MXGP – Ανατροπές στην MXGP, επέστρεψε στις νίκες ο J.Herlings στην ΜΧ2(video)

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στο Valkenswaard της Ολλανδίας δημιούργησε επεισοδιακή τροπή για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μετά από πολλά χρόνια ένας Γάλλος κέρδισε τον αγώνα στην μεγάλη κατηγορία με τον Gautier Paulin να φέρνει στην Honda νίκη στο Valkenswaard μετά από 15 χρόνια. Εκτός βάθρου ο Antonio Cairoli, στην κορυφή της βαθμολογίας ο Max Nagl. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings επέστρεψε στις νίκες μετά από απουσία δύο αγώνων από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κατηγορία ΜΧGP
Ο αγώνας του Valkenswaard ξεκίνησε με την ανακοίνωση του Ryan Villopoto ότι δεν θα συμμετέχει στον αγώνα για να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα στην Ιταλία. Αυτό έδειχνε ότι ο RV θα έμενε εκτός διεκδίκησης του τίτλου(χάνοντας τρία σκέλη) αλλά στον αγώνα και ο Antonio Cairoli αντιμετώπισε προβλήματα εγκαταλείποντας μετά από πτώση το πρώτο σκέλος και μένοντας 30 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας στο τέλος της ημέρας. Ο αγώνας όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον Gautier Paulin που κέρδισε τον κατατακτήριο αγώνα και στα δύο σκέλη έφυγε μπροστά ελέγχοντας τον αγώνα και κερδίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα διπλή.

Οι G.Paulin #21 και M.Nagl #12 ήταν οι κερδισμένοι του αγώνα στο Valkenswaard.

 

Παράλληλα ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία αφού από τον προηγούμενο αγώνα είχε δηλώσει ότι στο HRC έχουν βρει τις ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα και πλέον μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Εντυπωσιακός ήταν για ακόμα ένα αγώνα ο Max Nagl, κυνηγώντας και στα δύο σκέλη τον πρωτοπόρο του αγώνα Paulin. Βλέποντας στο τέλος την μεγαλύτερη εικόνα, ο Nagl αρκέστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις για την δεύτερη θέση του συνόλου, κερδίζοντας για δεύτερη φορά φέτος την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Η πτώση το Σάββατο του Clement Desalle(4-3) του έδωσε μια γεύση από το πως μπορεί να σε “δαγκώσει” το Valkenswaard, με αποτέλεσμα να οδηγήσει συντηρητικά την Κυριακή. Πίεσε μόνο εκεί που χρειάστηκε και συγκεκριμένα στην μάχη του με τον Evgeny Bobryshev(3-4) κάνοντας αυτό που πρέπει για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Bobryshev επιβεβαίωσε ότι η Honda είναι στον σωστό δρόμο με την τέταρτη θέση ενώ πολύ καλός ήταν ο Shaun Simpson(5-6) φέρνοντας την πρώτη ΚΤΜ στην πέμπτη θέση. Εδώ να αναφέρουμε ότι η ΚΤΜ έχει να χάσει αγώνα στο Valkenswaard από το 2008. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Tyla Rattray(6-8) με σταθερούς τερματισμούς και απόδοση.

Αποτελέσματα Valkenswaard, MXGP: 1. Gautier Paulin (FRA, HON), 50 points; 2. Maximilian Nagl (GER, HUS), 44 p.; 3. Clement Desalle (BEL, SUZ), 38 p.; 4. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 38 p.; 5. Shaun Simpson (GBR, KTM), 31 p.; 6. Tyla Rattray (RSA, KAW), 28 p.; 7. Romain Febvre (FRA, YAM), 27 p.; 8. Ken de Dycker (BEL, KTM), 25 p.; 9. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 25 p.; 10. Tommy Searle (GBR, KTM), 19 p.

Τρίτη φετινή νίκη για τον J.Herlings.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Κανείς δεν θα περίμενε ότι μια νίκη του Jeffrey Herlings θα αποτελούσε είδηση. Κι όμως ο Herlings λίγο έλειψε και σε αυτόν τον αγώνα να χάσει για τρίτη συνεχόμενη φορά την πρώτη θέση σε μια κατηγορία που είναι ο κυρίαρχος. Αφού “καθάρισε” άνετα το πρώτο σκέλος στο δεύτερο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση και είχε μια μικρή πτώση που τον έφερε αρκετά πίσω στην κατάταξη και με πολύ δουλειά μπροστά του. Στο έκτο γύρο όμως κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και να κερδίσει το σκέλος ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου μέσα στην πατρίδα του την Ολλανδία. Ο περσινός πρωταθλητής Jordi Tixier(3-3) δούλεψε σκληρά για την δεύτερη θέση της ημέρας κάτι που το χρειάζεται για να ανέβει θέσεις στην βαθμολογία μετά το περιστατικό της Ταϊλάνδης. Οι δυνατές εκκινήσεις του Alexandr Tonkov(4-2) του επέτρεψαν να βρεθεί μπροστά και να διεκδικήσει την τρίτη θέση του βάθρου. Για τις πιο πίσω θέσεις έγινε πραγματικά χαμός. Ο Paul Jonass είχε μια άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος χάνοντας αρκετές θέσεις, ο Dylan Ferrandis αν και τερμάτισε τρίτος στο δεύτερο σκέλος, τιμωρήθηκε γιατί προσπάθησε να κλοτσήσει τον Jonass πάνω σε προσπέραση.  Τελικά ο Ολλανδός Brian Bogers(6-5) πήρε την τέταρτη θέση με τον Valentin Guilld(11-4) να τερματίζει πέμπτος και τον Jeremy Seewer(9-7) έκτο.

Αποτελέσματα Valkenswaard, MX2: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Jordi Tixier (FRA, KAW), 40 p.; 3. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 38 p.; 4. Brian Bogers (NED, KTM), 31 p.; 5. Valentin Guillod (SUI, YAM), 28 p.; 6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 26 p.; 7. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 26 p.; 8. Brent Van doninck (BEL, YAM), 23 p.; 9. Jens Getteman (BEL, HON), 22 p.; 10. Max Anstie (GBR, KAW), 22 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Maximilian Nagl (GER, HUS), 214
2. Clement Desalle (BEL, SUZ), 209
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 184
4. Gautier Paulin (FRA, HON), 178
5. Romain Febvre (FRA, YAM), 156
6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 138
7. Ryan Villopoto (USA, KAW), 124
8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 98
9. Todd Waters (AUS, HUS), 92
10. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 86

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 222
2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 185
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 148
4. Tim Gajser (SLO, HON), 137
5. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 133
6. Valentin Guillod (SUI, YAM), 129
7. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 125
8. Julien Lieber (BEL, YAM), 121
9. Jordi Tixier (FRA, KAW), 115
10. Thomas Covington (USA, KAW), 102

Επόμενος αγώνας 10/05/15 Talavera de la Reina Ισπανία.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...