Διαβαλκανική συμμετοχή της YΑΜΑΗΑ Μοτοδυναμικής…

2015 giannitsa nae (235)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι MOTOCROSS ομάδες της YAMAHA Μοτοδυναμικής σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Ρουμανία συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Γιαννιτσών. Οι πρωταθλητές μας Γιώργος Καπέλης(Quad) και Γιάννης Τουρατζίδης(MX2) κατάφεραν να διακριθούν και να ανεβάσουν στο βάθρο την Ελληνική σημαία μέσα από το δυνατό διεθνή συναγωνισμό, ενώ δεν έλειψαν και σε αυτόν τον αγώνα τα προβλήματα από τους αθλητές μας.

Η πόλη της Βόρειας Ελλάδας φιλοξένησε τον πρώτο διεθνή αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Νοτιοανατολικής Ευρώπης 2015 στην πολύ καλά οργανωμένη από το σωματείο Ο.Φ.Μ.Γ, πίστα των Γιαννιτσών.

Ανάμεσα στις 122 συμμετοχές από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η YAMAHA Μοτοδυναμική συμμετείχε στον αγώνα με οχτώ Έλληνες, με δύο Βούλγαρους και με δύο Ρουμάνους αθλητές.

2015 giannitsa nae (5)

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας πέτυχε ο Γιώργος Καπέλης κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας MX-ATV ή Quad όπως τα ξέρουμε στην Ελλάδα. Ο Καπέλης κατάφερε και στα δύο σκέλη να κάνει διαφορά από τον Martin Milev που πήρε δύο δεύτερες θέσεις επίσης με Yamaha. Οι Κωνσταντίνος Ντούζος (4ος) και Απόστολος Τριανταφύλλου (5ος) έφεραν ακόμα δυο τετράτροχα Yamaha  στην πρώτη εξάδα ενώ με Yamaha συμμετείχε και ο Θρασύβουλος Κοτζιάς (12ος).

kapelis1

Γιώργος Καπέλης

Στην ΜΧ1 οι Δημήτρης Κοντολέτας και Δημήτρης Μπαξεβάνης αντιμετώπισαν προβλήματα και οι δύο, με τον Κοντολέτα να μην του επιτρέπουν οι στομαχικές του διαταραχές να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος χωρίς να καταφέρει να αγωνιστεί και στο δεύτερο ενώ ο Μπαξεβάνης παρά τον τραυματισμό του στον πρόσφατο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Σέρρες, πίεσε τα πράγματα καταφέρνοντας να τερματίσει στο πρώτο σκέλος στην ένατη θέση, όμως στο δεύτερο σκέλος αποφάσισε να μην ρισκάρει περισσότερο και δεν συμμετείχε. Στους οδηγούς που συμμετείχαν με Yamaha στην κατηγορία ήταν και ο Άγγελος Πιτσινέλης ο οποίος τερμάτισε στην ένατη θέση του συνόλου.

2015 giannitsa nae (408)

Γιάννης Τουρατζίδης

Αποφασισμένος για την νίκη εμφανίστηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης στα Γιαννιτσά και έβαλε τα δυνατά του για να επιβληθεί του διεθνή αθλητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Michael Ivanov από την Βουλγαρία.  Με φτωχές εκκινήσεις στο πρώτο σκέλος και οι δύο αθλητές κατάφεραν νωρίς να περάσουν στις δύο πρώτες θέσεις με τον Ivanov να οδηγεί τον αγώνα και τον Γ.Τουρατζίδη λίγο πιο πίσω να προσπαθεί να τον πλησιάσει. Η διαφορά τους έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Θεσσαλονικιό αθλητή να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Γ.Τουρατζίδης πήρε την εκκίνηση και έδωσε μια εντυπωσιακή μάχη με τον Ivanov για την πρώτη θέση. Στο τέλος ο νεαρός Βούλγαρος πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Τουρατζίδη όμως πολύ κοντά πίσω του πραγματοποιώντας ταχύτερο γύρο αγώνα πρακτικά ίδιο με αυτόν του Ivanov! Ο Έλληνας πρωταθλητής της ΜΧ2 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου εκπροσωπώντας άξια τα ελληνικά χρώματα. Άτυχος ο αδερφός του Γιάννη, ο Δημήτρης Τουρατζίδης πληγώνοντας την μοτοσυκλέτα του μετά από πτώση στην εκκίνηση μαζί με άλλους οδηγούς, με αποτέλεσμα να τρυπήσει το ψυγείο και να εγκαταλείψει λίγο αργότερα. Ο οδηγός μας από την Βουλγαρία Kristian Angelov έδωσε πολλές και δυνατές μάχες ειδικά στο πρώτο σκέλος όπου την πολύ καλή  εκκίνηση ακολούθησε μια πτώση φέρνοντας τον στην τέταρτη θέση του συνόλου. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Μανώλης Κρητικός πραγματοποιώντας ένα καλό χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου όμως μετά την πρωινή βροχή της Κυριακής αποφάσισε να μην επιβαρύνει το τραυματισμένο του γόνατο (από την αρχή της σεζόν) στην γλιστερή πίστα. Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν και στον αναβάτη μας Ionut Corbea  (ΥΖ125LC – 13ος )  της ομάδας TopCross TCS του Adrian Raduta, η οποία υποστηρίζεται από τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Ρουμανίας. Ο Ionut είναι πολύ ταλαντούχος, τάχιστα ανερχόμενος αναβάτης και είναι μόλις  17 ετών.

Στην κατηγορία, το 1/3 των αθλητών που βαθμολογήθηκαν συμμετείχε με Yamaha, οι οποίοι εκτός των προαναφερθέντων ήταν οι Vasev Ljubomir (6ος), Toni Tsvetkov (8ος), Jeremik Nenad (16ος), Απόλλωνας Συναπίδης (18ος), Mladen Stanojevic (21ος).

mx2

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώθηκε στις μικρές κατηγορίες όπου το Πρωτάθλημα Motocross Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελεί πρόκριση για τον τελικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των κατηγοριών MX85 και MX65. Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Ανδρέας Ανδρέου ( Yamaha Πιπερίγκος) κατάφερε να συλλέξει σημαντικές εμπειρίες στον πρώτο του διεθνή αγώνα στην κατηγορία και ήταν ανταγωνιστικός αντιμετωπίζοντας αρκετά πιο έμπειρους αθλητές από αυτόν. Στο τέλος της ημέρας ο Ανδρέας βρέθηκε πολύ κοντά στο βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ και ο Γιώργος Καρυώτης (Yamaha Μερεμετσάκης) κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα τερματίζοντας στην ένατη θέση. Επίσης στην κατηγορία συμμετείχε με Yamaha o Rumen Mirchev(8ος).

todorov1

Martin Todorov

Στην ΜΧ-Veteran η Yamaha Μοτοδυναμική εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή μας από την Βουλγαρία Martin Todorov ο οποίος με σταθερούς τερματισμούς κατάφερε να ανεβάσει την YZ450F στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαΐου στο Troyan της Βουλγαρίας.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...