Ο Μανώλης Κρητικός μιλάει για τον τραυματισμό του

2015 serres1 (30)Ο Μανώλης Κρητικός για ακόμα μια φορά θα πρέπει να διαχειριστεί την επώδυνη διαδικασία της αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς και την αρνητική εξέλιξη που ακολούθησε. Μια και δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μανώλης έχει να αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς, του ζητήσαμε να μας γράψει λίγα πράγματα για την κατάσταση του

Μανώλης Κρητικός 22/4/15

Την στιγμή που προσωπικά ένοιωθα ότι έχω φτάσει στο καλύτερο “level” της αγωνιστικής καριέρας μου τόσο από φυσική κατάσταση και δύναμη όσο και από ταχύτητα, στις 27 Δεκεμβρίου, αφού είχα ολοκληρώσει την προπόνηση μου και “έπαιζα” με την μοτοσυκλέτα μου,  είχα μια πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστώ.  Συγκεκριμένα είχα ολική ρήξη στον εμπρόσθιο χιαστό, κατάγματα πάνω και κάτω από το γόνατο και ελαφρώς τραυματισμένο μηνίσκο(στον βαθμό που δεν θα είχα πρόβλημα με τον μηνίσκο στο μέλλον). Την ίδια μέρα επισκέφτηκα το γιατρό μου και μου είπε ότι κατά 99% θα μπω χειρουργεία αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και θα με επανεξετάσει σε ένα μήνα αφού υποχωρήσει το πρήξιμο από το γόνατο και περάσουν τα κατάγματα.  Μετά από ένα μήνα στην επανεξέταση ο γιατρός έβαλε τα γέλια…το ένοιωσα κι εγώ. Το γόνατο μου δεν πήγαινε εμπρός – πίσω όπως την ημέρα που έπαθα το ατύχημα λόγω ότι ο ο εμπρόσθιος χιαστός  είχε κολλήσει στον οπίσθιο, το οποίο είναι “normal” όμως στην περίπτωση μου είχε αρχίσει να πιάνει γερά κι έτσι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα στο μέλλον με αυτό. Έφυγα χαρούμενος μετά την εξέταση γιατί θα μπορούσα να συμμετέχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross που ξεκινούσε εκείνη την περίοδο και δεν θα “κρεμάσω” τους σπόνσορες μου και τους ανθρώπους που με βοηθούν. Κατά τις 10 Φεβρουαρίου χωρίς να χάνω χρόνο, άρχισα να κάνω μερικές ασκήσεις στο πόδι μου, το οποίο είχε ατροφήσει από την ακινησία και δεν είχε γίνει τελείως καλά, αφού ήταν ακόμα πρησμένο και με πονούσε. Διατηρούσα όμως την ελπίδα ότι δεν θα χάσω κανένα αγώνα του πρωταθλήματος.

2015 serres1 (300)

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα στην Χαλκίδα έπρεπε να πάρω μια απόφαση, αν έπρεπε να δηλώσω συμμετοχή στον αγώνα. Το πόδι μου δεν ήταν έτοιμο, περίπου στο 30% μυικά και όσο αφορά τον χιαστό, ήταν ακόμα φρέσκος και ο πόνος από τον μηνίσκο εξακολουθούσε να υπάρχει. Πήρα την λάθος απόφαση να συμμετάσχω και πρόλαβα και έτρεξα στην Χαλκίδα και στις Σέρρες όπου ενστικτωδώς έβαζα κάτω το πόδι μου σε ορισμένες στροφές ενώ δεν έπρεπε. Εδώ να αναφέρω ότι ο γιατρός μου μου είχε απαγορεύσει να τρέξω. Το αποτέλεσμα ήταν το πόδι μου αντί να γίνεται καλύτερα, γινόταν χειρότερα χωρίς όμως να το καταλαβαίνω. Έτρεξα και στα Γιαννιτσά, στον πρώτο αγώνα του Νοτιοανατολικής Ευρώπης ελπίζοντας ότι θα αρχίσω να πηγαίνω καλύτερα και θα ξαναβρώ “τον εαυτό μου” πάνω στην μοτοσυκλέτα. Εκεί όμως, είχα μια μικρή πτώση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά βάζοντας ενστικτωδώς το πόδι μου κάτω χωρίς να το θέλω… έκανα το μαγικό. Ο εμπρόσθιος χιαστός είχε ξεκολλήσει τελείως και έπαθα και ρήξη μηνίσκου.

2015 serres1 (30)

Βγήκα από το χειρουργείο την προηγούμενη Τρίτη και είμαι για ακόμα μια φορά στον ατελείωτο δρόμο της ανάρρωσης. Χάνω το πρωτάθλημα και θα  οδηγήσω ξανά σε περίπου έξι μήνες. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί πιστεύω ότι έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς για αυτό το άθλημα και εκεί που πάω να ανέβω και να φτάσω σε καλύτερο επίπεδο, τραυματίζομαι χωρίς λόγο και αιτία. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη στην αγωνιστική μου καριέρα και ελπίζω μέσα από όλα αυτά, να μάθω να μην τα επαναλάβω και να τελειώσει αυτή η διαδοχή των τραυματισμών για να μπορέσω να εξελιχτώ στο άθλημα. Το μόνο θετικό είναι ότι μετά το χειρουργείο το πόδι μου  θα επανέλθει 100% και θα μπορέσω να επιστρέψω δυνατός.

Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν και με βοηθούν..και όλους τους πραγματικούς “fan” που δεν έχουν σταματήσει να πιστεύουν σε έμενα: Yamaha Μοτοδυναμική ΑΕΕ, Monster Energy, krd.gr, Fox, Spy, VGR Team, Περιστεράς Ελαστικά, Βασίλης Κασκούτας Αλουμίνια και Argos MX Park. Σας ευχαριστώ όλους που με υποστηρίζεται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο…I’ll be BACK…#160.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...