Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου 2015 «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα, Ένας πλανήτης, Καταναλώνουμε με σύνεση».
Μοτοσυκλέτα και Αειφορία Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθημερινή πρόκληση και διαχρονική αναγκαιότητα. Η περιβαλλοντική μας ευαισθησία, δεν πρέπει να εξαντλείται στο προφανές και στο αυτονόητο.

Οφείλει να διαχέεται στην καθημερινότητά μας, μέσω της ορθολογικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, στον τρόπο και την επιλογή φιλικών μεταφορικών μέσων όπως η μοτοσυκλέτα, στην προστασία της φύσης, στην ενεργειακή σπατάλη, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στη διαχείριση των απορριμμάτων μας και γενικότερα, στο προσωπικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η θέσπιση της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος είναι μια διεθνής πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1972. Σαν ημερομηνία εορτασμού ορίστηκε η ημερομηνία 5 Ιουνίου και έκτοτε εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη, κάθε έτος, με δράσεις οι οποίες υπενθυμίζουν ότι η ανάληψη ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας. Φέτος η παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος εορτάζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Η κεντρική ιδέα του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό της παγκόσμια ημέρας περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου για το έτος 2015 έχει τίτλο «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα, ένας πλανήτης, Καταναλώνουμε με σύνεση». Η FIM και τα μέλη της ανά τον πλανήτη παραδοσιακά γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου, πραγματοποιώντας δράσεις.

Η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και προτρέπει τα μέλη της να συμμετέχουν στη διοργάνωση δράσεων για την αειφορία. Η μικρή συνεισφορά όλων μας αθροίζεται και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η μοτοσυκλετιστική κοινότητα και ο καθένας μας είναι μέρος των επτά δισεκατομμυρίων ονείρων του πλανήτη μας.

Ας λάβουμε δράση τώρα!

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...