MXGP – Ακόμα μια νίκη για τον M.Nagl πρώτη για τον T.Gajser

Όσοι παρακολούθησαν τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στην πίστα Trentino της Ιταλίας έγιναν μάρτυρες ενός από τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία του αθλήματος. Οι χιλιάδες θεατές δημιούργησαν  μια φοβερή ατμόσφαιρα και είδαν μια πρώην ιταλική μοτοσυκλέτα(Husqvarna) να κερδίζει εντυπωσιακά με τον Max Nagl στην κατηγορία MXGP. Στην ΜΧ2 η πρώτη νίκη της καριέρας του Tim Gajser ήρθε με δραματική εξέλιξη ανεβάζοντας τα συναισθήματα του νεαρού αθλητή στα ύψη. 

Κατηγορία ΜΧGP
O Max Nagl πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του και μάλιστα αρκετά εντυπωσιακή κερδίζοντας μέσα στην πατρίδα του οχτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Antonio Cairoli. Ο Nagl, ακολούθησε τον Cairoli σε ολόκληρη την διάρκεια του πρώτου σκέλους, προσπάθησε να τον περάσει χωρίς επιτυχία, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Γερμανός πήρε την εκκίνηση και κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά από τον διώκτη του που δεν ήταν άλλος από τον Cairoli. Ισοβαθμώντας στην κατάταξη αλλά και στην βαθμολογία ο Nagl(2-1) πήρε τον αγώνα λόγω της νίκης του στο δεύτερο σκέλος και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία λόγω περισσότερων νικών στο πρωτάθλημα από τον Cairoli(1-2). Ο Ιταλός είχε ένα αστείο ατύχημα όπως δήλωσε, πέφτοντας στο μπάνιο και κάνοντας ράμματα στο κεφάλι κάτι που τον εκνεύρισε κατά την διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα ήθελε την νίκη αλλά και η δεύτερη θέση τον έφερε πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν και σταθερός, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Clement Desalle(3-4) είδε στην Ιταλία το προβάδισμα του να μειώνεται στον ένα βαθμό.

Τέσσερις αγώνες τρεις νίκες για τον Max Nagl και ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Ο Βέλγος έδωσε σκληρή μάχη με τον Ryan Villopoto στο πρώτο σκέλος για την τρίτη θέση την οποία και κέρδισε. Στο δεύτερο οι δύο οδηγοί βρέθηκαν και πάλι μαζί αλλά ένα λάθος του Villopoto έδωσε την τρίτη θέση στον Desalle, ο οποίος έκανε και αυτός ένα λάθος επιτρέποντας στον Romain Febvre να τον περάσει και να πάρει αυτός την τρίτη θέση.  Ο Desalle ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Febvre(7-3) να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Ικανοποιημένος με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του ήταν από το Σάββατο ο Gautier Paulin(5-5) πραγματοποιώντας σταθερούς τερματισμούς στην πέμπτη θέση την Κυριακή ενώ και ο νικητής του κατατακτήριου αγώνα Evgeny Bobryshev(8-6) είχε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Trentino, ΜΧGP: 1. Maximilian Nagl (GER, HUS), 47 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 p.; 3. Clement Desalle (BEL, SUZ), 38 p.; 4. Romain Febvre (FRA, YAM), 34 p.; 5. Gautier Paulin (FRA, HON), 32 p.; 6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 28 p.; 7. Ken de Dycker (BEL, KTM), 26 p.; 8. Davide Guarneri (ITA, TM), 22 p.; 9. David Philippaerts (ITA, YAM), 21 p.; 10. Shaun Simpson (GBR, KTM), 20 p.

O έβγαζε φωτιές ο Tim Gajser στην Ιταλία.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Tim Gajser(2-1) στην Ιταλία, μετά από δύο εκπληκτικά σκέλη. Στο πρώτο ο Σλοβένος κέρδισε την μάχη για την δεύτερη θέση από τον περσινό πρωταθλητή Jordi Tixier και στο δεύτερο κράτησε τον νικητή του πρώτου σκέλους Jeffrey Herlings στην δεύτερη θέση κερδίζοντας με δραματικό φινάλε τον αγώνα. Το δράμα, αφορούσε τον Herlings που μετά την εύκολη επικράτηση στο πρώτο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο και παρά το γεγονός ότι πλησίασε τον Gajser στον τελευταίο γύρο, γλίστρησε και τερμάτισε τελικά δεύτερος σε σκέλος και σύνολο. Με δύο τρίτες θέσεις ο Tixier(3-3) έκανε δυνατή επιστροφή μετά το περιστατικό στην Ταϊλάνδη όπου επιτέθηκε στους γιατρούς του αγώνα που δεν του επέτρεπαν να αγωνιστεί στο δεύτερο σκέλος μετά την θερμοπληξία που αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για ένα μήνα από τους αγώνες και να δεχτεί και πρόστιμο 5200 ευρώ. Δύο καταστροφικές εκκινήσεις κράτησαν τον Dylan Ferrandis(4-4) στην τέταρτη θέση της ημέρας με τους Max Anstie και Jeremy Seewer να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Trentino, ΜΧ: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 47 points; 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 p.; 3. Jordi Tixier (FRA, KAW), 40 p.; 4. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 34 p.; 5. Max Anstie (GBR, KAW), 32 p.; 6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 29 p.; 7. Valentin Guillod (SUI, YAM), 28 p.; 8. Benoit Paturel (FRA, YAM), 25 p.; 9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 21 p.; 10. Julien Lieber (BEL, YAM), 21 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Clement Desalle (BEL, SUZ), 171
2. Maximilian Nagl (GER, HUS), 170
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 170
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 129
5. Gautier Paulin (FRA, HON), 128
6. Ryan Villopoto (USA, KAW), 124
7. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 100
8. Todd Waters (AUS, HUS), 78
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 75
10. Davide Guarneri (ITA, TM), 70

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 172
2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 159
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 133
4. Tim Gajser (SLO, HON), 126
5. Julien Lieber (BEL, YAM), 101
6. Valentin Guillod (SUI, YAM), 101
7. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 99
8. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 95
9. Thomas Covington (USA, KAW), 86
10. Jordi Tixier (FRA, KAW), 75

Επόμενος αγώνας 26/4/15 Valkenswaard Ολλανδία.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...