία μας βοήθησαν πολύ, άλλωστε η γνώμη του ήταν και είναι πιο σημαντική για εμένα από τον οποιοδήποτε.

Robbie Maddison and Dana Brown

Στους 15 μήνες δημιουργίας της ταινίας, ποιες ήταν οι σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;
Τα γυρίσματα κράτησαν περίπου οχτώ μήνες και χρειάστηκαν άλλοι επτά μέχρι να αποφασίσουμε ποιες ιστορίες θέλαμε να βάλουμε, μαζί φυσικά με το μοντάζ. Όπως σε κάθε ταινία που έχω γυρίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο καιρός. Περάσαμε πολύ ζεστές ημέρες στην Καλιφόρνια, μεγάλο ψύχος στον Καναδά, βροχές, χιόνια τα κλασικά που περνάει κάθε εξωτερικό συνεργείο γυρισμάτων σε όλες τις ταινίες. Είχαμε δυσκολία στα πλάνα του MotoGP γιατί κινούνται με υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες που ήταν δύσκολο να συντονιστούμε. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποια κατάσταση που να πούμε αυτό δεν γίνεται. Άλλα όπως σε κάθε δουλειά οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσεις είναι δεδομένες. Εμείς νοιώθαμε ευτυχείς που βρισκόμασταν εκεί και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα.

Είχατε κάποιες ωραίες στιγμές ή αστείες που θα μπορούσατε να τις μοιραστείτε μαζί μας;
Αυτή που θυμάμαι έντονα ήταν μετά το άλμα του Robbie. Αφού όλα πήγαν καλά πήγαμε για bowlling όλοι μαζί. Εκεί ο Robbie μέθυσε και ξεκίνησε μια απερίγραπτη κατάσταση που όμως δεν μπορώ να την πω δημόσια. Είχαμε πολύ πλάκα και ακόμα γελάω όταν την θυμάμαι. Απλά πρέπει να δείτε τον Robbie μεθυσμένο να παίζει bowlling, είναι απίστευτο θέαμα.

Αντιθέτως υπήρχε κάποια δυσάρεστη στιγμή;
Στα γυρίσματα ήμασταν τυχεροί, κανένας δεν χτύπησε ή τραυματίστηκε. Νομίζω όμως ότι ο θάνατος του Kurt Caselli ήταν το πιο δυσάρεστο γεγονός. Θέλαμε να τον συμπεριλάβουμε στην ταινία και τελικά μετά τον θάνατο του το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να την αφιερώσουμε σε αυτόν.

-1-2

Υπάρχουν σκέψεις για την επόμενη ταινία “On Any Sunday”;
Αυτό δεν το ξέρω, είναι πολύ νωρίς. Δεν ξέρω πως θα πάει αυτή η ταινία και αν ο κόσμος θα την αγαπήσει. Σίγουρα θέλω να κάνω μια ταινία για το Isle of Man ή το Six Days Enduro αλλά δεν ξέρω αν θα την ονομάσω έτσι. Ήθελα να έχω αυτούς τους δύο αγώνες σε αυτή την ταινία αλλά όπως είπα η μοτοσυκλέτα είναι μια τεράστια παλέτα θεμάτων που δυστυχώς δεν μπορείς να τα συμπεριλάβεις όλα σε 90 λεπτά. Αφήσαμε τόσο πολλά και καλά θέματα εκτός που με στεναχωρεί λίγο όταν το σκέπτομαι.

Ίσως κάποιες άλλες ταινίες με θέμα την μοτοσυκλέτα;
Ναι εδώ υπάρχουν πολλές ιδέες και με ενδιαφέρουν πολλές δραστηριότητες της μοτοσυκλέτας. Μετά από αυτή την ταινία γνώρισα καλά τον Robbie Maddison και θα ήθελα να κάνω μια ταινία με θέμα την ζωή του. Είναι αυτό που σας είπα, η μοτοσυκλέτα έχει τεράστια θεματολογία και το κάθε θέμα μπορεί εύκολα να γίνει ταινία από μόνο του.

Αναμένουμε λοιπόν την επόμενη ταινία του Dana Brown.
Να σας πω την αλήθεια κι εγώ. Είναι πολλά τα θέματα που θέλω να γυρίσω, ειδικά με την μοτοσυκλέτα και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να τα πραγματοποιήσω όλα.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...