Yamaha Μοτοδυναμική – Θεαματική συνέχεια για την ομάδα μας στην Πτολεμαΐδα

2015 4os Ptolemaida (55)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην δύσκολη και απαιτητική πίστα της Πτολεμαΐδας συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2015 με την άμμο να αποτελεί τον πιο δύσκολο παράγοντα που έπρεπε να διαχειριστούν οι αναβάτες, σε ένα κατά τα άλλα θεαματικό motocross τερέν. Η ομάδα της Yamaha Μοτοδυναμικής έδειξε έτοιμη για τις απαιτήσεις του αγώνα με κορυφαίο και πάλι τον Γιάννη Τουρατζίδη να παίρνει την δεύτερη φετινή του νίκη, στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία της ΜΧ2.

Η ΜΧ2 απασχόλησε για ακόμα έναν αγώνα με τον ανταγωνισμό και το θέαμα που προσφέρει φέτος η κατηγορία, με τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha –Τουρατζίδης– Μερεμετσάκης) και Γιώργο Αρβανίτη να μάχονται και στα δύο σκέλη για την πρώτη θέση. Ο Τουρατζίδης απέφυγε τα λάθη κάνοντας ένα έξυπνο αγώνα, εφαρμόζοντας μια στρατηγική η οποία τον βοήθησε να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Γιάννη σε μια πίστα όπου έχει γνωρίσει επιτυχίες στο παρελθόν και ίσως η πιο σημαντική φέτος, καθώς πλησίασε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Αρβανίτη. Αντικαθιστώντας τον τραυματία της ομάδας μας Μανώλη Κρητικό, ο Νίκος Λυρίου άφησε την ΜΧ1 για την ΜΧ2 και παρά την ελάχιστη προετοιμασία πάνω στην YZ250F οδήγησε το πρώτο σκέλος με αξιώσεις στην πρώτη τριάδα, πριν τον καταβάλει τελικά ο πονόδοντος που τον ταλαιπωρούσε, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση.

2015 4os Ptolemaida (937)

Γιάννης Τουρατζίδης

 

Για ακόμα έναν αγώνα πολύ μπλε στην πίστα με παραπάνω από το 1/3 των συμμετοχών της κατηγορίας να οδηγούν μοτοσυκλέτες Yamaha, με τον Δημήτρη Μπάκα(4ος) να έχει τον καλύτερο φετινό του τερματισμό και τους Γιόχαν Διονυσίου (9ος), Γιώργος Παναγιώτου (12ος), Απόλλωνας Συναπίδης (16ος), Γιώργος Σπύρης (17ος) και Emil Lundberg να επενδύουν την αγωνιστική τους προσπάθεια σε μια Yamaha.

Στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ ο Φραγκίσκος Ζούνης έφερε τη Yamaha για ακόμα έναν αγώνα στην 1η θέση, ενώ ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha – Τουρατζίδης)  μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα στα Τρίκαλα, δυστυχώς είχε μια πτώση με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό στο δάχτυλο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Αγωνίστηκε στο πρώτο σκέλος καταλαμβάνοντας την 3η θέση, όμως η προσπάθεια αυτή επιδείνωσε την κατάστασή του, αναγκάζοντάς τον να μην αγωνιστεί στο δεύτερο σκέλος. Με Yamaha αγωνίστηκε στην κατηγορία και ο Φώτης Κόλλιας(4ος).

2015 4os Ptolemaida (252)

Δημήτρης Τουρατζίδης

 

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε και στους αγώνες της κατηγορίας ΜΧ1 με την παρουσία του Filip Thuresson από την Σουηδία δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους βρέθηκαν στην πίστα της Πτολεμαΐδας να απολαύσουν έναν επαγγελματία οδηγό “κόντρα” στον ελληνικό ανταγωνισμό. Ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha – Γεωργακόπουλος) βρέθηκε και στα δύο σκέλη πίσω από τον Σουηδό μετά την εκκίνηση και με τον μυαλό του περισσότερο στην βαθμολογία της κατηγορίας, σιγούρεψε τη 2η θέση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έφερε την YZ450F του στην 3η θέση ανεβαίνοντας στο τέλος της ημέρας στο 3ο σκαλί του βάθρου. Ο Κοντολέτας ισοβάθμησε στην κατάταξη του αγώνα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή παραμένοντας 2ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

IMG_7494

Δημήτρης Κοντολέτας

 

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Hristian Ilioski από τα Σκόπια, μια συνεργασία της Yamaha Μοτοδυναμικής ενώ 5ος βρέθηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος κερδίζοντας πολλές μάχες και στα δύο σκέλη. Άτυχος ο Άρης Τσαρνάς(Yamaha – Παπανικολάκης) όπου στο πρώτο σκέλος, μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει αυτήν τη φορά μια θέση στην πρώτη τριάδα, τερματίζοντας τελικά τον αγώνα στην 6η θέση. Ο Δημήτρης Μπαξεβάνης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα τερματίζοντας στην 9η θέση ενώ με Yamaha αγωνίστηκαν επίσης στην κατηγορία οι Γιώργος Χαρμπίλας (14ος) και Παναγιώτης Θερριός (15ος).

IMG_6555

Σταμάτης Λυρίου

 

Η άνετη επικράτηση του Σταμάτη Λυρίου στο πρώτο σκέλος της ΟΡΕΝ, επιστρέφοντας από τον πρόσφατο τραυματισμό του που δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στον προηγούμενο αγώνα των Τρικάλων, συνοδεύτηκε δυστυχώς με νέο τραυματισμό και εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος μετά από σύγκρουση αρκετών οδηγών στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση. Τη Yamaha ανέβασε στο 1ο σκαλί του βάθρου ένας άλλος βετεράνος αγωνιζόμενος ο Μανώλης Κρητικός (πατέρας του Μανώλη Κρητικού της ΜΧ2) που δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη μετά την εκκίνηση, μένοντας τελικά δεύτερος πίσω από τον Λυρίου στο πρώτο και κερδίζοντας άνετα το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας. Στην Πτολεμαΐδα ο Κρητικός, κατέκτησε τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία ΟΡΕΝ.  Yamaha επίσης οδήγησαν στον αγώνα οι Βασίλης Μπαμπάς(6ος), Νίκος Δρόσος(11ος), Σωτήρης Βαγενάς(12ος), Νίκος Μαγνήσαλης(19ος) και Παύλος Κουζής(20ος).

IMG_6447

Μανώλης Κρητικός(sr)

 

Στην ΜΧ85 ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha – Πιπερίγκος) έδωσε δυνατές μάχες με τον Άγγελο Βογιατζή και στα δύο σκέλη για την 1η θέση, αποφεύγοντας στο τέλος τα μεγάλα ρίσκα, σιγουρεύοντας έτσι την 2η θέση στον αγώνα και την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Άτυχος ο μικρός Γιώργος Καριώτης (Yamaha – Μερεμετσάκης) στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας έχοντας πτώση και εγκατάλειψη, κρατώντας σαν αποτέλεσμα μια 5η θέση από το πρώτο σκέλος.

IMG_6326

Γιώργος Καπέλης

 

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Καπέλης δεν είχε καλές εκκινήσεις στην κατηγορία των Quad μένοντας στην 2η θέση πίσω από τους πρωτοπόρους του αγώνα.  Κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στα δύο σκέλη και ανέβηκε τελικά στο 3ο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας. Με τετράτροχα Yamaha συμμετείχαν στην κατηγορία επίσης οι Απόστολος Τριανταφύλλου (5ος) και ο Θρασύβουλος Κοτζιάς (10ος).

2015 4os Ptolemaida (567)

Ανδρέας Ανδρέου

 

Μέσα από την καρδιά μας, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην πίστα σε όσους αντιμετώπισαν τραυματισμούς.

Παίρνοντας μια μικρή ανάσα, το ραντεβού της YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ με το ελληνικό MOTOCROSS ανανεώνεται για τις 23 – 24 Μαΐου 2015 και τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ 2015 που θα διεξαχθεί στην πίστα του Πύργου.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...