AMA/FIM SX – Πρωταθλητές οι R.Dungey και C.Webb, νικητής ο C.Seely στο Houston(video)

Μετά την εβδομάδα διακοπής για το Πάσχα των Καθολικών, το ΑΜΑ/FIM Superross συνεχίστηκε στο Houston όπου ο Cole Seely πήρε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία και ο Cooper Webb επικράτησε στα 250 Ανατολής για να κλειδώσει τον τίτλο στην κατηγορία. Πρωταθλητής και ο Ryan Dungey στο Houston, φέρνοντας τον πρώτο τίτλο για την ΚΤΜ στα 450.

Κατηγορία 450
Με 80 βαθμούς προβάδισμα στην βαθμολογία ο Ryan Dungey ήθελε μόνο να τερματίσει μπροστά από τον δεύτερο της βαθμολογίας Eli Tomac ή στην χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει το προβάδισμά του στους 75 βαθμούς, για να πάρει τον τίτλο στο Houston. Οι κακές εκκινήσεις των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας έδωσε άλλο ενδιαφέρον στον αγώνα αλλά στο τέλος, κατάφερε ο Dungey να πάρει την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Tomac, γεγονός που αυτόματα τον έστεψε πρωταθλητή για δεύτερη φορά στην κατηγορία. Αυτός ο τίτλος ήταν ο πρώτος για την ΚΤΜ στα 450 και ήρθε μετά από πολύχρονη προσπάθεια και μεγάλες αλλαγές.

Με αυτή την νίκη ο Cole Seely πήρε τον τίτλο του “rookie” της χρονιάς αλλά ταυτόχρονα ανέβηκε και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Για να δείξει την ευγνωμοσύνη της αλλά και την πίστη της στον Dungey η Red Bull KTM υπέγραψε συμβόλαιο με τον φετινό πρωταθλητή για ακόμα δύο χρόνια συνεργασίας. Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο “rookie” Cole Seely ο οποίος οδήγησε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και το τέλος κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην κατηγορία ενώ παράλληλα έγινε ο έκτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα την φετινή σεζόν. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Josh Grant πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην τέταρτη θέση. Αν και ήταν ανταγωνιστικός  ο Chad Reed αντιμετώπισε προβλήματα μένοντας στην πέμπτη θέση. Ο Andrew Short πήρε ακόμα μια εκκίνηση φέτος και αυτή τη φορά σταμάτησε να χάνει θέσεις μέχρι την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Houston, 450
1. Cole Seely (HON)
2. Ryan Dungey (KTM)
3. Eli Tomac (HON)
4. Joshua Grant (KAW)
5. Chad Reed (KAW)
6. Andrew Short (KTM)
7. David Millsaps (KAW)
8. Broc Tickle (SUZ)
9. Justin Barcia (YAM)
10. Justin Brayton (KTM)

O C.Webb δεν είχε αντίπαλο στα 250 Δύσης και πήρε έναν άξιο τίτλο.

Κατηγορία 250 Δύσης
Το πρωτάθλημα γύρισε στην Δύση για τον αγώνα του Houston και της Santa Clara ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα για την κατηγορία. Ο αγώνας του Houston ήταν αρκετός για τον Cooper Webb για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας. Στον αγώνα μπροστά από την εκκίνηση έφυγε ο Shane Mcelrath και κατάφερε να κάνει και μια μικρή διαφορά μέχρι να περάσει στην δεύτερη θέση ο Webb. Από εκεί και μετά η διαφορά εξανεμίστηκε γρήγορα και ο Webb κατάφερε να περάσει εύκολα στην πρώτη θέση την οποία και τερμάτισε κερδίζοντας τον αγώνα αλλά και τον τίτλο στην κατηγορία. O Mcelrath πήρε την δεύτερη φετινή του δεύτερη θέση και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Σε ολόκληρο τον αγώνα ο Malcolm Stewart είχε φοβερή απόδοση όμως είχε και δύο πτώσεις και μια κακή εκκίνηση στον τελικό, που δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Εξαιρετικός για ακόμα έναν αγώνα ο “rookie” Aaron Plesinger στην τέταρτη θέση, καλό αγώνα έκανε ο Alex Martin τερματίζοντας πέμπτος, απογοήτευσε ο Justin Hill στην έκτη θέση ενώ ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Zack Osborne δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Αποτελέσματα Houston, 250 Δύσης
1. Cooper Webb (YAM)
2. Shane Mcelrath (KTM)
3. Malcolm Stewart (HON)
4. Aaron Plessinger (YAM)
5. Alex Martin (YAM)
6. Justin Hill (KTM)
7. Zach Osborne (HUS)
8. Matthew Bisceglia (HON)
9. Chris Alldredge (KAW)
10. Thomas Hahn (HON)

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey (KTM) , 318
2. Eli Tomac (HON) , 236
3. Cole Seely (HON) , 223
4. Trey Canard (HON) , 204
5. Chad Reed (KAW) , 199
6. Blake Baggett (SUZ) , 175
7. Jason Anderson (HUS) , 170
8. Broc Tickle (SUZ) , 159
9. Ken Roczen (SUZ) , 156
10. Andrew Short (KTM) , 152

To δεύτερο ταμπελάκι με το Νο ! για τον Ryan Dungey στα 450.

 

250 Δύσης
1. Cooper Webb (YAM) , 161
2. Zach Osborne (HUS) , 116
3. Shane Mcelrath (KTM) , 108
4. Jessy Nelson (KTM) , 106
5. Tyler Bowers (KAW) , 105
6. Aaron Plessinger (YAM) , 99
7. Justin Hill (KTM) , 94
8. Alex Martin (YAM) , 91
9. Joshua Hansen (KAW) , 89
10. Malcolm Stewart (HON) , 89

Ο C.Webb ήθελε τον φετινό τίτλο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

 

Επόμενος αγώνας 18/04/15 Santa Clara CA.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα του αγώνα.

 

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...