Yamaha Μοτοδυναμική – ΜΧ2: Ο Γιάννης Τουρατζίδης παίρνει την πρώτη του φετινή νίκη!

IMG_4184ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην πίστα του Πρίνος στα Τρίκαλα για τον τρίτο αγώνα του φετινού θεσμού, όπου ο Γιάννης Τουρατζίδης πέτυχε για τη Yamaha την πρώτη φετινή νίκη κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της κατηγορίας ΜΧ2.

Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ2 Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha – Τουρατζίδης – Μερεμετσάκης)  μετά τους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος μπήκε δυνατά στον τρίτο αγώνα του θεσμού στα Τρίκαλα κερδίζοντας άξια την πρώτη του φετινή νίκη. Οι συνθήκες όπως δήλωσε του ταίριαζαν με την λάσπη και τα πολλά λούκια και μπόρεσε στο πρώτο σκέλος να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή του εκκίνηση και να κρατήσει σε απόσταση τους αντιπάλους του μέχρι και τον τερματισμό. Προβάλλοντας πείσμα και σθένος στο δεύτερο σκέλος ανέκαμψε της κακής του εκκίνησης και κυνήγησε τον πρωτοπόρο του σκέλους αλλά και της βαθμολογίας Γιώργο Αρβανίτη (Yamaha) μέχρι και τον τερματισμό, πετυχαίνοντας παράλληλα ταχύτερο γύρο σκέλους. Με μια 1η και μια 2η θέση ο Τουρατζίδης πήρε την νίκη στα Τρίκαλα και κατάφερε να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας.  O Μανώλης Κρητικός δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για την ομάδα μας σε αυτόν τον αγώνα αφού το τραυματισμένο γόνατο του από την αρχή της χρονιάς χρειάστηκε τελικά χειρουργική επέμβαση και απαιτούνται πλέον έξι μήνες αποθεραπείας.

IMG_4835

Το βάθρο της ΜΧ2 βάφτηκε μπλε με τον Τουρατζίδη στην 1η θέση, τον  Αρβανίτη στη 2η και τον Βούλγαρο αθλητή Ljubomir Vasef στην 3η. Επίσης με Yamaha διακρίθηκαν στην κατηγορία οι Δημήτρης Μπάκας (7ος), Νίκος Φανουράκης ( Yamaha – Μωραίτης – 11ος), Γιώργος Παναγιώτου (14ος) και Απόλλωνας Συναπίδης (20ος).

Εξαιρετικός στα Τρίκαλα ήταν και ο αδερφός του Γιάννη, Δημήτρης Τουρατζίδης ξεπερνώντας τα προβλήματα των προηγούμενων αγώνων και διεκδικώντας την νίκη στην υποκατηγορία της ΜΧ2 την ΜΧ2Τ με δίχρονες μοτοσυκλέτες 125cc. Με μια 1η και μια 2η θέση ο Δημήτρης ισοβάθμησε με τον περσινό κυπελλούχο της κατηγορίας Φραγκίσκο Ζούνη που αγωνίζεται επίσης με Yamaha. Ο Δ.Τουρατζίδης τελικά πήρε τη 2η θέση πίσω από τον  Φ.Ζούνη που είχε καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος κάτι που λειτουργεί ως μπόνους σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στην κατηγορία αγωνίστηκαν επίσης με Yamaha οι Φώτης Κόλλιας(4ος), και Δημήτρης Καρατζιάς(5ος).

IMG_4966

Στην ΜΧ1 ο Δημήτρης Κοντολέτας ( Yamaha – Γεωργακόπουλος) βρέθηκε στο πρώτο σκέλος σε καλή θέση για να διεκδικήσει την πρώτη θέση όμως αναγκάστηκε να βγάλει νωρίς τα γυαλιά του γεγονός που επηρέασε την απόδοσή του στην πίστα των Τρικάλων που είχε αλλού σκόνη και αλλού λάσπη περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα του αθλητή από την Ηλεία. Σύντομα βρέθηκε να μάχεται και για την δεύτερη θέση όταν τον πλησίασε ο Άρης Τσαρνάς (Yamaha – Παπανικολάκης) και τελικά κατάφερε να τον περάσει στους τελευταίους γύρους, με τον Κοντολέτα να τερματίζει τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας δεν είχε καλή εκκίνηση, κατάφερε όμως να φτάσει γρήγορα στην τρίτη θέση και προσπάθησε να πλησιάσει στην δεύτερη, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει. Με δύο τρίτες θέσεις ο Κοντολέτας τερμάτισε στην τρίτη θέση του βάθρου με τον Τσαρνά να κάνει μπλε και το άλλο άκρο του βάθρου της δεύτερης θέσης.

IMG_5266

 Άτυχος σε αυτόν τον αγώνα ο Νίκος Λυρίου, χωρίς την βοήθεια του πατέρα του Σταμάτη που αγωνίζεται στην ΟΡΕΝ και τραυματίστηκε σε προπόνηση, αντιμετώπισε πτώσεις που τον περιόρισαν στην έβδομη θέση στο πρώτο σκέλος και στο δεύτερο οδήγησε άνετα στην τέταρτη θέση, τερματίζοντας τελικά 5ος στο σύνολο της ημέρας.

Με σταθερή απόδοση και σταθερούς τερματισμούς μέσα στην πρώτη εξάδα ο Δημήτρης Βαγγελάκος κέρδισε αρκετές μάχες και τερμάτισε στην 6η θέση της ημέρας.

baxevanis

Ξεπερνώντας τον πρόσφατο τραυματισμό του ο Δημήτρης Μπαξεβάνης έκανε ένα καλό αγώνα με πολλές μάχες καταφέρνοντας να τερματίσει στην 7η θέση της κατάταξης. Στην κατηγορία με Yamaha συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Χαρμπίλας(13ος) και ο “δίχρονος” Παναγιώτης Θερριός(17ος).

Την πρώτη του νίκη στην κατηγορία της ΜΧ85 σημείωσε ο Ανδρέας Ανδρέου ( Yamaha – Πιπερίγκος) κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας με σχετική άνεση. Ο δωδεκάχρονος Χαλκιδαίος κινήθηκε ταχύτατα στην πίστα των Τρικάλων με χρόνους που θα ζήλευαν και αναβάτες από μεγαλύτερες κατηγορίες. Η νίκη του μικρού Ανδρέα αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία δίνοντάς του ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου στην πρώτη χρονιά του στην κατηγορία. Αν και τα βρήκε δύσκολα με τις συνθήκες της πίστας ο Γιώργος Καριώτης (Yamaha – Μερεμετσάκης) δεν το έβαλε κάτω και με δύο τέταρτες θέσεις κατάφερε να πάρει την 4η θέση στην κατάταξη.

andreou1

Στα Τρίκαλα ξεκίνησε και το πρωτάθλημα της κατηγορίας Quad με τον Γιώργο Καπέλη να έχει ένα καλό πρώτο σκέλος κερδίζοντας τη μάχη με τον Σπύρο Μπίρλη για την 1η θέση.  Στο δεύτερο σκέλος ο Καπέλης είχε κάνει με τη Yamaha του νωρίς διαφορά από τους υπόλοιπους όμως ένα λάθος τον καθυστέρησε πάρα πολύ χάνοντας δύο θέσεις. Στο τέλος της ημέρας ισοβάθμησε με τον νικητή του αγώνα Κων/νο Ντούζο και κατέλαβε τη 2η θέση της ημέρας χάνοντας το μπόνους του δεύτερου σκέλους σε περίπτωση ισοβαθμίας. Με τετράτροχη Yamaha συμμετείχε επίσης και ο Απόστολος Τριανταφύλλου (5ος).

dimitris touratzidis

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Σταμάτης Λυρίου δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού όμως οι Βασίλης Μπαμπάς(6ος), Νίκος Δρόσος(11ος), Σωτήρης Βαγενας(12ος), Παύλος Κουζής(19ος) κατάφεραν να τερματίσουν πάνω σε μια Yamaha τον αγώνα.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας περαστικά στον μέχρι αυτόν τον αγώνα πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΟΡΕΝ Σταμάτη Λυρίου που τραυματίστηκε σε προπόνηση και δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα Τρίκαλα, όπως επίσης και στον πολλά υποσχόμενο Μανώλη Κρητικό που έχασε τη χρονιά με την πρόσφατη επέμβαση στο τραυματισμένο του γόνατο.

Το αγωνιστικό μας ραντεβού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross το ανανεώνουμε για τις  9 – 10 Μαΐου για τον 4ο αγώνα στην Πτολεμαΐδα όπου η Yamaha Μοτοδυναμική θα δώσει και πάλι δυναμικό παρόν σε όλες τις κατηγορίες.

3009 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
MXGP – ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο A.CAIROLI ΣΤΗΝ RED BULL KTM

Στις 22 Φεβρουαρίου ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής motocross Antonio Cairoli υπέγραψε με την ομάδα...