AMA/FIM SX – Ο Μ.Musquin πήρε τον τίτλο στα 250 Ανατολής(video)

Τον πρώτο του τίτλο στο AMA/FIM Supercross κατέκτησε ο Marvin Musquin στον τελευταίο αγώνα της κατηγορίας 250 Ανατολής που πραγματοποιήθηκε στο New Jersey. Στην μεγάλη κατηγορία ο Eli Tomac κέρδισε την τρίτη του φετινή νίκη λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στο Las Vegas την επόμενη εβδομάδα. 

O Eli Tomac πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στον New Jersey.

 

Κατηγορία 450
Για πρώτη φορά στην ιστορία του AMA/FIM Supercross ο αγώνας προβλήθηκε ζωντανά από το εθνικό τηλεοπτικό κανάλι FOX σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Για να γίνει αυτό εφικτό έπρεπε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί μεσημβρινές ώρες για να χωρέσει στο πρόγραμμα του εθνικού καναλιού. Οι λιγότερες δοκιμές και το φως της ημέρας δεν επηρέασαν τον Eli Tomac, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και διατηρώντας γρήγορα γυρολόγια μέχρι και τον τελικό. Εκεί, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Cole Seely που πήρε την πρωτοπορία νωρίς από τον Andrew Short που είχε πάρει την εκκίνηση αλλά η δυσκολία της πίστας τον ανάγκασε να κάνει πολλά λάθη επιτρέποντας στο Tomac να τον πλησιάσει. Στους τελευταίους γύρους ο Tomac έκανε την κίνηση του για την πρώτη θέση με επιτυχία κερδίζοντας από εκεί και μετά άνετα τον αγώνα. Για πρώτη φορά φέτος ο Ryan Dungey δεν έστριψε μετά την εκκίνηση μέσα στην πρώτη τριάδα. Αν και στους πρώτους γύρους ήταν πίσω από τον Tomac, ο Dungey άργησε “να πάρει μπροστά” και όταν βρέθηκε στην δεύτερη θέση δεν είχε τον ρυθμό για να πλησιάσει τον πρωτοπόρο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο “rookie” της χρονιάς Seely ανεβαίνοντας για τέταρτη φορά στο βάθρο της μεγάλη κατηγορίας. Μετά από πολλές μάχες ο Blake Baggett  πήρε την τέταρτη θέση με τον Short να τερματίζει πέμπτος παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο μετά από ένα του λάθος στους τελευταίους γύρους. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Broc Tickle μετά από μέτρια εκκίνηση και ένα σταθερό αγώνα.

Αποτελέσματα New Jersey, 450
1. Eli Tomac (HON)
2. Ryan Dungey (KTM)
3. Cole Seely (HON)
4. Blake Baggett (SUZ)
5. Andrew Short (KTM)
6. Broc Tickle (SUZ)
7. Joshua Grant (KAW)
8. Kyle Chisholm (KAW)
9. Jason Anderson (HUS)
10. Weston Peick (YAM)

Άργησε λίγο ο ταλαντούχος M.Musquin να πάρει τον πρώτο του τίτλο επί αμερικανικού εδάφους, το πέτυχε όμως και όλοι περιμένουν να το επαναλάβει το καλοκαίρι στο Motocross.

 

Κατηγορία 250 Ανατολής 
Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία ο Marvin Musquin ήθελε μόνο τέσσερις βαθμούς για να κατακτήσει τον τίλο στην κατηγορία αλλά ο Γάλλος είχε καλή εκκίνηση και βρέθηκε πίσω από τον Justin Bogle για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στους τελευταίους γύρους ο Musquin πέρασε μπροστά και σφράγισε τον τίτλο με νίκη. Ο Bogle τερμάτισε στην δεύτερη θέση στον αγώνα και στην βαθμολογία, υπερασπίζοντας άξια τον περσινό του τίτλο. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση του αγώνα που είχε και ενδιαφέρον για την τρίτη θέση στην βαθμολογία. O Joe Savatgy με τον Jeremy Martin έδωσαν ένα μεγάλο show με νικητή τον Savatgy για την τρίτη θέση του βάθρου. Η τρίτη όμως θέση στην βαθμολογία πήγε στον J.Martin που κινδύνευσε αρκετές φορές με πτώση στον αγώνα ρισκάροντας την θέση του στην βαθμολογία. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο RJ Hampshire με έκτο τον Kyle Peters εκμεταλλευόμενοι και οι δύο οδηγοί την καλή τους εκκίνηση.

Αποτελέσματα New Jersey, 250 Ανατολής
1. Marvin Musquin (KTM)
2. Justin Bogle (HON)
3. Joey Savatgy (KAW)
4. Jeremy Martin (YAM)
5. Rj Hampshire (HON)
6. Kyle Peters (HON)
7. Anthony Rodriguez (YAM)
8. Mitchell Oldenburg (YAM)
9. Kyle Cunningham (HON)
10. Luke Renzland (YAM)

Ο τίτλος στα 250 έδωσε στον M.Musquin το εισιτήριο για τα 450. Υπέγραψε για ακόμα δύο χρόνια με την ΚΤΜ αυτή τη φορά, για την μεγάλη κατηγορία.

 

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey (KTM) , 365
2. Eli Tomac (HON) , 283
3. Cole Seely (HON) , 259
4. Chad Reed (KAW) , 212
5. Blake Baggett (SUZ) , 208
6. Trey Canard (HON) , 204
7. Jason Anderson (HUS) , 200
8. Broc Tickle (SUZ) , 183
9. Andrew Short (KTM) , 180
10. Ken Roczen (SUZ) , 156

250 Ανατολής
1. Marvin Musquin (KTM) , 194
2. Justin Bogle (HON) , 171
3. Jeremy Martin (YAM) , 143
4. Joey Savatgy (KAW) , 133
5. Rj Hampshire (HON) , 100
6. Anthony Rodriguez (YAM) , 98
7. Kyle Peters (HON) , 91
8. James Decotis (HON) , 87
9. Kyle Cunningham (HON) , 72
10. Martin Davalos (HUS) , 63

Επόμενος αγώνας 03/05/15 Las Vegas.

Ακολουθούν video’s με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...